Sony DSC-W610, W620, W630 a S500 – majstri do vrecka

Spoločnosť Sony prišla tento rok na veľtrh CES 2012 do Los Angeles so štyrmi novinkami. Nové kompaktné fotoaparáty DSC-W610, DSC-W620, DSC-W630 a S5000 s obrovským výkonom v útlom tele, jednoduchým ovládaním a vysokou kvalitou záberov sú vhodné aj pre tých, ktorí digitálny fotoaparát držia v ruke po prvýkrát. 

Pozrite si tiež recenzie Sony W620 a recenzie Sony W610

Panoramatické zábery s novou funkciou 360 Sweep Panorama, stabilizácia obrazu SteadyShot pre ostrejšie zábery snímané z ruky (model W630 so zdokonalenou optickou stabilizáciou Optical SteadyShot), režim Intelligent Auto rozpozná nastavenia až pre 33 scén pre dosiahnutie lepších výsledkov pri automatickom snímaní (W630, W620, S5000), režimy obrazových efektov (W630, W620, S5000) pre jednoduchú tvorbu efektov priamo vo fotoaparáte – to všetko a ešte omnoho viac ponúkajú nové modely od Sony, ktoré by sa na trhu mali objaviť od februára 2012 v niekoľkých farebných prevedeniach od cca 109 eur.  

Cyber-shot™ W630: 16,1 megapixlov, objektív Carl Zeiss s 5x optickou transfokáciou/25 mm širokouhlý záber, snímanie HD videozáznamu s optickou stabilizáciou Optical SteadyShot s aktívnym režimom (v kombinácii s elektronickou stabilizáciou)

Cyber-shot™ W620: 14,1 megapixlov, 5x optická transfokácia, snímanie HD videozáznamu

Cyber-shot™ W610: 14,1 megapixlov, 4x optická transfokácia

Cyber-shot™ S5000: 14,1 megapixlov, 5x optická transfokácia

Tlačová správa

Stabilizácia obrazu SteadyShot integrovaná v modeloch Cyber-shot™ W620, W610 a S5000 zabezpečuje ostrejšie a nerozmazané zábery aj pri snímaní z ruky. Vylepšená optická stabilizácia Optical SteadyShot v modeli W630 teraz eliminuje otrasy fotoaparátu oveľa efektívnejšie. Nezáleží na tom, či snímate HD videozáznamy alebo fotografie. Stabilizácia funguje spoľahlivo aj pri najväčšej miere transfokácie.

Nový režim panorámy 360 Sweep Panorama, ktorým disponujú všetky modely, nasníma celú krajinu okolo vás, scenérie mesta a iné panorámy. Jednoducho stlačte tlačidlo spúšte a plynulo pohybujte fotoaparátom: séria záberov sa automaticky spojí a vytvorí sa tak nádherná panoramatická 360-stupňová fotografia.

Neviete ako z vášho nového fotografického zariadenia vyťažiť maximum? Režim Intelligent Auto  rozpozná až 33 rôznych snímacích situácií, od portrétov až po scény pri súmraku. Fotoaparát Cyber-shot™ automaticky nastaví expozíciu a vykoná ďalšie nastavenia, aby ste jednoducho a bez stresu nasnímali ostré a prirodzené zábery.

Špeciálnym vylepšením pri fotoaparátoch Cyber-shot™ W630, W620 a S5000 je doplnenie štyroch režimov obrazových efektov (Picture Effect) vhodných na jednoduchú tvorbu umeleckých fotografií priamo vo fotoaparáte. Zdokonaľte si svoje fotografie novými efektmi Pop Color (Zvýraznenie farieb), Toy Camera (Detský fotoaparát), Partial Color (Jedna farba) a Soft High-key (Jemná vysoká tónina farieb) bez potreby použitia PC či akéhokoľvek editovacieho softvéru.

Dokonalou vstupenkou do sveta digitálnej fotografie od spoločnosti Sony je určite model Cyber-shot™ S5000, ktorý obsahuje množstvo zábavných a jednoducho použiteľných funkcií dostupných v modeloch série W. Napájaný je z bežne dostupných batérií veľkosti AA a je praktickou voľbou s vysokou úžitkovou hodnotou pre začínajúcich fotografov.

Všetky štyri nové fotoaparáty obsahujú predinštalovaný softvér PlayMemories Home. Fotoaparát Cyber-shot™ jednoducho pripojíte k PC a môžete pohodlne prezerať, editovať a tlačiť fotografie, prípadne ich posielať mailom, odosielať ich na web, zaznamenať na disk a oveľa viac.

V širokej ponuke kompatibilného príslušenstva pre fotoaparáty Cyber-shot™ teraz nájdete aj nové puzdrá poskytujúce štýlovú a praktickú ochranu.

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *