Canon IXUS 1100 HS – najtenší fotoaparát s 12x optickým zoomom vo svojej triede

Canon dnes predstavuje neuveriteľný IXUS 1100 HS – fotoaparát IXUS s dotykovým displejom a vynikajúcim 28mm širokouhlým objektívom s 12x optickým zoomom, ktorý sa dá úplne vtiahnuť do kompaktného tela z nehrdzavejúcej ocele. Ide tak o najtenší fotoaparát vo svojej triede . Táto nová vlajková loď kolekcie IXUS je najnovším modelom, ktorý ponúka pokročilý systém HS od Canon – vďaka nemu získate nádherné a ostré snímky v každej situácii.

IXUS 1100 HS je tiež vybavený novým inteligentným systémom IS, ktorý zabezpečuje zachytenie každého objektu v mimoriadne ostrých detailoch, či fotografujete zblízka, v slabom osvetlení alebo s maximálnym priblížením.

IXUS 1100 HS je kombináciou najnovších zobrazovacích technológií a prvotriedneho štýlového dizajnu IXUS z dielne Canon – v súčasnosti patrí k najpokročilejším modelom z kolekcie IXUS. Umožňuje tak fotografom všetkých úrovní získať mimoriadne pôsobivé fotografie aj video v kvalite Full HD. Veľký 8,0 cm (3,2") dotykový displej poskytuje výnimočne presné ovládanie prstami, čo zjednodušuje kompozíciu aj prehrávanie snímok. Možnosť nakrúcania Full HD videa s vysokokvalitným stereozvukom zas robí z fotoaparátu ideálneho spoločníka na dovolenky či večierky s priateľmi.

Dokonalé zábery bez námahy

Objektív s 12x zoomom sa stará o fantasticky zreteľné zobrazovanie aj tých najvzdialenejších predmetov – vďaka mimoriadne presným optickým technológiám z dielne Canon a optickému stabilizátoru obrazu s účinnosťou 4 EV. Získate tak vynikajúcu obrazovú kvalitu a podrobné detaily pri všetkých ohniskových vzdialenostiach, od širokouhlých záberov až po extrémne telesnímky. Nový inteligentný systém IS tiež ponúka lepšie vykreslenie detailov pri fotografovaní aj pri nakrúcaní videa, pričom automaticky rozpozná snímanú scénu a vyberie najvhodnejšie nastavenia stabilizácie obrazu zo siedmich možných režimov . Ak sa napríklad snažíte o makrosnímku kvetiny, fotoaparát sa automaticky prepne do režimu Makro IS, ktorý využíva technológiu hybridného IS. Alebo sa aktivuje režim Zosilnený IS s cieľom zlepšiť stabilitu videozáberov pri filmovaní vzdialených objektov s veľkým priblížením.

IXUS 1100 HS vám pomôže získať dokonalé snímky kedykoľvek a kdekoľvek – zachytenie toho správneho okamihu v skvelej kvalite je jednoduchšie než kedykoľvek predtým. Integrovaný systém HS od Canon – kombinácia 12,1-megapixelového  podsvieteného snímača CMOS a originálneho obrazového procesora DIGIC 4 – pomáha zachytiť prirodzenú atmosféru scény. Výsledkom sú mimoriadne ostré snímky s nízkym pomerom šumu aj bez použitia blesku či statívu. Zdokonalený režim Smart Auto tiež dodáva istotu pri snímaní dôležitých okamihov – využíva technológiu pokročilého rozpoznania objektov a dokáže rozpoznať až 32 rôznych typov scén . Následne nastaví potrebné hodnoty fotoaparátu tak, aby bol každý záber dobre exponovaný a ostrý.

Vysokocitlivý snímač CMOS tiež umožňuje použitie mnohých vysokorýchlostných režimov snímania. Režim Snímanie nočnej scény z ruky skombinuje obrazové dáta zo série vysokorýchlostných záberov do jedinej snímky, aby sa dosiahla najlepšia možná expozícia s najnižším pomerom rozmazania. Režim Výber najlepšej snímky zas zaznamená najlepšiu snímku z vysokorýchlostnej série piatich záberov. Zachyťte aj tú najrýchlejšiu akciu v režime vysokorýchlostného sériového snímania, v ktorom sa zaznamenajú snímky s rozlíšením 3,0 MP rýchlosťou 7,8 snímok/s, alebo snímajte súvisle s plným rozlíšením a rýchlosťou až 3,3 snímky/s. Ešte viac zábavy pri filmovaní vám poskytne režim spomaleného videa, v ktorom sa spomalia rýchlo sa pohybujúce objekty. Vytvorte video v rozlíšení VGA s frekvenciou 120 fps (alebo v rozlíšení QVGA s frekvenciou 240 fps) a potom si ho prehrajte spomalene  – ideálne pri podrobnej analýze golfového úderu alebo zachytení dramatického finišu pri behu na 100 m.

Video v kvalite Full HD – posaďte sa na režisérsku stoličku

Prístroj IXUS 1100 HS má všetko potrebné na tvorbu dokonalých videosnímok vašich priateľov alebo rodiny. S rozlíšením Full HD (1080p), optickým zoomom a vysokokvalitným stereozvukom máte jednoduchú možnosť voľby medzi statickými zábermi a filmovaním v jedinom elegantnom vreckovom fotoaparáte. V režime Movie Digest môžete dokonca vytvoriť film v kvalite VGA, ktorý zachytí históriu záberov, ktoré ste nasnímali počas dňa. Tento režim automaticky nasníma štyri sekundy pred každým statickým záberom a nakoniec klipy spojí do jedinej snímky, ktorú môžete použiť ako bonusový videozáznam alebo nahrať na internet a zdieľať s ostatnými.

Svet na dosah vašich prstov

Fotoaparát IXUS 1100 HS je v zadnej časti vybavený mimoriadne veľkým 8,0 cm (3,2") dotykovým displejom PureColor II s vysokým rozlíšením 460 000 bodov, ktorý vám umožní kompozíciu a prezeranie vašich snímok maximálne ostro, kontrastne a vo fantastických farbách. Dotykmi a pohybmi prstov po displeji tak máte všetky nastavenia plne pod kontrolou. Funkcia Dotykový AF umožňuje aj zaostrenie objektu jednoduchým dotykom a s novou funkciou Dotyková spúšť okamžite vytvoríte záber.

Môžete využívať výhody zvýšenej flexibility, ktorú ponúka technológia dotykového displeja a je len na vás, ako budete pristupovať k najčastejšie používaným nastaveniam. Skrátený prístup k najpoužívanejším nastaveniam menu je súčasťou predvoleného rozhrania, to si však môžete upraviť podľa vlastných potrieb – aby vám dotykové užívateľské rozhranie poskytovalo rýchlu a jednoduchú navigáciu.

Podeľte sa o svoje výtvory

IXUS 1100 HS nie je len skvelým kompaktným fotoaparátom so štýlovým dizajnom a výkonným zoomom, s ktorým verne zachytíte každý dôležitý moment, ale ponúka aj množstvo kreatívnych režimov sľubujúcich zábavu a zaujímavé výsledky. Patria k nim efekty Miniatúra, Superžiarivé a Plagát (môžete ich používať aj pri nakrúcaní Full HD videa) a tiež efekt Rybie oko, ktorý skresľuje perspektívu a ponúka nevšedné zobrazenie tradičnej scény. S efektom Hračkársky fotoaparát získate zábery pripomínajúce éru klasických dierkových fotoaparátov, s vysokým kontrastom a bohatými farbami. Efekt Jednofarebné vašim snímkam zas pridá decentný vzhľad v čiernobielej, tmavohnedej alebo modrej úprave.

Snímanie s rôznymi pomermi strán znamená, že môžete zhotoviť snímky rôznych tvarov a formátov, od dokonale štvorcových až po širokouhlý formát 16:9. Nový režim Úprava fotoknihy vám pomôže vybrať snímky do vlastných fotokníh, ktoré si môžete uchovať na pamiatku alebo darovať svojim blízkym. Alebo môžete fotoaparát IXUS 1100 HS používať s kompatibilnými tlačiarňami Canon a vytvárať originálne darčeky či fotoalbumy. Okrem toho vám konektor HDMI umožní okamžite zobrazovať svoje obľúbené fotografie a video priamo z fotoaparátu na obrazovke HDTV alebo monitore ; pohodlne sa posaďte a prezerajte si svoje snímky pomocou diaľkového ovládača televízora s rozhraním HDMI-CEC.

Okrem toho bude fotoaparát IXUS 1100 HS kompatibilný s novým vysokovýkonným externým bleskom HF-DC2,  ktorý budete môcť používať ako doplnenie integrovaného blesku.

Zdieľajte svoje príbehy na CANON iMAGE GATEWAY

Majitelia fotoaparátu IXUS 1100 HS sa tiež môžu zaregistrovať na portáli CANON iMAGE GATEWAY a zdieľať svoje fotografie a video online. Online fotoalbum portálu CANON iMAGE GATEWAY poskytuje až 2 GB úložnej kapacity – dostatočný priestor na stovky vysokokvalitných snímok.

IXUS 1100 HS – základné charakteristiky:

  • Širokouhlý 28mm objektív s 12x zoomom a inteligentným IS
  • Systém HS (12,1 MP)
  • Ultrakompaktné kovové telo
  • 8,0 cm (3,2") dotykový displej PureColor II
  • Full HD, Zosilnený IS
  • Smart Auto (32 typov scén)
  • Vysokorýchlostné sériové snímanie a režim spomaleného videa
  • Videorežimy iFrame a Movie Digest
  • Kreatívne režimy
  • Rady a tipy

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *