Tatranský fotomaratón už tento víkend

Starý Smokovec: Horský internetový klub, o.z. (www.hory.sk) a mesto Vysoké Tatry usporadúvajú dňa 28. júla 2012 v poradí už druhý ročník Tatranského fotomaratónu.  Podujatie bude prebiehať na území mesta Vysoké Tatry a TANAPu, od Podbanského po Tatranskú Javorinu. Fotomaratón bude odštartovaný v Starom Smokovci o 9.30 hod., kde po vyhlásení 8 tém, budú mať účastníci možnosť ich stvárnenia počas 8 hodín na 8 fotografiách.

Vo fotografiách musí byť zrejmý súvis zobrazovaných motívov k Vysokým Tatrám. Počas dňa je pre fotomaratóncov pripravené špeciálne občerstvenie v podobe grilovaných oštiepkov a iných tradičných lahôdok, ako aj celodenná zľava v partnerskej reštaurácii. Taktiež majú účastníci možnosť využívať bezplatné parkovanie na území mesta Vysoké Tatry. Pre väčšie skupiny súťažechtivých milovníkov fotografovania a Tatier, organizátori pripravili výhodné skupinové štartovné. Večer čaká účastníkov hudobná afterparty spojená so zaujímavým fotografickým workshopom.

V deň konania Tatranského fotomaratónu sa konajú aj medzinárodné cyklistické preteky Tatry Tour 2012. Po vzájomnej dohode organizátorov sa budú môcť nielen fotomaratónci, ale aj široká verejnosť, zapojiť do osobitej fotografickej témy: Cyklistika v Tatrách, ktorá bude vecne ocenená.

Fotografie vyhodnotí odborná porota zložená najmä z popredných horských a tatranských fotografov, ktorej čestným predsedom bude známy fotograf a fotografický publicista a horský vodca Ladislav Janiga. Odovzdávanie cien, ako aj ocenenie osobitnej témy bude prebiehať 8. septembra v Starom Smokovci, kde budú fotomaratóncom na slávnostnej vernisáži odovzdané vecné ceny a poukazy v celkovej hodnote viac ako 1000 €. Jednou z hlavných cien bude víkendový pobyt v Tatrách na Štrbskom plese v penzióne Kosodrevina, poukážky na tlač fotografií, knižné či mapové publikácie.

Všetky podrobnosti o Tatranskom fotomaratóne, ako aj jeho priebehu, môžu záujemcovia nájsť na stránke fotomaratónu www.fotomaraton.hory.sk.

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *