V roku 2006 spoločnosť Canon uviedla na trh 89 nových produktov

Spoločnosť Canon oznamuje, že s novými produktmi, ktoré prichádzajú na trh v tomto mesiaci, bude v tomto roku uvedených na trh celkom 89 spotrebných produktov – to v priemere znamená, že na trh bol nový produkt uvedený každé štyri dni. Toto oznámenie prišlo súčasne so zahájením európskeho veľtrhu zobrazovacích a fotografických technológií Photokina, ktorý sa koná každé dva roky v Kolíne nad Rýnom.

Spoločnosť Canon zaujíma prvú pozíciu v segmente digitálnych jednookých zrkadloviek, digitálnych fotoaparátov, kompaktných fototlačiarní a skenerov, a môže sa pochváliť najpredávanejším produktom v segmente digitálnych fotoaparátov a atramentových tlačiarní (fotoaparát Digital IXUS 55 a tlačiareň PIXMA iP4200). Spoločnosť Canon rovnako udáva tempo na rýchlo sa rozvíjajúcom HD video trhu. Dôkazom tejto skutočnosti je uvedenie modelu HV10 – najmenšej videokamery HDV 1080i na svete.

Nové produkty uvedené na trh spoločnosťou Canon v tomto roku:

  • 16 kompaktných digitálnych fotoaparátov – 6 modelov IXUS a 10 modelov PowerShot
  • 23 produktov značky PIXMA – 10 atramentových multifunkčných zariadení, 11 atramentových tlačiarní a 2 minitlačiarne PIXMA
  • 3 kompaktné fototlačiarne SELPHY
  • 2 digitálne jednooké zrkadlovky EOS
  • 4 fotografické objektívy
  • 14 digitálnych videokamier – 7 DV videokamier, 4 DVD videokamery a 2 HD videokamery a 1 spotrebiteľská HD videokamera
  • 1 HD širokouhlý objektív
  • 7 projektorov
  • 13 laserových produktov – 6 laserových multifunkčných zariadení, 5 laserových tlačiarní a 2 laserové faxy
  • 4 skenery
  • 2 multimediálne pamäťové zariadenia

V tomto mesiaci spoločnosť Canon oslávi 10 rokov triedy IXUS na trhu, a to uvedením troch nových fotoaparátov Digital IXUS vrátane modelu Digital IXUS Ti v titánovom prevedení. Všetky modely sú vybavené novým procesorom Canon 3. generácie – DIGIC III – s technológiou FACE Detection (detekcia tváre). Celé desaťročie neustálej inovácie dizajnu a doterajší celosvetový objem predaja, ktorý činí viac ako 33 miliónov predaných kusov, je dôkazom, že IXUS patrí k najúspešnejším produktom modernej spotrebnej elektroniky.

Nedávno spoločnosť Canon predstavila pamäťové zariadenia Canon Media Storage M30 a M80 určené pre fotografov pracujúcich s modelmi EOS, i fotografov používajúcich iné digitálne fotoaparáty. Media Storage M30 a M80 sú dôležitým doplnkom profesionálnych fotografov pri vytváraní snímok rôznych udalostí, voľnej prírody a expedícií. Očakáva sa, že sa stanú obľúbenými rovnako aj u stále rastúceho počtu fotografov používajúcich digitálne fotoaparáty, ktorí hľadajú nové spôsoby ukladania a prezerania svojich obľúbených snímok a požadujú väčšiu kapacitu pre ukladanie snímok v prípadoch, keď nemajú po ruke počítač.

„Našou stratégiou je zdokonaľovať naše unikátne technológie, a to trvalou podporou výskumu a vývoja,“ povedal Mogens Jensen, riaditeľ Canon Consumer Imaging Europe. „Našim cieľom je vytvoriť maximálne dokonalý systém digitálnych zrkadloviek, najširšiu skupinu digitálnych fotoaparátov, ponúkať funkčne a dizajnovo špičkové produkty, vynikajúce druhotné značky, rozšíriť skupinu digitálnych videokamier a dosiahnuť širšieho využitia a možností v domácej tlači fotografií.“

Author: hladacik

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *