Nikon COOLPIX S8100 už aj v Európe

Spoločnosť Nikon oznámila, že fotoaparát COOLPIX S8100 sa bude čoskoro predávať v Európe a Južnej Afrike. Fotoaparát COOLPIX S8100, jeden z najnovších prírastkov z radu Nikon COOLPIX, je vybavený 12,1-megapixlovým zozadu osvetleným snímačom CMOS a neuveriteľným 10-násobným priblížením, ktoré poskytuje vynikajúci výkon a výnimočnú kvalitu obrazu pri rýchlom snímaní a slabom osvetlení. Rýchlo reagujúci a flexibilný fotoaparát Nikon COOLPIX S8100 zachytí aj tie najrýchlejšie sa pohybujúce objekty ako statické snímky a vo videosekvenciách s plne vysokým rozlíšením (1080p).

Pozrite si tiež recenzie na Nikon S8100

Fotoaparát COOLPIX S8100 je určený na zachytávanie momentov, ktoré nesmiete premeškať. Umožňuje snímať akciu s veľmi rýchlym časom spustenia, vysokorýchlostným automatickým zaostrením a rýchlym sériovým snímaním. Nový snímač CMOS podporuje vylepšené funkcie pri snímaní na tmavých miestach. Pri použití v rozšírenom režime nočného portrétu reprodukuje nočné motívy a portréty zhotovované v interiéri tak, ako ich vidí používateľ, ale so zníženým rozmazaním obrazu. V režime nočného portrétu sa zhotovujú zábery nasledujúce po sebe, ktoré osobitne odhaľujú portrétovaný objekt a pozadie. Potom sa snímky okamžite skombinujú, aby sa vytvorili jasné a nádherné nočné portréty bez rozmazania s veľmi nízkym šumom aj pri snímaní z ruky.

„Fotoaparát COOLPIX S8100 spája mimoriadnu rýchlosť s výkonom pri slabom osvetlení a ponúka štýlové snímanie aj v náročných podmienkach,“ povedal Sander van Velzen, produktový manažér pre spotrebiteľské produkty v spoločnosti Nikon Europe. „Je to fotoaparát s elegantným a štýlovým dizajnom, ktorý je nielen vždy pripravený, ale ktorým sa aj radi pochválite.“

Vysoký výkon a vysokokvalitné snímky

Fotoaparát S8100, verný odkazu série COOLPIX Style, poskytuje používateľom seriózny výkon a kvalitu snímok, no zároveň ostáva štýlový a kompaktný. Fotoaparát COOLPIX S8100 je vybavený objektívom Zoom-NIKKOR s 10-násobným optickým priblížením a sklom ED, čo umožňuje používateľom priblížiť sa akcii aj pri zaznamenávaní videosekvencií s vysokým rozlíšením (1080p). Pre rodinných filmových producentov poskytuje fotoaparát S8100 videosekvencie s plne vysokým rozlíšením a stereofónnym zvukom, špeciálne tlačidlo záznamu videosekvencií a optické priblíženie s automatickým zaostrovaním počas zaznamenávania. Používatelia môžu navyše zdokonaliť videosekvencie priamo vo fotoaparáte pomocou novej funkcie úprav alebo počas zaznamenávania zhotovovať statické snímky.

Zachytenie akcie

Fotoaparát COOLPIX S8100 obsahuje nielen funkciu rýchleho snímania piatich snímok s plným rozlíšením a rýchlosťou až 10 snímok za sekundu, ale aj vyrovnávaciu pamäť pred expozíciou snímok, do ktorej sa pred úplným stlačením tlačidla spúšte zaznamenajú až dve snímky na zachytenie krátko trvajúcich momentov. V režime sériového snímania športových udalostí sa zaznamenávajú mimoriadne rýchle akčné snímky rýchlosťou približne až 120 snímok za sekundu. Fotoaparát S8100 pomocou funkcie sledovania objektu automaticky sleduje určený objekt aktivovaním automatického zaostrovania, čo umožňuje používateľovi bezpečne zachytiť najlepšie momenty.

Pokročilé technológie na snímanie krásnych nočných záberov

Fotoaparát COOLPIX S8100 obsahuje štyri technológie na zachytávanie snímok nočnej krajiny a portrétov v slabo osvetlenom interiérovom prostredí bez rozmazania:

  • Nový systém na spracovanie obrazu EXPEED C2 ponúka mimoriadnu redukciu šumu aj pri vysokej citlivosti. Vďaka maximálnej citlivosti ISO 3200 pri najväčšej veľkosti snímky (12 M, 4000 × 3000) si používatelia môžu vychutnať bezproblémové snímanie aj v tmavom a slabo osvetlenom prostredí.
     
  • Dve vysokovýkonné funkcie stabilizácie obrazu (VR), optickú a elektronickú, možno zapnúť súčasne. Eliminuje sa tým použitie statívu na tmavých miestach alebo pri maximálnom nastavení priblíženia teleobjektívu s efektívnou stabilizáciou obrazu na zvýšenie času uzávierky až o štyri kroky.
     
  • Funkcia detekcie pohybu rozpozná chvenie fotoaparátu a pohyb objektu a automaticky ich koriguje ovládaním času uzávierky a citlivosti ISO, aby sa znížilo rozmazanie. Použitie tejto funkcie je praktické aj na zmrazenie pohybujúceho sa objektu.

Fotoaparát poskytuje optimálne riadenie záblesku podľa podmienok snímania. V tmavom prostredí fotoaparát automaticky upraví čas uzávierky na potlačenie rozmazania spôsobeného chvením fotoaparátu a zvýši citlivosť ISO na dosiahnutie nádhernej expozície častí pozadia, ktoré blesk neosvetlí. Pri snímaní portrétov v protisvetle fotoaparát automaticky rozozná ľudskú tvár a ovláda blesk a zaostrenie na dosiahnutie vždy krásnych portrétov.

Medzi ďalšie funkcie využívajúce nižší šum a výnimočnú kvalitu obrazu nového obrazového snímača CMOS patrí zdokonalená funkcia snímania s korekciou protisvetla a funkcia vysokodynamického rozsahu (HDR) integrovaná vo fotoaparáte. Táto funkcia spája snímky s rovnakým motívom, aby sa vytvorila jedna snímka so širokým rozsahom odtieňov, ktorú sa oplatí zhotoviť. Pri snímaní z ruky v pokročilom režime nočnej krajiny fotoaparátu S8100 sa navyše séria piatich po sebe idúcich snímok zachytených s krátkym časom uzávierky skombinuje do jednej snímky so zníženým šumom. Fotoaparát COOLPIX S8100 zabezpečí, že pri snímaní romantickej večere pri sviečkach až po snímanie jasných svetiel nočného mesta neostane žiaden slabo osvetlený pohyb v tme.

Kreatívna univerzálnosť

Fotoaparát COOLPIX S8100 pomáha rozvinúť fotografický potenciál používateľa pomocou rozšírených funkcií snímania a úprav vrátane nového voliča režimov, ktorý je pohodlne umiestnený vedľa tlačidla spúšte, čo umožňuje rýchly a jednoduchý prístup k režimom snímania. Fotoaparát COOLPIX S8100 obsahuje aj posuvnú stupnicu na úpravu nastavení obrazu, ktorá zjednodušuje úpravu jasu, sýtosti a odtieňov farieb vo fotoaparáte. Medzi ďalšie funkcie úprav dostupných priamo vo fotoaparáte patria rýchle retušovanie a funkcia D-Lighting, ktoré poskytujú používateľom možnosť upraviť snímky počas prehrávania.

Medzi ďalšie nevyhnutné funkcie fotoaparátu S8100 patrí 17 režimov motívových programov vrátane automatického výberu motívov, pri ktorom sa automaticky rozpoznajú podmienky snímania a primerane upravia nastavenia fotoaparátu na dosiahnutie vynikajúcich fotografií v akomkoľvek prostredí. Fotoaparát S8100 je na dosahovanie vynikajúcich portrétov vybavený systémom inteligentných portrétov spoločnosti Nikon, ktorý obsahuje množstvo automatických funkcií vrátane technológie vylepšenej redukcie červených očí (In-Camera Red-Eye FixTM) priamo vo fotoaparáte, vylepšeného automatického zaostrovania s prioritou tváre, upozornenia na žmurknutie, samospúšte detegujúcej úsmev a zmäkčenia pleti. Tieto funkcie zalichotia aj tej najhanblivejšej snímanej osobe.

Fotoaparát COOLPIX S8100 sa dodáva v dvoch farbách, červenej a čiernej

EXPEED C2

Pôvodný systém spracovania obrazu EXPEED využíva všetky nazhromaždené skúsenosti a technológie počas dlhej histórie spoločnosti Nikon. V súčasnosti najnovšia verzia tohto známeho systému od spoločnosti Nikon, EXPEED C2, ďalej rozširuje možnosti fotografovania vďaka vylepšenému zaznamenávaniu videosekvencií, výkonu s vysokou citlivosťou a maximálnej kvalite snímok. Systém EXPEED C2 maximalizuje výkon snímača a vytvára vynikajúce jasné a realistické fotografie a videosekvencie so živými farbami, zníženým šumom a s jemným stupňovaním odtieňov.

ViewNX 2

ViewNX 2 je softvérový balík typu „všetko v jednom“, ktorý umožňuje používateľom rýchlo importovať, prehľadávať, upravovať a zdieľať statické snímky a videosekvencie. Softvér ViewNX 2, vytvorený na základe veľmi úspešného softvéru ViewNX, predstavuje balík s množstvom funkcií nenáročných na používanie, ktoré prekonávajú funkcie operačného systému počítača. Novo zavedené pokročilé funkcie na úpravu videosekvencií boli prevzaté priamo z uznávaných digitálnych jednookých zrkadloviek Nikon a umožňujú používateľom orezávať klipy a spájať statické snímky do skvelých metráží videosekvencií. Softvér ViewNX 2 sa dodáva so všetkými digitálnymi fotoaparátmi od spoločnosti Nikon a k dispozícii je aj na bezplatné prevzatie.

Služba myPicturetown spoločnosti Nikon

Snímky môžete odteraz bezpečne zálohovať pomocou bezplatnej služby my Picturetown od spoločnosti Nikon, ktorá je určená na ukladanie a zdieľanie digitálnych fotografií online. Podeľte sa s priateľmi o vzácne spomienky na fotografiách a organizujte ich do kolekcií online jednoduchým spôsobom. Získate voľné miesto s kapacitou 2 GB, kam môžete uložiť tisíce spomienok. V prípade, že budete potrebovať uložiť viac snímok, môžete svoje členstvo aktualizovať na úroveň Gold Account.

(Tlačová správa)

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *