Rozhovor: Hory a mesto 2011

Medzinárodný filmový festival Hory a mesto už tradične vyhlasuje fotografickú súťaž pre všetkých nadšencov a milovníkov hôr, prírody a adrenalínvého športu. V posledných rokoch si fotosúťaž našla miesto nielen v radoch amatérskych fotografov, ale aj medzi profesionálmi. O tom, čo súťažiacich čaká tento rok, sme sa rozprávali s koordinátorkou fotosúťaže Danicou Púry.

Tento rok ste zaviedli dve novinky – Fotofacebook a súťaž v detskej kategórii. Čo vás k tomu viedlo?

Chceli sme fotosúťaž oživiť a priniesť do nej nové trendy. Na festival chodia často rodičia s deťmi a zavedením novej kategórie sa aj deti môžu zapojiť do súťaže. No a čo sa týka súťaže na Facebooku, Hory a Mesto tu má svoj profil a svojich priaznivcov. V komunikácii navonok to je len krok s dobou. Tento rok si teda budú môcť priaznivci festivalu po prvý raz pozrieť všetky prihlásené fotografie do súťaže a zahlasovať za tú najkrajšiu. Jeden z hlasujúcich bude tiež vyžrebovaný a dostane atraktívnu cenu.

Akým spôsobom sa môžu záujemcovia do súťaže prihlásiť a dokedy musia poslať nafotené zábery?

Súťažiaci zašlú vyplnenú prihlášku fotografie na e-mailovú adresu, fotosutaz@horyamesto.sk.Uzávierka na prihlasovanie fotografií je do15.3.2011. Viac informácií o fotosúťaži a prihlášku nájdu na www.horyamesto.sk

Aké zábery majú fotografi posielať?

Súťaží sa v troch kategóriách, a to  Horské športy, Horská kultúra a ľudia, Horská krajina (panoráma, flóra, fauna). Boli by sme radi, keby sa autori fotografií tematicky „vmestili“ do jednej z týchto skupín.

Fotografie bude hodnotiť odborná porota. Prezradíte nám, kto bude rozhodovať o najlepších záberoch tohto ročníka?

Ako aj po iné roky, hlavným členom poroty bude známy fotograf Pavol Breir. V porote máme však aj nové tváre ako Michaela Paštéková, Fero Tomík, Peter Kubalák.

Kedy bude vyhodnotenie súťaže a na aké ceny sa môžu víťazi tešiť?

Zverejnenie výsledkov prebehne na slávnostnom otvorení festivalu 6. apríla 2011 v Bratislave v Auparku. Širší výber z prihlásených fotografií bude vystavený počas trvania festivalu od 6. do 10. apríla 2011 v priestoroch Auparku v Bratislave. Víťazi sa môžu tešiť na hodnotné ceny od našich sponzorov ako CeWe Color a.s, ephoto.sk, Megafoto, časopis Foto Video, Zoner a ďalší.

Víťazné fotografie z roku 2010 si môžete pozrieť na stránke Hory a mesto.

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *