Sigma 18-200 mm f/3.5-6.3 II DC OS HSM

Spoločnosť Sigma predstavila objektív 18-200mm F/3.5-6.3 DC OS HSM II. Nový univerzálny zoom rovnako ako jeho predchodca so systémom stabilizácie obrazu a ultrazvukovým automatickým zaostrovaním (HSM) bude k dispozícii pre zrkadlovky Sigma, Nikon, Canon, Pentax a Sony.

Konštrukcia objektívu Sigma 18-200mm F/3.5-6.3 DC OS HSM II sa skladá z 18 elementov v 14 skupinách, pričom niektoré z nich sú z FLD a SLD skla s podobnými vlastnosťami ako fluoritové sklo. Jeho použitím sú dosiahnuté  menšie straty pri prenose svetla a zároveň potláča chromatickú aberáciu. Clona je kruhová sedemlamelová s max. ohniskom F22 a so spracovaním "super multi layer", ktoré slúži na redukciu parazitného svetla a odleskov.. Účinnosť systému stabilizácie obrazu je výrobcom uvedená v hodnote 4 EV (verzia pre zrkadlovky Pentax a Sony nebude mať stabilizácia obrazu).

Sigma 18-200mm F/3.5-6.3 DC OS HSM II má vnútorný zaostrovací systém, čiže predný člen sa počas zaostrovania neotáča, čím umožňuje bezproblémovú prácu s polarizačnými filtrami. Minimálna zaostrovacia vzdialenosť objektívu je 45 cm, a hodnota maximálneho zväčšenie je 1:3,8.

Predbežná uvádzacia cena bola stanovená na 599€

Zdroj: Sigma

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *