Nikon Coolpix S2

Nikon predstavil nástupcu 5MPx digitálneho kompaktu Coolpix S1. Okrem roletky, kryjúcej periskopový objektív k veľkým zmenám nedošlo. Je vodovzdorný, ale pozor, nie vodotesný! Takže, nejakú tú kvapku znesie, ale ponoriť sa s ním môžete len raz…

Fotoaparát môžeme zaradiť medzi takzvané „ploskáče“. Je to najmä vďaka periskopovému prevedeniu objektívu. Nemá priehľadový hľadáčik, zato je obdarený veľkým LCD displejom. Telo je zo zliatiny hliníka.

Nikon Coolpix S2 Nikon Coolpix S2

Do výbavy dostal CCD snímač s efektívnym rozlíšením 5,1MPx a uhlopriečkou 1/2,5″. Produkuje obrázky s rozlíšením 2592×1944 bodov vo formáte JPG. Vzládne tiež ozvučené videosekvencie s rozlíšením 640×480, 320×240 a 160×120 bodov.
Zabudovaný objektív Zoom-Nikkor ED ponúka 3x optický zoom s ohniskom 5,8-17,4mm (ekv. kinofilmu 35-105mm) so svetelnosťou F3,0-5,4. Zaostrí od 30cm a v makrorežime od 4cm.
Pri fotografovaní môžeme použiť plne automatický režim, scénické režimy, alebo BSS režim, kedy fotoaparát vybere najlepší snímok. Zabudovaný blesk má udávaný pracovný rozsah 0,3-2,5m. Využiť môžeme automatickú aktiváciu blesku, vynútený blesk, synchronizáciu s dlhými časmi a funkciu redukcie červených očí.
Vyváženie bielej sa nastavuje pomocou piatich prednastavených hodnôt, alebo je použité automatické meranie.
Snímky sa ukladajú na pamäťové karty SD alebo do internej pamäte s kapacitou 12MB.
Rozmer prístroja je 91,9 x 59 x 22m a hmotnosť 140g bez batérie a pamäťovej karty. Napájanie je zabezpečené batériou Li-Ion EN-EL8. Podľa dostupných informácií sa bude prístroj dodávať s kolískou COOL-STATION MV-12, ktorá zabezpečí prenos fotografií do PC prostredníctvom USB.

Malé rozmery, vodovzdornosť a jednoduché ovládanie tento prístroj predurčujú na dovolenkové použitie. Na trh by sa mal dostať začiatkom leta s cenou okolo 13000 Sk s DPH.

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *