Canon 4K – EOS Movie

Približne pred rokom a pol sme sa v našom blogu zamýšľali nad tým, či pripravovaná štúdia spoločnosti Canon týkajúca sa novej zrkadlovky Canon 4K bude vôbec niekedy realizovaná. Po 15-tich mesiacoch sa zdá, že nový model predsa len asi uzrie svetlo sveta. Koncern totiž ešte v novembri minulého roka oznámil, že vyvíjaú nový koncept digitálnych zrkadloviek série EOS.

EOS Movie: nový priemyselný štandard

Nahrávanie videa je štandardom vo všetkých nových zrkadlovkách série EOS počnúc modelom EOS 5D Mark II z novembra 2008. V spojení s rozmanitou škálou použiteľných objektívov ponúka táto séria bohaté vizuálne výrazové možnosti, prináša vlastnosti ako krásne rozostreniu obrazu a nízku úroveń šumu a zároveň je obľúbená pre svoju mobilitu a ovládateľnosť vďaka kompaktnosti a ľahkému telu. Pôsobivé obrazy vytvorené kombináciou fotoaparátov Canon EOS a objektívov EF našli už svoje uplatnenie v televíznych reklamách, inscenáciácha  dokonca aj vo večerných filmoch. 

Od budúcej generácie EOS Movie sa dá očakávať mimoriadna kvalita obrazu. Nový model Canon 4K bude vybavený 35 mm full frame snímačom CMOS,  ktorý údajne zvládne 4K videosekvencie, teda až 4096×2160 pixelov pri 24 progresívnych snímkoch za sekundu. Nová profesionálna zrkadlovka bude snímať video zo stredu senzora na ploche veľkej asi ako APS-H. Z toho sa dá usúdiť, že Canon 4K bude mať rozlíšenie asi 13-14 megapixelov (alebo štvornásobok). 

Ďalšie podrobnosti o súčasnom vývoji novej digitálnej zrkadlovky EOS, vrátane názvu produktu, špecifikácie a plánovaného začiatku jej výroby zatiaľ nie sú známe. 

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *