Štýlové kompakty Casio EXILIM EX-ZS5 a EX-ZS10

Casio rozšírilo ponuku svojich malých štýlových kompaktov o dva nové modely EXILIM EX-ZS5 a EX-ZS10. Oba disponujú 14MPx snímačom a veľmi širokouhlým objektívom s 5 × optickým zoomom. Fotoaparáty sa líšia najmä videosekvenciami.

Pozrite si tiež:
Recenzie Casio EX-ZS5
Recenzie Casio EX-ZS10

V ponuke malých kompaktov sa objavili dve novinky spoločnosti Casio. Ide o modely EXILIM EX-ZS5 a EX-ZS10. Oba prístroje disponujú malým snímačom s rozlíšením 14 megapixelov (pravdepodobne s uhlopriečkou 1 / 2, 3 "). V oboch prípadoch tu nájdete aj objektív s 5 × optickým zoomom.,

Rozsah ohnísk začína na veľmi širokouhlých 26 milimetroch, maximom je potom 130 mm. Je zaujímavé, že prístroje sa od seba líšia svetelnosťou objektívu, hoci vyzerá, že je v základe rovnaký. U ZS5 má teda na začiatku veľmi dobrú svetelnosť F2, 8, ZS10 potom o niečo horších F3, 2. Obidvaja potom vykazujú na najdlhšom ohnisku veľmi zlú svetelnosť F6, 5.

Slabší model EX-ZS5 ponúkne iba VGA videosekvencie v rozlíšení 640 × 480 pixelov, zatiaľ čo u EX-ZS10 si môžete užiť HD video s 1280 × 720 pixely. Nechýba ani technológia BEST SHOT a 23 scénických režimov.

Oba prístroje majú 2,7 "LCD displej a nabíjanie batérie cez USB port. ZS5 sa začne predávať v marci za $ 100, k dispozícii bude čierna, strieborná, oranžová a ružová varianta. V marci sa začne predávať aj model ZS10 za cenu $ 120. Bude ponúkaný v čiernej, striebornej, červenej, ružovej a modrej verzii 

(Zdroj: www.dpreview.com)

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *