Fujifilm FinePix Real 3D W1 – 3D fotoaparát

Myšlienka 3D fotoaparátov nie je úplne nová. Takéto prístroje sa na trhu začali objavovať už dávnejšie. Japonská spoločnosť Fujifilm však nedávno predstavila svetovo prvý kompaktný 3D fotoaparát, ktorý už od vlani žne úspechy v očiach odbornej verejnosti. Na trh sa REAL 3D W1 dostáva v septembri.

Pozrite si tiež recenzie na Fujifilm FinePix Real 3D W1 a recenzie na Fujifilm FinePix Real 3D W3

To, že je tento fotoaparát iný ako ostatné, je viditeľné na prvý pohľad. Má totiž dva trojnásobné zoomové objektívy, ktoré sú na prístroji umiestnené približne v rovnakom odstupe ako ľudské oči. S dvoma 10 megapixelovými CCD snímačmi dokáže vytvoriť 3D fotografie aj videosekvencie, ktoré sa dajú prezerať na 2,8 palcovom displeji fotoaparátu.

Nikon D5000

FinePix REAL 3D W1 však dokáže vytvoriť aj klasické 2D fotografie. Vďaka prepracovanej technike navyše aj v tejto oblasti ponúka nové možnosti. S fotoaparátom je možné napríklad urobiť pri jednej expozícii jedným objektívom širokouhlý a druhým telezáber. Alebo sa dajú vytvoriť dva paralelné zábery s rozdielnou svetelnou citlivosťou a farebnou tonalitou.

Nikon D5000

Nikon D5000

3D fotoaparát od spoločnosti Fujifilm však nie je lacný špás. Jeho cena sa na trhu pohybuje až do 500 eur. No a vzhľadom na to, že v súčasnosti je paleta možností, ako si 3D zábery pozerať, pomerne úzka, bude musieť majiteľ opäť siahnuť hlboko do vrecka a dokúpiť si 3D digitálny rámik FinePix REAL 3D V1 za ďalších približne 350 eur, alebo využiť tlač 3D fotografií, ktorý spoločnosť Fujifilm tak isto ponúka. Fotografie je možné vytlačiť v dvoch formátoch 10×15 a 13×18 cm. Koľko však takáto tlač bude stáť, však zatiaľ nie je známe. Ani toto však pravdepodobne nebude lacná záležitosť. Kto si však túto peknú „hračku“ so všetkým dookola môže dovoliť, bezpochyby vzbudí pozornosť svojho okolia a pritiahne závistlivé pohľady.

Nikon D5000

Video test: http://www.focus.de/digital/multimedia/mattings-warentest/videos/3-d-fotografie-digitalkamera-mit-zwei-augen_vid_12417.html

Author: hladacik

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *