Nikon predstavuje objektív AF-S Micro NIKKOR 50 mm f/1,4G

Spoločnosť Nikon Europe s potešením predstavuje nový širokouhlý objektív NIKKOR s pevnou ohniskovou vzdialenosťou, AF-S NIKKOR 50 mm f/1,4G. Tento objektív ponúka maximálnu svetelnosť f/1,4 na jasné zobrazenie v hľadáčiku a krásne rozmazanie pozadia s malou hĺbkou ostrosti.

Pozrite si tiež recenzie na objektív Nikon 50 mm f/1,4G

Aktuálna cena Nikon 50mm f/1,4G AF-S v slovenských e-shopoch:
(Zdroj: Heureka.sk, )

Má tiež vstavaný ultrakompaktný prstencový ultrazvukový motor od spoločnosti Nikon, vďaka ktorému je zaostrovanie tiché, rýchle, presné a umožňuje automatické zaostrovanie aj pri použití fotoaparátov bez vstavaného motora (napríklad fotoaparáty Nikon D40 a Nikon D60).

„Tento nový rýchly objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou mení definíciu štandardného konceptu objektívov,“ povedal Robert Cristina, manažér profesionálnych produktov a služieb spoločnosti Nikon Europe. Dodal: „Vysoká svetelnosť, tiché automatické zaostrovanie a kompaktné rozmery prinášajú vynikajúcu kvalitu obrazu s novými kreatívnymi možnosťami pre fotografov s digitálnymi fotoaparátmi značky Nikon.“

Nikon D90

AF-S NIKKOR 50 mm F/1,4G
Objektív AF-S NIKKOR 50 mm f/1,4G je rýchly objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou, ktorý pri použití s digitálnymi jednookými zrkadlovkami formátu DX značky Nikon poskytuje prirodzený obrazový uhol. Jeho novovyvinutý optický systém prináša vysoký výkon, pretože efektívne koriguje sagitálnu komu a chromatickú vadu.

Prstencový ultrazvukový motor robí automatické zaostrovanie plynulejším a tichším. Počas zaostrovania sa pohybujú všetky skupiny šošoviek, ale predný prvok ani bajonet filtra sa neotáčajú. Dĺžka telesa objektívu sa nemení, čo je ideálne pri zhotovovaní makrosnímok alebo pri použití bezdrôtových zábleskových jednotiek SB-R200. Objektív AF-S NIKKOR 50 mm f/1,4G má dva režimy zaostrovania: M/A (automatické zaostrovanie s možnosťou manuálneho doostrenia) a M (manuálne zaostrovanie). Kruhová clona s deviatimi lamelami dodáva nezaostreným prvkom väčšiu prirodzenosť. Keď je objektív nasadený na jednookej zrkadlovke formátu DX, obrazový uhol je ekvivalent ohniskovej vzdialenosti 75 mm vo formáte 35 mm.

Technické parametre

  AF-S NIKKOR 50 mm F/1,4G
Formát 35 mm
Ohnisková vzdialenosť 50 mm
Max./min. svetelnosť f/1,4 – 16
Konštrukcia objektívu 8 prvkov v 7 skupinách
Obrazový uhol 46° (31°30’ pri formáte Nikon DX)
Minimálna vzdialenosť zaostrenia 0,45 m
Max. reprodukčný pomer 0,15x
Počet lamiel clony 9 (kruhová)
Zaostrovanie Automatické zaostrovanie pomocou vstavaného ultrazvukového motora a manuálne zaostrovanie
Filter/veľkosť závitu 58 mm
Priemer x dĺžka Približne φ73,5 x 54,2 mm
Hmotnosť Približne 290 g

Objektív AF-S NIKKOR 50 mm f/1,4G sa dodáva s predným nasadzovacím krytom objektívu s veľkosťou 58 mm (LC-58 ), zadným krytom objektívu (LF-1), krytom bajonetu (HB-47) a pružným puzdrom na objektív (CL-1013).

Objektív AF-S NIKKOR 50 mm f/1,4G sa začne predávať v decembri 2008.

Author: hladacik

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *