Nový blesk Canon Speedlite 430EX

Canon v rámci predstavenia noviniek uvádza na trh aj nový "digitálne kompatibilný" externý blesk s označením Speedlite 430EX. Nie náhodou bol predstavený súčasne už so spomínanou digitálnou zrkadlovkou Canon EOS 5D, ktorá nedisponuje vstavaným bleskom. Canon takto dáva potenciálnym záujemcom o túto zrkadlovku vhodnú alternatívu v podobe Speedlite 430EX.Malo by ísť o priameho nástupcu blesku Speedlite 420EX, preto sa predpokladá aj zaujímavá cena, ktorá sa v súčasnosti pri 420-tke pohybuje okolo 11000,- Sk.

Aktuálna cena Canon Speedlite 430EX II v slovenských e-shopoch:
(Zdroj: Heureka.sk, )

Canon Speedlite 430EX

Tlačová správa:

Kompaktný, napriek tomu výborne vybavený Speedlite 430EX má smerné číslo 43 (m/ISO 100 pri 105 mm). Pomocné svetlo zaostrovania tvorené konfiguráciou 2 LED diód je kompatibilné so všetkými zaostrovacími bodmi všetkých systémov AF fotoaparátov EOS vrátane 9 bodového AF. Uhol záblesku hlavy blesku, ktorý je možné nastaviť i manuálne, pokrýva rozsah 24 mm až 105 mm. Integrovaný difúzny panel umožňuje rozšírené širokouhlé pokrytie až 14 mm. Hlava samotná je otočná v oboch smeroch, zaistenie pohybu prakticky rieši jediné tlačítko.

Canon Speedlite 430EX

Speedlite 430EX vychádza v ústrety taktiež digitálnym fotoaparátom. Po nasadení na päticu tela EOS so snímačom menším, ako je plná veľkosť rámčeka, automaticky prispôsobí uhol záberu veľkosti senzora. Speedlite 430EX tiež automaticky prenáša informáciu o farebnej teplote svetla do procesora niektorých digitálnych jednookých zrkadloviek a pomôže tým presnejšiemu vyváženiu bielej.

Canon Speedlite 430EX

Novinkou v tejto kategórii je 6 zákazníckych funkcií, voľba synchronizácie na 1. alebo 2. lamelu, kompenzácia zábleskovej expozície a ručné nastavenie výkonu blesku od plného výkonu po 1/64 výkonu (7 úrovní). Prístroj je plne kompatibilný so systémom E-TTL II, u ktorého je využité k nastaveniu presného osvitu informácia o vzdialenosti predmetu od objektívu. Pri použití v zostave viacerých bleskov slúži Speedlite 430EX ako bezdrôtový podriadený blesk. Blesk môže byť pripevnený k fotoaparátu prostredníctvom konzoly SB-E1.

Author: hladacik

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *