Panasonic Lumix DMC-FX80 – štíhly fotoaparát s dotykovým displejom

Pokiaľ vás nezaujali robustné outdoorové fotoaparáty od Panasonicu triedy FT, o ktorých sme v našom blogu písali iba nedávno a nové superzoomy triedy TZ tiež nie sú presne podľa vásho gusta a obzeráte sa po niečom ešte subtílnejšom a elegantnejšom, nezúfajte. Japonský koncern totiž obohatil triedu štíhlych, štýlových a navyše výkonnych fotoaparátov o ďalšiu lahôdku. Je ním nový Panasonic Lumix DMC-FX80, určený práve pre vás.

Panasonic Lumix DMC-FX80 si stihnete kúpiť ešte do začiatku dovolenkovej sezóny. Na pultoch by sa mal totiž objaviť v marci 2012 za cca 269 eur. Dostanete ho iba v čiernom prevedení. 

Objektív Leica DC Vario-Summarit s 5-násobným zoomom a rozsahom od 24 do 120 mm sa hodí nielen na fotenie rozsiahlych krajiniek. Vďaka vysokej svetelnosti od F/2,5 s ním bez problémov zachytiíte aj pohybujúce sa objekty a nezaskočia vás ani zhoršené svetelné podmienky. Päťnásobný rozsah ohniska sa dá pomocou funckie inteligentného zoomu ešte zdvojnásobniť bez toho, aby akýmkoľvek spôsobom utrpela kvalita obrazu. Panasonic Lumix DMC-FX80 v sebe ukrýva 12,1-megapixelový vysokorýchlostný CCD snímač a pokročilý obrazový procesor Venus Engine, čo je zárukou aj pre nakrútenie kvalitného Full-HD videa vo formátoch AVCHD, alebo MP4 s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. S novým modelom nafotíte sériové obrázky maximálnou rýchlosťou 3,7 B/s pri plnom rozlíšení a superrýchlom automatickom ostrení, takže vám neujdú ani rýchlo sa pohybujúce objekty a motívy. Inteligentný režim redukcie šumu sa zase postará o detailné zábery a videosnímky.

Radosť z fotenia novým Panasonicom Lumix DMC-FX80 dopĺňa množstvo ďalších špeciálnych efektov a funkcií. Popri režimoch 3D a panorámy ponúka tento štýlový fotoaparát 10 kreatívnych filtrov, ktoré je možné aplikovať na fotky aj na videozábery. Nová FX80-kta prináša aj funkciu retušu uložených obrázkov, a to kreatívnu retuš s farebnými a zaostrovacími filtrami, kozmetickú  beauty retuš, ako aj automatickú retuš úpravy svetelnosti záberu. O bezproblémové fotenie a bezchybné zábery sa postará aj inteligentná automatika s optickým stabilizátorom obrazu, režim ostrenia pohybu spolu s funkciou AF-Tracking, inteligentné ovládanie ISO, funckia rozpoznávania tvárí, inteligentná voľba programov pre jednotlivé motívy a inteligentná expozícia. Režim inteligentnej automatiky sa dá naštartovať jednoduchým stlačením gombíka. Jednoducho povedané, s novým Panasonicom Lumix DMC-FX80 sa budete tešiť nielen z kvalitných záberov, ale aj z bohatého výberu individuálnych možností spracovania nafotených obrázkov. 

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *