Samsung Galaxy Camera vs. Nikon Coolpix S800c

V auguste predstavil Nikon úplne nový koncept kompaktného fotoaparátu s operačným systémom Android™ pod označením Nikon Coolpix S800c. Krátko na to predstavil prakticky ten istý koncept aj Samsung s označením Galaxy Camera. Štart aj odvahu priniesť do fotoaparátu operačný systém určený prioritne pre smartfóny, mali viacmenej spoločný, preto je dnes zaujímavé sledovať, ako sa týmto dvom modelom darí.
        

 

 

 

 

 

 

 

Kým po Nikone takmer „zaľahla zem“, Samsung Galaxy Camera sa teší veľkej popularite. Zrejmé je to aj z nasledovného grafu, ktorý ukazuje mieru vyhľadávania jednotlivých modelov.

A: Samsung Galaxy Camera, B: Nikon Coolpix S800c.


(Zdroj: Google Trends)

Prečo je tu taký priepastný rozdiel v popularite? Nikon vložil do svojho modelu staršiu verziu Androidu 2.3 Gingerbread a nevybavil ho 3G/4G modulom pre pripojenie, pričom Samsung beží na Androide Jelly Bean aj s 3G/4G modulom. Nevybaviť „mobilný“ fotoaparát všetkými možnosťami konektivity zo strany Nikonu bola zrejme jedna zo zásadných chýb. Potlačil tak najsilnejšiu stránku konceptu – vyfotografovať a hneď zdieľať. Ale ako, ak ste mimo WiFi?

V odborných hodnoteniach si Samsung tiež vedie lepšie:
Samsung Galaxy Camera – priemerné odborné hodnotenie 78%
Nikon Coolpix S800c – priemerné odborné hodnotenie 66%
(Zdroj: Recenzie.Hladacik.sk)

Nemalý a možno ešte zásadnejší podiel na popularite má pravdepodobne aj aktuálne globálna popularita samotnej značky Samsung a samotné dizajnové prevedenie jeho modelu. Treba uznať, že Samsung naozaj vie osloviť zákazníka aj atraktívnym dizajnom svojich produktov. A v kombinácii s dobrým marketingom postupne žne úspechy na viacerých poliach.

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *