Samsung SCH-W880 – telefón či mobil?

Fotomobily v súčasnosti nie sú žiadnou novinkou. Ľudia si ich obľúbili, pretože výrazne rozšírili možnosti ich komunikácie. Výrobcovia sa pomaly začínajú pohrávať s myšlienkou, povýšiť fotenie mobilom na vyššiu úroveň. Dôkazom je najnovší produkt spoločnosti Samsung.

TIP: Recenzie na fotomobily nájdete v tejto stránke!

Samsung W880

Už pri prvom pohľade na nový SCH-W880 si automaticky položíte otázku: Je to digitálny fotoaparát, ktorým sa dá telefonovať, alebo je to ďalší mobil, ktorý dokáže fotiť? Po preštudovaní technických parametrov sa pravdepodobne prikloníte k prvej možnosti. Tento model má totiž ovládanie, na aké sme zvyknutí u bežných fotoaparátov. Súčasťou je teda páčka zoomu, koliesko na nastavovanie režimov či klasická spúšť. Hovorí sa dokonca aj o možnosti manuálneho nastavenia expozície.

Samsung W880

Vo vnútri tejto prevratnej novinky sa ukrýva 12 megapixlový snímač. Trojnásobný optický zoom ponúka ohniská od 6,3 do 18,9 mm. Svetelnosť fotomobilu F3,0 až F5,6 sa už aj pri kompaktných digitáloch považuje za štandardnú. 3,3″ AMOLED dotykový displej s rozlíšením WVGA sa stará nielen o ovládanie mobilu, ale aj o kvalitné zobrazovanie nafotených záberov. Podľa výrobcu dokáže tento „zázrak“ spracovávať zábery v dvojsekundových odstupoch. Takáto rýchlosť je zaujímavá aj pri digitálnych kompaktoch. A keď už porovnávame tento fotomobil s klasickými kompaktnými digitálmi, musíme spomenúť aj možnosť nakrúcania videa, a to v kvalite HD s rozlíšením 1280×720 pixlov. O zaostrovanie sa stará Touch Auto-Focus, pričom fotomobil zaostrí na miesto, kam sa fotograf dotkne na displeji. Tomuto „telefónu“ nechýbajú ani klasické funkcie ako scénický režim, detekcia tváre či stabilizácia obrazu. Majiteľov navyše prekvapí výkonný xenonový blesk.

Spoločnosť Samsung púšťa novinku do obehu, žiaľ, zatiaľ iba na kórejskom trhu.

Samsung W880
Samsung W880
Samsung W880
Samsung W880

Author: hladacik

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *