Canon IXUS 500 HS a IXUS 125 HS – skvelý výkon v štýlovom tele

Canon zaktualizoval svoju ponuku super malých kompaktných fotoaparátov o dva nové modely IXUS. 10,1 megapixelový Canon IXUS 500 HS a 16,1 megapixelový Canon IXUS 125 HS umožňujú tvorbu vysokokvalitných fotografií a Full HD videa, vďaka čomu sa stanú neodmysliteľnou súčasťou všetkých večierkov a rodiných osláv. Oba špičkové modely by sa na trhu mali objaviť začiatkom jari.

Pozrite si tiež recenzie Canon IXUS 125 HS.

 

Canon IXUS 500 HS sa na pulty špecializovaných predajní dostane začiatkom marca. Dostupný bude za 329 eur. Canon IXUS 125 HS by sa mal začať predávať už koncom februára za 249 eur.

Tlačová správa 

Model IXUS 500 HS sa pýši najmodernejšími optickými technológiami od Canon, pôsobivým 12x optickým zoomom a tenučkým 19,2 mm telom, ktoré ho robí najtenším fotoaparátom vo svojej kategórii na svete . IXUS 500 HS sa dodáva v štyroch elegantných farbách – červenej, modrej, čiernej a striebornej – a je stelesnením futuristického kovového dizajnu IXUS s minimalistickým nádychom. IXUS 125 HS ponúkame v žiarivých a vzrušujúcich farebných úpravách – ružovej, červenej, striebornej, zelenej a modrej –  ktoré vám umožnia vyjadriť svoju osobnosť a odlíšiť sa od ostatných. 

Kvalita Canon v každom zábere

Nové modely IXUS ponúkajú množstvo pokročilých zobrazovacích technológií z dielne Canon, ktoré vám pomôžu získať dokonalé snímky v každej situácii – od slabo osvetlených priestorov reštaurácií až po tropické pláže. Oba fotoaparáty sú vybavené systémom Canon HS, ktorý je kombináciou 10,1 MP snímača (IXUS 500 HS) alebo 16,1 MP snímača (IXUS 125 HS) s najnovším obrazovým procesorom DIGIC 5. Vďaka tomu vytvoríte detailné a pôsobivé zábery bez potreby použitia blesku dokonca aj v slabom osvetlení.

S ultraširokouhlým objektívom s 12x optickým zoomom modelu IXUS 500 HS sa vždy priblížite k centru diania. Objektív sa úplne zasúva do lesklého kovového tela s futuristickým nádychom, ktorý nadväzuje na minimalistický dizajn série IXUS. Technológia Canon ZoomPlus umožňuje ešte viac si priblížiť snímané objekty – s rozsahom zoomu nad maximálnu hodnotu ohniskovej vzdialenosti – a dosiahnuť tak ešte detailnejšie a ostrejšie zábery, než umožňujú konvenčné digitálne fotoaparáty. Technológia ZoomPlus zaručuje modelu IXUS 500 HS až 21x priblíženie, presahujúce vlastný 12x optický zoom, a IXUS 125 HS sa dokáže dostať až na 10x priblíženie pôvodne 5x optického zoomu. Ultraširokouhlý 24 mm objektív s 5x optickým zoomom dovoľuje majiteľom fotoaparátu IXUS 125 HS zachytiť väčšiu plochu záberu a oba modely sú navyše vybavené 3,5-krokovým optickým stabilizátorom obrazu, ktorý zaistí ostré fotografie a stabilné video v kvalite Full HD. Nový Inteligentný systém IS sa stará o stabilné a ostré výsledky pri fotografovaní aj filmovaní analýzou snímaného objektu a automatickým uplatnením najvhodnejších nastavení stabilizátora obrazu – vyberie jeden zo siedmich  režimov.

Skvelé výsledky jednoducho

Tvorba vynikajúcich snímok je teraz jednoduchšia než kedykoľvek predtým  – vďaka zdokonalenému režimu Canon Smart Auto, ktorý rozpozná 58 rôznych typov scén a uplatní kombináciu nastavení fotoaparátu tak, aby sa automaticky dosiahol čo najlepší záber.

Nová funkcia Face ID (Rozpoznanie tváre) sa v spolupráci s režimom Smart Auto postará o to, aby vaši blízki vyzerali na fotografiách čo najlepšie. Po zaregistrovaní osoby a jej veku do pamäte fotoaparátu sa rozpozná príslušná tvár. Režim Smart Auto potom automaticky uplatní najvhodnejšie nastavenia pri tvorbe ideálneho záberu na základe veku a momentálnej činnosti osoby, s prihliadnutím na pozadie scény. Ak sa napríklad ako fotografovaný objekt rozpozná spiace dieťa, fotoaparát deaktivuje blesk spolu so všetkými zvukmi fotoaparátu a snímku zosvetlí, aby sa dosiahol čo najpôsobivejší výsledok. Ak sa ako objekty rozpoznajú deti staršie než dva roky, ktoré sa hrajú v mieste osvetlenom slnečným svetlom, fotoaparát bude predvídať ich pohyb a aktivuje sériové fotografovanie spolu s režimom Servo AF. Dosiahnete tak ostrejšie zábery s lepšími detailmi.

Fotoaparát vám tiež uľahčí triedenie fotografií priateľov a členov rodiny. Každá fotografia sa označí menom zaregistrovanej osoby, takže budete môcť vyhľadávať podľa mena.

Režim viacoblastného vyváženia bielej sa postará o to, aby snímky vytvorené použitím rôznych zdrojov svetla v rámci rovnakej scény – napríklad portréty osvetlené bleskom s pozadím osvetleným žiarovkou – vyzerali prirodzene a neobsahovali žiadne nežiaduce odtiene.

Kreatívne funkcie, s ktorými urobíte dojem

Funkcie vysokorýchlostného snímania umožňujú zachytiť ten správny okamih originálnym spôsobom. Rýchlu akciu „zmrazíte“ v režime vysokorýchlostného sériového snímania a dokonalý skok do vody či dramatický záver pretekov môžete zachytiť v režime spomaleného videa.

Ak chcete nakrúcať video, oba modely sú vybavené možnosťou filmovania v kvalite Full HD (1080p) použitím optického zoomu – IXUS 500 HS navyše umožňuje záznam stereozvuku. Zhotovené filmy si môžete vychutnať na veľkej obrazovke vďaka integrovanému rozhraniu HDMI-CEC. Zdokonalili sme aj režim Canon Movie Digest. Po aktivovaní režimu Movie Digest sa pred každým zhotovením snímky vytvorí štvorsekundový videoklip v kvalite 720p HD. Neskôr sa všetky videoklipy daného dňa skombinujú do bonusového filmu, ktorý bude príbehom o vašom dennom či nočnom fotografovaní.

Fotoaparáty IXUS 125 HS a IXUS 500 HS umožňujú užívateľom prejaviť aj svoje umelecké schopnosti – obsahujú množstvo zábavných efektov, ktoré pridajú každému záberu osobitú atmosféru. Svoje krajinky môžete pripodobniť zmenšenému modelu pomocou efektu Miniatúra alebo môžete vytvoriť unikátne portréty uplatnením efektu rybieho oka. A aby sme vaše tvorivé možnosti ešte viac rozšírili, oba nové modely sme doplnili o dva nové režimy. V režime Hladká pokožka sa vyhladí textúra pokožky a dosiahnu sa atraktívnejšie portréty; režim Mäkké zaostrenie zas napodobňuje efekt objektívu „soft focus“ a nastavením troch úrovní intenzity umožňuje pridať portrétom romantický alebo „retro“ nádych.

Kompozícia a prezeranie snímok sú tiež mimoriadne jednoduché. 7,5 cm (3”) displej PureColor II G LCD s vysokým rozlíšením (460 000 bodov) ponúka pôsobivé detaily, jasné a živé farby a široký pozorovací uhol. Môžete si tak zábery prezerať spolu s priateľmi bez potreby ich prenosu na väčšiu obrazovku. Spevnená vonkajšia sklená vrstva poskytuje vynikajúci viditeľnosť a ochranu pred škrabancami pri každodennom používaní.

Pripojte sa ku komunite

Majitelia modelov IXUS vo vybraných regiónoch sa môžu zaregistrovať na internetovom portáli na zdieľanie fotografií a videa CANON iMAGE GATEWAY. Online fotoalbum CANON iMAGE GATEWAY poskytuje až
2 GB voľného priestoru – dostatok miesta na stovky snímok vo vysokej kvalite.

IXUS 500 HS:

• 12x zoom v úžasnom, tenkom kovovom tele
• Systém HS: 10,1 MP CMOS a DIGIC 5
• Inteligentný systém IS
• 7,5 cm (3") displej PureColor II G
• Full HD video
• Smart Auto (58 typov scén)
• Face ID
• Vysokorýchlostné snímanie
• Movie Digest (720p)
• Voliteľné vodotesné puzdro do 3 m

IXUS 125 HS:

• Nádherné, štíhle kovové telo s 24 mm, 5x zoomom
• Systém HS: 16,1 MP CMOS a DIGIC 5
• Inteligentný systém IS
• 7,5 cm (3") displej PureColor II G
• Full HD video 
• Smart Auto (58 typov scén)
• Face ID
• Vysokorýchlostné snímanie
• Movie Digest (720p)
• Voliteľné vodotesné puzdro

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *