BenQ X720 – najtenší 7 megapixelový digitálny fotoaparát

Spoločnosť BenQ predstavila svoj nový model BenQ X720. V tejto chvíli je to najštíhlejší digitálny fotoaparát s rozlíšením 7 megapixelov, pričom jeho hrúbka predstavuje len 12,5 mm. Táto dizajnérska novinka si svojimi čistými líniami v tvare čepele a elegantným prevedením z nerezovej ocele získala prestížne ocenenie „China Design Award“.

Fotoaparát BenQ X720 je vybavený prehľadným LCD displejom s vysokým jasom a uhlopriečkou 2,5 palcov (6,35 cm). Objektív značky Pentax SMC (Super Multi–Coating) disponuje trojnásobným optickým priblížením. CCD snímač s rozlíšením 7Mpx má uhlopriečku s veľkosťou 1/2,5 palca (1cm). To znamená, že veľkosť snímku môže byť maximálne 3 072 × 2 304 bodov a videosekvencie je možné zachytávať s rozlíšením 640 × 480 bodov pri frekvencii 30 snímok za sekundu.

Rozsah nastavenia citlivosti digitálu BenQ X720 začína na hodnote ISO 100 a maximálna hodnota predstavuje 1200 ISO pre fotografie a pre záznam videa dokonca až 4000 ISO. To umožňuje získať zábery nedostatočne osvetlených alebo rýchlo pohybujúcich sa objektov.

Kompakt BenQ X720 ponúka 7 scénických režimov fotografovania určených na rýchlu zmenu celkového nastavenia, avšak bez pokročilejších nastavení. Ďalej je vybavený systémom S.S.F (Super Shake-Free) umožňujúcim snímať fotografie a videosekvencie s jasnejšími, čistejšími a prirodzenejšími farbami. Podporuje aj funkciu PictBridge, ktorá zabezpečuje priamu tlač fotografií na ktorejkoľvek tlačiarni s takouto funkciou.

Author: hladacik

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *