Ako fotí iPhone 7 a iPhone 7 Plus

Prvé fotografie zhotovené aktuálnou vlajkovou loďou iPhone 7 od Applu sa objavili kráto po jeho predstavení 7.9.2016. Starostlivo vybrané a vyčančané zábery zhotovené profesionálnymi fotografmi, navyše s nízkym rozlíšením nám síce čo to naznačili, ale veľa nepovedali. Až teraz, tesne po zahájení predaja, nastačal čas na nekompromisné hodnotenia a porovnávanie s konkurenciou.

Zozbierali sme prvé postrehy z recenzií a testov zameraných na fotoaparát iPhone 7 a jeho väčšieho brata iPhone 7 Plus s duálnym fotoaparátom aj s ukážkami fotografií.

TIP: Všetky odborné recenzie, parametre variant iPhone 7 a iPhone 7 Plus a ceny v jednotlivých obchodoch nájdete na stránke Recenzie.sme.sk.

Porovnanie iPhone 7 a Samsung Galaxy S7

Za slnečného počasia sú fotografie veľmi podobné. Všeobecne Galaxy S7 produkuje sýtejšie farby, čo môže byť pre niekoho atraktívnejšie, ďalší môžu preferovať naturálnejšiu podanie.

Konzervatívnejší prístup k farebnosti u iPhone 7 je zrejmý aj z tejto fotografie.

Ostrosť je pri dobrom osvetlení veľmi podobná, aj keď pocitovo sa zdajú fotografie Galaxy S7 ostrejšie.

Pri použití 2x zoomu iPhone 7 Plus je to už samozrejme o niečom inom. Fotografie sú výrazne ostrejšie.

Výhody teleobjektívu iPhone 7 Plus oceníte najmä pri portrétnej fotografii, kedy pri ekv. ohnisku 56mm nedochádza k nežiadúcej deformácii tváre. Spolu s veľmi dobre zvládnutým podaním pleťových farieb môžeme fotoaparát iPhonu 7 Plus považovať za najlepšiu voľbu na trhu, ak chcete fotiť prevažne portréty.

Porovnanie bokehu iPhone 7 so svetelnosťou f/1.8 a Galaxy s f/1.7. Podľa postrehu z testov dokáže Galaxy zaostriť na kratšiu vzdialenosť od objektívu ako iPhone 7. Jednoznačným víťazom je Galaxy 7 aj z pohľadu rýchlosti zaostrenia. To môžete vidieť vo videách od SuperSaf nižšie v článku.

Ďalšou slabinou iPhone 7 je dynamický rozsah. Oblasti, ktoré iPhone 7 prepaľuje, dokáže Galaxy S7 ešte stále prekresliť.

A ďalšie príklady.

 

Výrazný pokrok urobil iPhone 7 oproti predchádzajúcej verzi 6S aj v nočnej fotografii. Pri porovnaní s Galaxy S7 má ale stále čo doháňať.

A ešte výrez predchádzajúcej nočnej fotografie, kde sú rozdiely viditeľné jednoznačnejšie.

Sľúbené videá od YouTubera SuperSaf. Najskôr porovnanie iPhone 7 Plus a Galaxy Note 7 a za ním Samsung Galaxy S7. Porovnávaný je predný aj zadný fotoaparát, zaznamenávanie videa, mikrofóny, stabilizáciia obrazu, šum a ďalšie vlastnosti.

Na záver niekoľko odkazov na stránky, kde nájdete ďalšie testovacie fotografie zhotovené s iPhone 7 a iPhone 7 Plus a porovnania s konkurenciu:

iPhone 7 vs Galaxy S7

Porovnanie s Nokia 808 and Lumia 1020

Porovnanie s iPhone 6S a Galaxy S7

Porovnanie s Galaxy s7

Author: hladacik

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *