Superjednoduchý superzoom pre celú rodinu – Canon predstavuje PowerShot SX150 IS

Canon dnes uvádza na trh PowerShot SX150 IS. Digitálny fotoaparát s vysokým rozlíšením a výkonným zoomom je vybavený množstvom zábavných funkcií, s ktorými jednoducho zachytíte všetky cenné okamihy na fotografiách aj HD videu. Pôsobivý 12x optický zoom a vysoké rozlíšenie 14,1 megapixela fotoaparátu PowerShot SX150 IS umožňujú všetkým členom rodiny zdokonaľovať svoje fotografické zručnosti alebo jednoducho nechať všetku prácu na fotoaparáte – výsledkom budú vysokokvalitné snímky získané spôsobom „namier a foť“.

PowerShot SX150 IS sa pýši kompaktným, ergonomickým dizajnom v červenej, čiernej a striebornej úprave a ponúka veľké množstvo funkcií. Či už ste na dovolenke alebo na víkendovom výlete s rodinou, zachytenie vzácnych okamihov je teraz veľmi jednoduché – nový fotoaparát je ideálnou voľbou pre užívateľov požadujúcich vynikajúci výkon a jednoduché ovládanie za prijateľnú cenu.

Kompaktnosť a flexibilita

V tele fotoaparátu PowerShot SX150 IS sa ukrýva výkonný objektív s 12x optickým zoomom, ktorý umožňuje 28mm širokouhlé skupinové zábery aj snímky krajiny, ale tiež detailné priblíženie vzdialených objektov – vďaka pôsobivej ohniskovej vzdialenosti 336mm. Dokonca aj pri fotografovaní z ruky získate ostré a detailné snímky vzdialených objektov alebo objektov v slabom osvetlení jednoduchšie než kedykoľvek predtým. Optický stabilizátor obrazu (IS) s účinnosťou 4 EV a úplne nová technológia inteligentného IS potláčajú rozmazanie snímok spôsobované chvením fotoaparátu.

Či sa snažíte zachytiť šprint na 100 m na školskom športovom dni alebo fotografujete detaily pestrofarebnej kvetiny, Inteligentný IS vám pomôže zaistiť maximálnu ostrosť vašich fotografií aj videa. Plne automatický režim Inteligentný IS okamžite rozpozná typ snímanej scény a vyberie najvhodnejšie nastavenie stabilizácie obrazu zo siedmich možností . Napríklad Zosilnený IS – režim prevzatý zo série videokamier Canon LEGRIA – sa postará o to, aby sa aj pri filmovaní vzdialených objektov zachovali bohaté detaily a zamedzilo sa rozmazaniu.

Jemné detaily v každom zábere

PowerShot SX150 IS je vybavený množstvom pokročilých zobrazovacích technológií z dielne Canon, ktoré vám zaručia fotografie v neuveriteľnej kvalite. Mimoriadne detailné snímky môžete vďaka 14,1-megapixelovému rozlíšeniu neskôr vytlačiť vo formáte plagátu alebo ich môžete orezať a vytvárať tak pôsobivé vizuálne kompozície. Obrazový procesor DIGIC 4 od Canon zabezpečuje rýchle a kvalitné spracovanie obrazu, vynikajúcu reprodukciu farieb ako i mimoriadne rýchlu odozvu pri každodennom používaní.

Jednoduché a kreatívne funkcie pre celú rodinu

PowerShot SX150 IS vám pomôže zaistiť skvelý vzhľad každej fotografie a videozáberu v akejkoľvek situácii – pri snímaní krajiny, spoločenských udalostí, ohňostrojov či tvorbe detailných abstraktných kompozícií. Automatický režim Smart Auto využíva technológiu rozpoznania tváre a najnovšiu technológiu pokročilého rozpoznania objektov. Dokáže rozpoznať až 32 rôznych typov scén  a automaticky upraviť nastavenia fotoaparátu tak, aby vám pomohol získať snímky, o ktoré sa budete chcieť podeliť s rodinou či priateľmi.

Technológia Servo AF/AE zabezpečuje, že ľudia, zvieratá či iné objekty (napr. autá) zostanú dobre exponovanými a ostrými až do úplného stlačenia spúšte a zhotovenia záberu. A ak chcete fotografovať jednoduchým spôsobom „namier a foť“, režim Jednoduchý sa automaticky postará o všetky nastavenia fotoaparátu, takže aj úplní začiatočníci dosiahnu požadované výsledky.

Zhotovené fotografie aj video si môžete okamžite a ostro zobraziť na veľkom 7,5 cm (3,0") displeji. Praktické Rady a tipy na displeji vám poskytnú užitočné informácie o systéme jednotlivých menu, takže pri každom použití fotoaparátu sa dozviete niečo nové a môžete neustále zdokonaľovať svoje fotografické zručnosti.

Tvorivé fotografie aj HD video

Okrem fotografií vo vysokom rozlíšení vám PowerShot SX150 IS umožňuje zachytiť nezabudnuteľné okamihy na HD video v kvalite 720p so stereozvukom. Špeciálne tlačidlo videozáznamu slúži na okamžité prepínanie medzi fotografovaním a filmovaním v kvalite HD, takže nestrácate drahocenný čas prechádzaním cez jednotlivé menu a nastavenia. Fotoaparát tiež umožňuje videozáznam vo formáte iFrame od spoločnosti Apple, ktorý si nevyžaduje žiaden prevod pred importom do editačného softvéru Apple. Prenos a úprava vášho videozáznamu tak bude jednoduchšia a rýchlejšia.

Môžete si tiež overiť svoje tvorivé schopnosti pri experimentovaní s bohatou škálou inovačných kreatívnych filtrov, ktorými okamžite oživíte svoje fotografie aj video. Patria k nim efekty Rybie oko, Superžiarivé alebo Plagát. Efekt Hračkársky fotoaparát pridá fotografiám „retro“ nádych snímok z éry dierkových fotoaparátov, efekt Jednofarebné vám umožní fotografovať v čiernobielych, tmavohnedých alebo modrých tónoch a uplatnením efektu Miniatúra vaše snímky nadobudnú vzhľad miniatúrnych modelov. Efekt Miniatúra môžete používať aj v režime videa – môžete teda experimentovať s rôznymi efektmi pri fotografovaní aj pri nakrúcaní HD videa.

Vďaka funkcii samospúšte teraz hravo a bez stresu vytvoríte autoportréty aj rodinné zábery počas Vianoc či dovolenky. Spúšť môžete aktivovať jednoduchým mrknutím alebo úsmevom, zatiaľ čo funkcia samospúšte po rozpoznaní tváre vytvorí záber potom, ako sa v zábere objaví nová tvár. Fotograf sa tak vyhne obvyklému behu spoza fotoaparátu a pohodlne sa stane súčasťou kompozície záberu.

Okrem toho bude fotoaparát PowerShot SX150 IS kompatibilný s novým vysokovýkonným externým bleskom HF-DC2, ktorý budete môcť používať ako doplnenie integrovaného blesku.

Podeľte sa o svoje príbehy

Vďaka všetkým spomenutým funkciám časom určite získate kolekciu fotografií, o ktoré sa budete chcieť podeliť s ostatnými. Majitelia fotoaparátu PowerShot SX150 IS sa môžu zaregistrovať na portáli CANON iMAGE GATEWAY, ktorý slúži na zdieľanie fotografií a videa on-line. Fotoalbum portálu CANON iMAGE GATEWAY umožňuje využívať až 2 GB priestoru, ktorý pojme stovky snímok vo vysokej kvalite.

Canon PowerShot SX150 IS – základné charakteristiky:

  • Širokouhlý 28mm objektív s 12x zoomom a inteligentným IS
  • 14,1 MP CCD
  • Režimy Smart Auto a Jednoduchý dokážu rozpoznať 32 scén
  • 7,5 cm (3,0") displej
  • HD video so stereozvukom
  • Plne manuálne ovládanie
  • Kreatívne filtre, efekt Miniatúra
  • Samospúšť, aktivácia spúšte žmurknutím
  • Videoformát iFrame
  • Rady a tipy

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *