Nikon D5100

Spoločnosť Nikon predstavuje novinku v rodine digitálnych jednookých zrkadloviek – D5100. Fotoaparát prináša funkcie fotografovania a zaznamenávania videosekvencií vo vysokom rozlíšení, ktoré sú zaujímavejšie ako kedykoľvek predtým. Fotoaparát D5100 vám poskytne novú perspektívu tvorivosti vďaka zlepšenému naklápaciemu displeju, režimu špeciálnych efektov a natáčaniu videosekvencií s plne vysokým rozlíšením (1080p).

Prečítajte si prvé recenzie Nikon D5100 a zistite aká je aktuálna cena Nikon D5100.

Jordi Brinkman, produktový manažér spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „D5100 je skvelý fotoaparát, ktorý vám prostredníctvom pôsobivých fotografií a videí umožní vyjadriť vašu umeleckú stránku. Natáčať môžete s použitím kreatívnych efektov a jedinečných uhlov a na úrovni výnimočnej kvality obrazu, akú ponúka fotoaparát D7000!“

Jedinečné uhly pohľadu

Fotoaparát D5100, následník obľúbeného fotoaparátu Nikon D5000, ponúka zlepšený naklápací displej LCD. Displej sa teraz vyklápa horizontálne a umožňuje lepšiu manipuláciu dokonca aj pri použití statívu. Táto sloboda pohybu otvára brány neobmedzenej tvorivosti pri použití funkcie živého náhľadu, keďže umožňuje snímanie prakticky z akéhokoľvek uhla. Fotografie a videá si môžete prezerať vo väčších detailoch a s vysokým rozlíšením (približne 921 000 bodov) na širokouhlom 7,5 cm (3-palcovom) monitore.

Funkcia Živý náhľad ponúka jednoduchý a intuitívny spôsob fotografovania a pomocou prepínania sa fotoaparát D5100 používa ešte jednoduchšie. Pri použití automatického režimu sa dokonca nemusíte zaoberať ani scénou, ktorú snímate, keďže funkcia Automatický výber motívov vyberie najvhodnejšie nastavenia, vďaka ktorým odfotografujete snímku tak dobre, ako sa len dá.

Povzbuďte svoju kreativitu

Fotoaparát D5100 ponúka nový režim špeciálnych efektov, ktorý umožňuje fotografovanie jedinečných fotografií a natáčanie úžasných videí s plne vysokým rozlíšením (1080p). Z možností siedmich efektov si môžete vybrať napríklad efekt zvýraznenia vybranej farby. Vyberiete si jednu až tri farby, ktoré budú dominovať na fotografii alebo vo videu, a ostatné oblasti zostanú monochromatické. Efekt zmenšeniny zas umožní, aby scéna na fotografii pripomínala miniatúrny model. Môžete si vybrať, ktoré špeciálne efekty chcete používať pri fotografovaní a ku ktorým budete mať prístup cez volič režimov v hornej časti fotoaparátu.

Skvelé videá vo vysokom rozlíšení

S fotoaparátom Nikon D5100 je prepínanie medzi fotografovaním a natáčaním videí veľmi jednoduché, keďže tlačidlo D-Movie je umiestnené hneď vedľa spúšte. Poloha tlačidla pomáha pri spúšťaní a zastavovaní natáčania alebo pri prepínaní medzi fotografovaním a natáčaním zachovať stabilitu fotoaparátu. Celú akciu môžete zaznamenať vo vysokom rozlíšení s rýchlosťou až 30 snímok za sekundu. Vybrať si môžete z množstva špeciálnych efektov. Režim automatické zaostrovanie (AF-F) zas zabezpečí, že na váš objekt bude stále zaostrené. Po skončení natáčania môžete video upraviť priamo vo fotoaparáte a pozrieť si ho v televízore s vysokým rozlíšením pomocou pripojenia cez rozhranie HDMI.

Spolu s fotoaparátom D5100 spoločnosť Nikon predstavuje aj voliteľný stereofónny mikrofón ME-1. Mikrofón špeciálne navrhnutý pre digitálne jednooké zrkadlovky umožňuje nahrávať videosekvencie s vysokokvalitným stereofónnym zvukom a bez šumu.

Vynikajúca kvalita snímok

S fotoaparátom D5100 dosiahnete vynikajúcu kvalitu snímok dokonca aj pri slabom osvetlení, a to všetko vďaka funkciám, ktoré prebral od fotoaparátu D7000. 16,2-megapixlový snímač CMOS formátu DX pri fotografovaní i natáčaní videí zachytáva široký rozsah farieb a aj najmenšie detaily. Nový systém na spracovanie obrazu – EXPEED 2 – maximalizuje výkon snímača a spolu zaisťujú výnimočnú kvalitu. Okrem toho fotoaparát D5100 ponúka rozšírený rozsah citlivosti, ktorý umožňuje zachytiť skvelé fotografie aj v horších svetelných podmienkach. Citlivosť ISO je v rozsahu 100 až 6400 a v režime Hi 2 to môže byť až ISO 25 600. Úroveň šumu tak bude na fotografiách veľmi nízka a zachovajú sa všetky detaily. K pôsobivej kvalite snímok fotoaparátu D5100 prispieva aj široká škála objektívov NIKKOR.

Nová funkcia vysokodynamického rozsahu (HDR) spoločnosti Nikon a aktívna funkcia D-Lighting umožňujú zachytenie detailov aj pri extrémnych svetelných kontrastoch. Funkcia vysokodynamického rozsahu zachytí dve snímky s rôznymi expozíciami pri jedinom stlačení spúšte. Snímky sa potom skombinujú a vytvoria jednu fotografiu s bohatším dynamickým rozsahom.

Dokonale ostrý 11-bodový systém automatického zaostrovania

Systém 11-bodového automatického zaostrovania ponúka rýchle a presné automatické zaostrovanie na celom zábere.
Systém obsahuje štyri režimy zaostrovacích polí. Jedným z nich je funkcia trojrozmerného sledovania pri automatickom zaostrovaní, s ktorou váš hlavný objekt zostane zaostrený dokonca aj v prípade rýchlych zmien kompozície pri akčných scénach. Spolu s touto funkciou možno využiť aj sériové snímanie rýchlosťou 4 snímky za sekundu, ktoré dovoľuje naozaj zachytiť aj rýchlo sa pohybujúce objekty.

Hlavné rysy

16,2-megapixlový obrazový snímač CMOS formátu DX: poskytuje realistické snímky so živými farbami, zníženým šumom a jemným stupňovaním odtieňov.

Vysoká citlivosť ISO (100 – 6 400) – manuálne rozšíriteľná až na ISO 25 600 pomocou nastavenia Hi2. Umožňuje kratšie časy uzávierky na vytvorenie snímok s jemnými detailmi a minimálnym šumom pri snímaní rýchlo sa pohybujúcich objektov alebo pri nízkej hladine osvetlenia. Obsahuje automatické nastavenie citlivosti ISO.

Systém na spracovanie obrazu EXPEED 2: optimalizuje technológie fotoaparátu na dosiahnutie vynikajúceho výkonu a maximálnej kvality snímok.

7,5 cm (3“) vyklápací a otočný LCD monitor s 921 000 bodmi a širokým pozorovacím uhlom: umožňuje zachytiť jedinečné zábery z ľubovoľného uhla. Pýši sa bočným otváracím mechanizmom, ktorý uľahčuje snímanie autoportrétov alebo používanie statívu.

Funkcia D-Movie a videosekvencie s rozlíšením Full HD (1080p): špeciálne tlačidlo pre záznam videosekvencií sa nachádza hneď vedľa tlačidla spúšte a uľahčuje stabilné držanie fotoaparátu pri prepínaní medzi záznamom statických snímok a videosekvencií. Režim nepretržitého automatického zaostrovania zabezpečuje dokonalé zaostrenie všetkých objektov. Vyklápací a otočný monitor a režim špeciálnych efektov umožňujú zachytenie jedinečných snímok. Fotoaparát podporuje používanie externého mikrofónu a ponúka rýchlosť snímania 30p, 25p a 24p.

Živý náhľad s automatickým výberom motívových programov: uľahčuje komponovanie snímok použitím vyklápacieho a otočného monitora LCD. Funkcia automatického výberu motívovových programov vyberie najlepší režim pre motív a objekt, ktoré chcete zachytiť. Vyznačuje sa ľahkým výberom režimov automatického zaostrovania vrátane režimu automatického zaostrovania s detekciou tváre, ktorý rozpoznáva a sleduje tváre v záberu.
Systém ostrého 11-bodového automatického zaostrovania: ponúka rýchle a presné automatické zaostrovanie na obrazovom poli. Štyri režimy činnosti zaostrovacích polí vrátane automatického zaostrovania s funkciou trojrozmerného sledovania zaručujú ostré výsledky, či už sa objekt nachádza mimo stredu, pohybuje sa rýchlo, alebo úplne nepredvídateľne.

Sériové snímanie rýchlosťou 4 snímky za sekundu: umožňuje zachytiť rýchlo sa pohybujúcu akciu rýchlosťou štyri snímky za sekundu.

Režim špeciálnych efektov: pomocou špeciálneho efektu môžete zhotovovať osobité statické snímky a videosekvencie. Ponúka množstvo efektov vrátane farebnej skice, efektu zmenšeniny, nočného videnia a výberu farby, ktorý umožňuje zvýrazniť až tri vybraté farby a zvyšok snímky zmeniť na monochromatický.

Režimy motívových programov automaticky upravia nastavenia fotoaparátu vrátane nastavení obrazu (Picture Control) a aktívnej funkcie D-Lighting, čím pomáhajú riešiť zložité situácie pri fotografovaní a zaručujú optimálne výsledky. K najčastejšie používaným režimom získate prístup otočením voliča režimov do polohy SCENE. Na displeji sa zobrazia vzorové fotografie, ktoré pomáhajú vybrať správny režim.

Obrazový režim vysokodynamického rozsahu (HDR): poskytuje znamenite detailné snímky scén s vysokým kontrastom. Jedným stlačením spúšte sa zhotovia dva zábery, ktoré vytvoria snímku s mimoriadne širokým dynamickým rozsahom, nízkou úrovňou šumu a bohatým stupňovaním farieb.

Rozsiahla integrovaná ponuka retušovania: umožňuje upravovať a vylepšovať fotografie a videosekvencie priamo vo fotoaparáte. Ponúka rôznorodé fotografické efekty a filtre vrátane ovládania perspektívy, mäkkého filtra a omaľovánky, pomocou ktorej môžete fotografiu premeniť na perokresbu.

Dva integrované protiprachové systémy: systémy čistenia obrazového snímača a kontroly toku vzduchu zrkadlovým boxom udržiavajú prach v dostatočnej vzdialenosti od obrazového snímača fotoaparátu, čím sa dosahujú zreteľné snímky bez bodiek.

Kompatibilita s televízormi s vysokým rozlíšením: fotoaparát je vybavený vstavaným konektorom HDMI s podporou štandardu HDMI-CEC, pomocou ktorého možno sledovať fotografie a videosekvencie na ľubovoľnom televízore s vysokým rozlíšením a ovládať prehrávanie pomocou diaľkového ovládača televízora.

Predný a zadný infračervený prijímač: pomáha predísť rozmazaniu snímky pri zhotovovaní makrosnímok a autoportrétov.

Stereofónny zvuk: voliteľný stereofónny mikrofón ME-1 spoločnosti Nikon špeciálne navrhnutý pre digitálne jednooké zrkadlovky umožňuje nahrávať videosekvencie s vysokokvalitným stereofónnym zvukom a bez nežiaduceho šumu pri automatickom zaostrovaní. Dodáva sa s protiveternou ochranou a mäkkým puzdrom.

Technická špecifikácia

Typ Digitálna jednooká zrkadlovka
Bajonet objektívu Bajonet Nikon F (s kontaktmi na automatické zaostrovanie)
Efektívny obrazový uhol Približne 1,5-násobok ohniskovej vzdialenosti objektívu (formát Nikon DX)
Efektívny počet pixlov 16,2 milióna
Obrazový snímač Snímač CMOS 23,6 x 15,6 mm
Celkový počet pixlov 16,9 milióna
Systém na odstránenie prachu Čistenie obrazového snímača, systém kontroly toku vzduchu zrkadlovým boxom, referenčné údaje na odstránenie vplyvu prachu na snímku (vyžaduje sa voliteľný softvér Capture NX 2)
Veľkosť snímok (pixle) 4928 x 3264 (L), 3696 x 2448 (M), 2464 x 1632 (S)
Formát súborov NEF (RAW): 14-bitový, komprimovaný JPEG: kompatibilné s formátom JPEG-Baseline s vysokou (približne 1 : 4), normálnou (približne 1 : 8) alebo základnou (približne 1 : 16) kompresiou NEF (RAW) + JPEG: jedna snímka sa zaznamená vo formáte NEF (RAW) aj JPEG
Systém nastavenia obrazu
(Picture Control)
Štandardné, Neutrálne, Živé, Monochromatické, Portrét a Krajina; vybraté nastavenie obrazu možno upraviť; možno uložiť vlastné nastavenia obrazu
Médiá Pamäťové karty SD (Secure Digital), SDHC a SDXC
Systém súborov DCF (Design Rule for Camera File System) 2.0, DPOF (Digital Print Order Format), Exif 2.3 (Exchangeable Image File Format pre digitálne fotoaparáty), PictBridge
Hľadáčik Hľadáčik s optickým členom typu „pentamirror“ v rovine očí pre jednooké zrkadlovky
Pokrytie obrazového poľa Približne 95 % v horizontálnom aj vertikálnom smere
Zväčšenie Približne 0,78-násobné (objektív 50 mm, f/1,4 zaostrený na nekonečno, –1,0 m–1)
Vzdialenosť oka od hľadáčika 17,9 mm (–1,0 m–1)
Dioptrická korekcia –1,7 až + 0,7 m–1
Zaostrovacia matnica BriteView Clear Matte Mark VII typu B
Zrkadlo Automaticky vratné
Clona objektívu Okamžitý návrat, elektronicky ovládaná
Kompatibilné objektívy Automatické zaostrovanie je dostupné s objektívmi AF-S a AF-I. Automatické zaostrovanie nie je dostupné pri ostatných objektívoch typu G a D, objektívoch AF (objektívy IX NIKKOR a objektívy pre fotoaparáty F3AF nie sú podporované) a objektívoch AI-P. Objektív bez vstavaného procesora možno používať v režime M, nebude však fungovať expozimeter fotoaparátu. * Elektronický diaľkomer možno používať s objektívom, ktorého maximálna svetelnosť je f/5,6 alebo vyššia.
Typ Elektronicky ovládaná štrbinová uzávierka s vertikálnym chodom
Čas uzávierky 1/4 000 – 30 sekúnd s krokom 1/3 alebo 1/2 EV, režim Bulb, Time (vyžaduje použitie voliteľného diaľkového ovládača ML-L3)
Rýchlosť synchronizácie blesku X = 1/200 s; synchronizácia s časom uzávierky 1/200 s alebo dlhším
Režim spúšte Jednotlivé snímky, sériové snímanie, samospúšť, oneskorené diaľkové ovládanie, okamžité diaľkové ovládanie, tiché snímanie
Rýchlosť snímania Až 4 snímky za sekundu (manuálne zaostrovanie, režim M alebo S, čas uzávierky 1/250 s alebo kratší a implicitné hodnoty všetkých ostatných nastavení)
Samospúšt 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1 až 9 expozícií
Meranie expozície Meranie expozície TTL pomocou 420-pixlového snímača RGB
Spôsob merania expozície Maticové: meranie expozície 3D Color Matrix II (objektívy typu G a D), meranie expozície Color Matrix II (ostatné objektívy so vstavaným procesorom). Integrálne meranie expozície so zdôrazneným stredom: 75 % citlivosti merania sa sústredí do kruhovej plochy s priemerom 8 mm v strede obrazového poľa. Bodové meranie expozície: Meria kruhovú plochu s priemerom 3,5 mm (približne 2,5 % obrazového poľa) v mieste vybratého zaostrovacieho bodu.
Dosah
(ISO 100, objektív f/1,4, 20 °C)
Maticové alebo so zdôrazneným stredom: 0 – 20 EV; bodové meranie expozície: 2 – 20 EV
Prípojka na expozimeter Procesor
Režim Automatické režimy (automatický, automatický s vypnutým bleskom), flexibilná programová automatika (P), clonová automatika (S), časová automatika (A), manuálny režim (M), režimy motívových programov (portrét, krajina, dieťa, šport, makrosnímky, nočný portrét, nočná krajina, večierok/interiér, pláž/sneh, západ slnka, súmrak/úsvit, portrét domáceho zvieraťa, svetlo sviečky, kvet, jesenné farby, jedlo), režimy špeciálnych efektov (nočné videnie, farebná skica, efekt zmenšeniny, efekt výberu farby, silueta, efekt preexponovania a efekt podexponovania)
Korekcia expozície –5 až +5 EV s krokom 1/3 EV alebo 1/2 EV
Stupňovanie Stupňovanie expozície: 3 snímky s krokom 1/3 alebo 1/2 EV; stupňovanie vyváženia bielej farby: 3 snímky s krokom 1; stupňovanie aktívnej funkcie D-Lighting: 2 snímky
Expozičná pamäť Expozičné parametry možno zablokovať pomocou tlačidla AE-L/AF-L
Citlivosť ISO
(odporúčaný expozičný index)
ISO 100 – 6 400 s krokom 1/3 EV. Možnosť nastavenia v krokoch 0,3, 0,7, 1 alebo 2 EV (ekvivalent hodnoty ISO 25 600) nad hodnotu ISO 6 400. K dispozícii je automatické nastavenie citlivosti ISO.
Aktívna funkcia D-Lighting Automatická, veľmi vysoká, vysoká, normálna, nízka alebo vypnutá
Automatické zaostrovanie Modul snímača automatického zaostrovania Nikon Multi-CAM 1000 s fázovou detekciou TTL, 11 zaostrovacích bodov (vrátane jedného krížového snímača) a pomocné svetlo AF (rozsah približne od 0,5 do 3 m)
Detekčný rozsah –1 až +19 EV (ISO 100, 20 °C)
Režimy zaostrovania Automatické zaostrovanie (AF): jednorazové automatické zaostrovanie (AF-S), kontinuálne automatické zaostrovanie (AF-C), automatický výber nastavenia AF-S/AF-C (AF-A), prediktívne zaostrovanie automaticky aktivované podľa stavu objektu. Manuálne zaostrovanie (MF): možno používať elektronický diaľkomer.
Zaostrovací bod Možno vybrať z 11 zaostrovacích bodov
Režim činnosti zaostrovacích polí Jednobodové automatické zaostrovanie, dynamická voľba zaostrovacích polí, automatické zaostrenie s automatickým výberom poľa, trojrozmerné sledovanie (11 bodov)
Pamäť zaostrenia Pamäť zaostrenia možno aktivovať polovičným stlačením tlačidla spúšte (v režime jednorazového automatického zaostrovania) alebo stlačením tlačidla AE-L/AF-L
Vstavaný blesk Automatický, portrét, dieťa, makrosnímky, nočný portrét, večierok/interiér, portrét domáceho zvieraťa, farebná skica: automatická aktivácia blesku s automatickým vyklopením; režimy P, S, A, M, jedlo: manuálne vyklopenie pomocou tlačidla spúšte
Smerné číslo Približne 12/39, 13/43 s manuálnym bleskom (m/stopy, ISO 100, 20 °C)
Riadenie záblesku TTL: doplnkové riadenie záblesku vyvažované meraním i-TTL a štandardný záblesk s meraním i-TTL pre digitálne jednooké zrkadlovky používajúce 420-pixlový snímač RGB sú k dispozícii pri používaní vstavaného blesku a zábleskovej jednotky SB-900, SB-800, SB-700, SB-600 alebo SB-400 (doplnkový záblesk vyvažovaný meraním i-TTL je dostupný, ak je vybraté maticové meranie alebo meranie expozície so zdôrazneným stredom). Automatická clona: k dispozícii pri používaní zábleskovej jednotky SB-900, SB-800 a objektívov so vstavaným procesorom. Automatický režim bez merania TTL: medzi podporované zábleskové jednotky patria SB-900, SB-800, SB-80DX, SB-28DX, SB-28, SB-27 a SB-22S. Manuálny režim s prioritou vzdialenosti: k dispozícii pri zábleskových jednotkách SB-900, SB-800 a SB-700.
Zábleskový režim Automatický, automatická aktivácia blesku s predzábleskom proti červeným očiam, automatická aktivácia blesku vrátane synchronizácie s dlhými časmi uzávierky, automatická aktivácia blesku vrátane synchronizácie s dlhými časmi uzávierky s predzábleskom proti červeným očiam, doplnkový záblesk, predzáblesk proti červeným očiam, synchronizácia s dlhými časmi uzávierky, synchronizácia s dlhými časmi uzávierky a predzábleskom proti červeným očiam, synchronizácia blesku s dlhými časmi uzávierky a druhou lamelou uzávierky, synchronizácia blesku s druhou lamelou uzávierky, vypnutý
Korekcia zábleskovej expozície –3 až +1 EV s krokom 1/3 alebo 1/2 EV
Indikátor pripravenosti blesku Svieti pri plnom nabití vstavaného blesku alebo voliteľnej zábleskovej jednotky SB-900, SB-800, SB-700, SB-600 alebo SB-400, bliká 3 sekundy po odpálení záblesku pri plnom výkone
Drážka na príslušenstvo Drážka ISO 518 s kontaktmi na synchronizáciu a prenos údajov a bezpečnostným zámkom
Systém kreatívneho osvetlenia Nikon
(CLS)
Funkcia Advanced Wireless Lighting (Pokročilé bezdrôtové osvetlenie) je podporovaná pri zábleskových jednotkách SB-900, SB-800 alebo SB-700 vo funkcii hlavného blesku alebo pri zábleskovej jednotke SU-800 vo funkcii riadiaceho blesku; prenos hodnoty farebnej teploty blesku je podporovaný pri používaní vstavaného blesku a všetkých zábleskových jednotiek kompatibilných so systémom CLS
Synchronizačný konektor Adaptér synchronizačného konektora AS-15 (k dispozícii samostatne)
Vyváženie bielej farby Automatické, žiarovka, žiarivka (7 druhov), priame slnečné svetlo, blesk, oblačno, tieň, vlastné manuálne nastavenie – všetko okrem vlastného manuálneho nastavenia s jemným doladením.
Režimy zaostrovania Automatické zaostrovanie (AF): jednorazové automatické zaostrovanie (AF-S), nepretržité automatické zaostrovanie (AF-F); manuálne zaostrovanie (MF)
Režim činnosti AF Automatické zaostrovanie s prioritou tváre, širokouhlé automatické zaostrovanie, normálne automatické zaostrovanie, sledovanie objektov s automatickým zaostrovaním
Automatické zaostrovanie Automatické zaostrovanie s detekciou kontrastu kdekoľvek na zábere (po výbere automatického zaostrovania s prioritou tváre alebo sledovania objektu s automatickým zaostrovaním fotoaparát automaticky vyberie zaostrovací bod)
Automatický výber motívového režimu Dostupný v automatickom režime a s vypnutým bleskom
Meranie expozície Meranie expozície TTL pomocou hlavného obrazového snímača
Spôsob merania expozície Maticové
Veľkosť snímok (pixle)
a rýchlosť snímania
1920 x 1080, 30 p/25 p/24 p, vysoká/normálna 1280 x 720, 30 p/25 p/24 p, vysoká/normálna 640 x 424, 30 p/25 p, vysoká/normálna. Frekvencia 30 p (skutočná rýchlosť snímania 29,97 snímky za sekundu) je dostupná pri použití režimu videovýstupu NTSC. Frekvencia 25 p je dostupná pri použití režimu videovýstupu PAL. Ak je vybratá možnosť 24 p, skutočná rýchlosť snímania je 23,976 snímky za sekundu.
Formát súborov MOV
Kompresia videa Pokročilé kódovanie videa H.264/MPEG-4
Formát záznamu zvuku Lineárne PCM
Zariadenie na záznam zvuku Vstavaný monofónny alebo externý stereofónny mikrofón s nastaviteľnou citlivosťou
Monitor Vyklápací a otočný 7,5 cm/3“ monitor TFT LCD z nízkoteplotného polykryštalického kremíka, približne 921 000 bodov (VGA),pozorovací uhol 170°; pokrytie obrazového poľa približne 100 %, regulácia jasu
Prehrávanie Prehrávanie na celej obrazovke a prehrávanie miniatúr (4, 9 alebo 72 snímok, alebo kalendár) so zväčšením výrezu snímky, prehrávanie videosekvencií, prezentácie, zobrazenie histogramu a preexponovaných oblastí, automatické otáčanie snímok a komentár k snímkam (max. 36 znakov)
USB Hi-Speed USB
Videovýstup NTSC, PAL
Výstup HDMI Minikonektor HDMI typu C
Konektor pre príslušenstvo Diaľková spúšť: MC-DC2 (k dispozícii samostatne), jednotka GPS: GP-1 (k dispozícii samostatne)
Vstup zvuku Stereofónny minikonektor (s priemerom 3,5 mm)
Podporované jazyky Angličtina, arabčina, čeština, čínština (zjednodušená a tradičná), dánčina, fínčina, francúzština, holandčina, indonézština, japončina, kórejčina, nemčina, nórčina, poľština, portugalčina, ruština, španielčina, švédčina, taliančina, thajčina, turečtina
Batéria Jedna nabíjateľná lítium-iónová batéria EN-EL14
Sieťový zdroj Sieťový zdroj EH-5b, vyžaduje napájací konektor EP-5A (k dispozícii samostatne)
Závit na pripojenie statívu 1/4 palca (ISO 1222)
Rozmery (Š x V x H) Približne 128 x 97 x 79 mm
Hmotnosť Približne 510 g (len telo fotoaparátu); približne 560 g s batériou a pamäťovou kartou, ale bez krytu bajonetu
Teplota 0 – 40 °C
Vlhkosť Menej ako 85 % (bez kondenzácie)
Dodávané príslušenstvo Nabíjateľná lítium-iónová batéria EN-EL14 (s krytom kontaktov), nabíjačka batérie MH-24, remienok fotoaparátu AN-DC3, kábel audio/video EG-CP14, kábel USB UC-E6, krytka okulára hľadáčika DK-5, kryt sánok na príslušenstvo BS-1, gumený okulár DK-20, kryt bajonetu BF-1B, disk CD-ROM ViewNX 2, užívateľská príručka

 

Galéria Nikon D5100

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *