Nová mikrofotobanka DepositPhotos

Na obzore sa nám vynorila nová a perspektívna americká mikrofotobanka. DepositPhotos
Napriek tomu že sú ešte len v začiatkoch zdá sa že sa im na tomto trhu bude dariť viac než dobre. Momentálne hľadajú nových fotografov, ilustrátorov a samozrejme aj grafikov.
Pretože potrebujú naplniť svoju databázu obrázkami nad nadkritickú hodnotu sú ochotný vyplatiť bonus 0.2$ za každý akceptovaný obrázok ktorý tam pošlete. Samozrejme takisto hľadajú aj nakupujúcich a preto ponúkajú 140 obrázkov úplne zadarmo pokiaľ si kúpite predplatné. Zaujímavé. Pamätajte – nákupcom ponúkajú 140 obrázkov zadarmo, ale ako predajca o nič neprídete. Cenu obrázku stiahnutého v rámci tohto promo programu vám zaplatí DepositPhotos z vlastného vrecka! Vďaka tomuto kroku sa im darí predávať obrázky viac než dobre a teda uploadovať tam sa oplatí dvojnásobne.

Ja sám som práve v procese uploadovania svojich obrázkov na DepositPhotos.

Moje portfólio na DepositPhotos.

Zatiaľ akceptovali všetko čo som im tam poslal a dostal som bonus 0.2$ za obrázok.
To je ďalšia výhoda. Keďže stále nemajú dostatok obrázkov, šanca že vám nejaký obrázok zamietnu pokiaľ nebude vyslovene technicky zlý, je veľmi nízka. Ďalšou výhodu je že konkurencia je tam zatiaľ veľmi malá. Takže sa to oplatí vyskúšať. Platí nepísané pravidlo že pokiaľ niekto bol pri úplnom rozbehu nejakej mikrofotobanky v jej začiatkoch pred rokmi, teraz sa mu už väčšinou darí veľmi dobre. icon_cool icon_biggrin

Pokiaľ to chcete vyskúšať, odporúčam to vyskúšať čím skôr.
Z logických dôvodov je zrejmé že tieto promo bonusy nemôžu trvať donekonečna a je viac než pravdepodobné že skôr či neskôr, keď táto mikrofotobanka nazbiera dostatok obrázkov promo program ukončí.
Takže ak sa to oplatí vyskúšať – tak jedine teraz.

Ešte dôležitá informácia na záver, ak to niekto skúsite tak pokiaľ chcete dostať bonusy nezabudnite ísť do záložky Promotion. Je to v Sellers Area a aktivujte si tam ten promo program ešte pred tým ako začnete uploadovať.

Dôležité:
Tento program však nieje úplne pre všetkých. Editori fotobanky sa môžu rozhodnúť, počas vašeho vstupného testu (examination – po registácii), či vám umožnia čerpať výhody tohto promo programu, na základe kvality vašich fotografií.
Preto je veľmi dôležité aby ste ako prvých 5 úvodných fotografií ktoré pošlete po registrácii na posúdenie, vybrali úplne to najlepšie z najlepšieho čo môžete ponúknuť. Odporúčam taktiež úplne rozdielne námety pre každú z týchto 5 fotografií.

EDIT: 2.4.2010
Práve mi prišiel email že promo program bude žiaľ končiť 15.4.2010. Škoda, ale dalo sa to čakať, majú už nazbieraných dostatok fotografií na slušný štart fotobanky. Tak snáď sa dobre rozbehnú a aj predaje tomu budú odpovedať.

Btw. Kto si chce prečítať o mojich (amatérskych) skúsenostiach s inou mikrofotobankou, mikrofotobankou Dreamstime z hľadiska (amatérskeho) fotografa nech pozrie tento môj článok v blogu: http://blog.hladacik.sk/2009/12/dreamstime/ Vo všeobecnosti sa to dá aplikovať na všetky mikrofotobanky a taktiež aj na predaj grafiky, ilustrácií. Takže odporúčam si to prečítať. icon_biggrin
_______________________________________________
http://www.jareso.com | Moja galéria na Dreamstime
_______________________________________________

Author: hladacik

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *