Canon PIXMA PRO-1 – prvotriedna A3 tlačiareň pre fotografov

V novembri sa na trhu objavila nová fototlačiareň spoločnosti Canon – PIXMA PRO-1, ktorá spĺňa aj tie najnáročnejšie nároky na tlač fotografií.  Ide o prvú A3+ tlačiareň s 12-timi  samostatnými atramentmi na svete. Štýlový model poskytuje najvyššiu kvalitu tlače farebne aj čiernobielo. Na tlač formátu A3 potrebuje PIXMA podľa vyjadrenia Canonu menej ako tri minúty. Vďaka mimoriadne vysokej  produktivite je táto tlačiareň vhodná na použitie v štúdiu aj na tlač pre komerčné výstavy. 

Tlačová správa

Revolučný 12-atramentový systém zaistí špičkové výsledky

Unikátny 12-atramentový systém podstatne rozširuje farebný rozsah vo väčšine oblastí a jeho súčasťou je aj optimalizátor sýtosti farieb (Chroma Optimizer), ktorý zabezpečuje vyššiu sýtosť čiernej a vyrovnaný lesk. Päť šedých a čiernych  atramentov poskytuje čiernobiele výtlačky v profesionálnej kvalite s vynikajúcim vykreslením detailov v tmavých aj svetlých oblastiach, s plynulými prechodmi medzi odtieňmi a s nižšou zrnitosťou. Pigmentové atramenty novej generácie LUCIA zabezpečujú  vynikajúcu trvanlivosť snímok, ktoré tak môžete s istotou predať alebo vystaviť.

Čiernobiele aj farebné výtlačky v špičkovej kvalite

PIXMA PRO-1 podporuje vstupné rozlíšenie 1200 ppi (dvojnásobné v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami série PIXMA Pros) a reaguje tak na zvyšujúci sa počet pixelov v profesionálnych fotoaparátoch. Výsledkom sú hladšie výtlačky s vysokým rozlíšením až do 4800 x 2400 dpi. Nový systém tvorby optimálneho zobrazenia s názvom Optimum Image Generating (OIG) analyzuje farby na fotografii a presne vypočíta optimálnu kombináciu atramentu a potrebný objem kvapiek. Tie sa potom precízne nanesú na papier tlačovou hlavou Canon FINE s 12 288 dýzami.

Systém OIG zlepšuje reprodukciu farieb, prirodzené prechody medzi odtieňmi a vyrovnáva lesk v každom režime tlače a na každom type médií. Výsledkom je natoľko realistická kvalita tlače, že zobrazenia takmer „vyskakujú“ z papiera. Hladké prechody medzi odtieňmi na farebných aj čiernobielych výtlačkoch sa dosahujú vďaka 16 bitom na každý tlačový kanál. Súčasťou novej tlačiarne PIXMA PRO-1 sú tiež tri farebné režimy vrátane nového režimu farebnej fototlače, ktorý produkuje žiarivé odtiene modrej a zelenej presne podľa skutočnosti.                  
Režim lineárnych odtieňov (Linear Tone) reprodukuje farby s lineárnou krivkou odtieňov, zatiaľ čo režim Profily ICC umožňuje užívateľom používať farebné profily podľa určitého typu papiera alebo vytvárať vlastné profily.

Produktivita na komerčnej úrovni

Tlačiareň PIXMA PRO-1 dokáže zhotoviť výtlačky vo výstavnej kvalite za približne 2 minúty 55 sekúnd  – výkon, ktorý PIXMA Pro9500 MkII2 zvládla za 7 minút 55 sekúnd. 2,5-krát väčšia kapacita atramentových  kaziet v porovnaní s najbližším modelom znamená menej časté výmeny atramentov . Panely s predným otváraním umožňujú jednoduchý prístup ku kazetám z ktorejkoľvek strany  tlačiarne a kvôli vyššej efektivite dokáže zadný priečinok pojať až 20 hárkov fotopapiera. Priečinok ručného podávania pojme fotopapier až do šírky 356 mm (14”) aj hrubšie typy umeleckého papiera.

Pri tvorbe predajných výtlačkov ovládač objemu kvapiek v reálnom čase vyrovnáva farebnú sýtosť atramentu, aby sa zaistilo konzistentné farebné pokrytie na každom výtlačku. Spoľahlivosť v komerčnom prostredí zaručujú funkcie, ktorými sú obvykle vybavené veľkoformátové profesionálne tlačiarne. Patrí k nim napríklad rozprašovací ventilátor so systémom vzduchovej cirkulácie a tabulárny systém atramentov  oddelený od tlačovej hlavy. Vďaka rozhraniu Ethernet môžete tlačiareň PIXMA PRO-1 jednoducho zdieľať po sieti.

Zjednodušený workflow a profesionálne ovládanie farieb

Súčasťou tlačiarne PIXMA PRO-1 je softvérový plug-in Easy-PhotoPrint Pro, ktorý zjednodušuje nastavenia tlačiarne a umožňuje tlač v dávkach. Podpora teraz zahrnuje celú kolekciu produktov Adobe Photoshop® spolu so softvérovým balíčkom Canon Digital Photo Professional. Tlačiareň si tiež dokáže automaticky vybrať správny profil ICC pre každý typ papiera Canon a k dispozícii je aj rozšírená ponuka profilov ICC pre viacero typov umeleckého papiera od známych výrobcov.

Softvér Colour Management Tool Pro, ktorý si môžete stiahnuť na adrese [http://software.canon-europe.com] podporuje nástroje správy farieb X-Rite vrátane nástrojov Colour Munki Photo a Colour Munki Design. Umožňuje tiež tvorbu užívateľských profilov ICC, ktoré zabezpečujú optimálnu kvalitu výstupu. PIXMA PRO-1 tiež obsahuje funkciu korekcie okolitého svetla (Ambient Light Correction), takže užívatelia si môžu vybrať typ osvetlenia pri zobrazovaní svojich výtlačkov. Farby na výtlačkoch sa potom automaticky upravia tak, aby sa zaistila ich čo najlepšia reprodukcia v rôznych podmienkach vystavovania.

PIXMA PRO-1 – základné charakteristiky:

• Prvotriedna A3+ tlačiareň pre fotoprofesionálov
• Revolučný 12-atramentový systém s mimoriadnym farebným rozsahom
• Optimalizátor sýtosti farieb zaisťuje vyrovnaný lesk a zreteľné zobrazovanie čiernej
• Systém tvorby optimálneho zobrazenia zlepšuje reprodukciu farieb
• Špičkové čiernobiele výtlačky vďaka 5 šedým a čiernym  atramentom
• Nové pigmentové atramenty LUCIA zabezpečujú dlhodobú trvanlivosť
• Fotografie formátu A3+ vo výstavnej kvalite za pribl. 2 minúty 55 sekúnd
• Vysokokapacitné atramentové  kazety umožňujú menej časté výmeny atramentových zásobníkov.
• Podpora širokej škály médií vrátane 356 mm a hrubého papiera
• Plug-in Easy-PhotoPrint Pro pre efektívny workflow

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *