Samsung ST88, ST77 a ST66 – štýloví parťáci

Spoločnosť Samsung rozširuje rad štýlových kompaktov o tri novinky. Samsung ST88, ST77 a ST66 na prvý pohľad zaujmú elegantným dizajnom so vzhľadom brúseného kovu a na druhý pohľad prekvapia perfektnými snímkami a množstvom zábavných funkcií. Štíhle telá nových modelov sa navyše vmestia aj do tých najmenších vreciek. 

Každý model je  dostupný v širokej škále farebných prevedení – od moka čiernej, bielej a slivkovej pri Samsungu ST88 až po päť farebných prevedení pri modeloch Samsung ST77 a ST66. Tri novinky od Samsungu sa na pultoch špecializovaných predajní objavia v marci 2012. Samsung ST88 dostanete za 149 eur, o desať eur menej zaplatíte za Samsung ST77 a za 129 eur kúpite Samsung ST66. 

Tlačová správa

Vďaka optickej stabilizácii obrazu pri modeloch Samsung ST88 a ST77 môžu aj menej skúsení fotografi snímať jasné, profesionálne snímky. Dokonca aj v horších svetelných podmienkach budú fotografie vyzerať dokonale. O to sa postará F2.5 25mm širokouhlý objektív, ktorý je ideálny pre fotografovanie aj pri slabom osvetlení či šere. 5-násobný optický zoom zabezpečí na vašich snímkach všetky detaily. 16-megapixelový CCD snímač poskytne brilantne čisté fotografie vo veľkom štýle.

Rad ST obsahuje tiež funkcie, vďaka ktorým dokážu zvečniť každý centimeter a každý uhol tak, aby spontánne fotografie a video zábery vyšli lepšie ako v minulosti. Ako ST77, tak ST66 vie zachytiť video v HD kvalite 720p pri 30 snímkach, takže používatelia môžu zachytiť vzácne udalosti v kvalite, na ktorú budú hrdí, až ich neskôr prehrajú priateľom a rodine. Na modeli ST88 si môžu tieto chvíle užiť okamžite na krištáľovo čistom trojpalcovom LCD HVGA displeji.

„Digitálne fotoaparáty Samsung radu ST sú vďaka svojmu dizajnu odrazom vlastného osobného štýlu daného používateľa. Zároveň sú ale maximálne funkčné a používateľom poslúžia na zachytenie tých najkvalitnejších fotografií. To sme sa snažili docieliť spojením vynikajúcej kvality obrazu, špičkového vzhľadu a funkciami, ako sú napríklad optický stabilizátor obrazu či Live Panorama,“ uviedol Jiří Kolařík, produktový manažér divízie Digital Imaging spoločnosti Samsung Electronics.

Live Panorama zachytí v zábere každého!

S funkciou Live Panorama, ktorou sú vybavené všetky nové modely radu ST, sa vám zmestí do záberu ešte viac, než doteraz. Koniec fotografiám, na ktorých vám chýba pár priateľov vo veľkej skupine alebo rozľahlé horské vrcholy. Jednoducho stlačíte a podržíte spúšť a fotoaparátom prejdete po celom zábere. Na LCD obrazovke si potom môžete prezrieť, či sa vám celá scéna podarila správne zachytiť.

Smart Auto pre najlepšie snímky

Smart Auto 2.0 je dostupné vo všetkých nových modeloch radu ST. Automaticky identifikuje a zvolí najvhodnejší režim scény, vďaka čomu vyfotíte v akúkoľvek dennú či nočnú dobu tie najkvalitnejšie fotografie. Od ohňostroja po málo osvetlené scény, technológia detekcie scény určuje podmienky snímania a automaticky prispôsobuje nastavenie pre dosiahnutie skvelých výsledkov.

Zábavné funkcie oživia vaše fotografie

Ak vás už omrzia obyčajne vyzerajúce fotky, ktorých máte nafotených stovky, použite funkciu Magic Frame. Vďaka tejto funkcii môžete vašu fotku preniesť napríklad do podoby starého filmu alebo vložiť tváre vašich kamarátov na billboard. Vybrať si môžete z mnohých prednastavených šablón, ako napríklad Wall Art, Full Moon, Magazín alebo Holiday. Stačí len namieriť fotoaparát, zvoliť si požadovanú šablónu a stlačiť spúšť.

V prípade, keď vám jedna snímka jednoducho nestačí, funkcia Picture in picture vám umožní vložiť jednu snímku do druhej – stačí jednoducho vybrať podkladovú fotografiu, označiť miesto, ktoré chcete vymazať a potom do tohto miesta vložiť inú snímku. Môže to byť úplne čokoľvek, od tváre, ktorú vložíte do stredu taniera alebo vašej postavy, ktorú vložíte do piesočnej búrky.

S funkciou Funny Face môžete na fotografiách rôzne upravovať tváre – ohýbať ich, naťahovať či deformovať. Jednoducho si vyberiete miesto na fotografii a potom už môžete meniť dĺžku nosa, zväčšiť hlavu alebo vytvoriť iné vtipné deformácie. Zmenu potom docielite pohybom samotného fotoaparátu.

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *