Olympus SP-810UZ Ultra Zoom

Praha, 27. júl 2011 – Flexibilnejší fotoaparát už asi nenájdete. Detailný záber hodín vysoko na kostolnej veži, či akčné foto brankára zachyteného cez celé ihrisko – to všetko a oveľa viac zachytíte s novým ultrazoomovým fotoaparátom SP-810UZ s 36-násobným optickým zoomom. Žiadny iný kompaktný fotoaparát Olympus v minulosti neponúkol väčší optický výkon.

Svetelný širokouhlý zoomový objektív 1:2.9-5.7 s ohniskom 24-864mm * a obrazový snímač s rozlíšením 14 megapixelov tvoria dokonalý pár. SP-810UZ je priamym nástupcom modelu SP-800UZ. Avšak SP-810UZ nie je vybavený len lepšími a modernejšími technológiami, je tiež výrazne menší. V skutočnosti sa jedná o najmenší fotoaparát na svete s optickým výkonom presahujúcim 30 násobný ** zoom. Je tak úplne dokonalým spoločníkom na cesty. SP-810UZ je práve ten fotoaparát, ktorý si môžete vziať so sebou na jesenné výlety a výpravy do okolia. Fotoaparát bude v predaji začiatkom septembra v striebornom a čiernom prevedení.

Ostrejšie zábery

SP-810UZ nie je len pekný na pohľad. Je tiež extrémne výkonný, vo fotkách i v HD videu. Svetelný širokouhlý zoom objektív 1:2.9-5.7 s ohniskom 24-864mm * kombinuje duálny stabilizátor obrazu a zvýšenú citlivosť ISO pre dokonale ostré fotografie a prakticky žiadne rozostrenie vo videu. Ak potrebujete odfotiť dynamický zápas v plážovom volejbale, potom príde vhod zaostrovací režim AF-Tracking, ktorý dokáže sledovať zaostrený objekt, aj keď ten sa na chvíľu vytratí zo záberu.

Kreatívne možnosti

Každý s kreatívnymi schopnosťami bude absolútne nadšený z 10 umeleckých filtrov, ktoré možno aplikovať na fotografie i videá. Patria sem tiež nové filtre Miniatúra a Odlesky. Miniatúra dodá vašim záberom vzhľad miniatúrneho modelu, akési makety s veľmi malou hĺbkou ostrosti, sýtejšími farbami a väčším kontrastom. Režim Odlesky simuluje lúčovité odlesky od všetkých veľmi jasných, svietiacich objektov. Svetelný a širokouhlý objektív poskytuje celú škálu možností, ako sa pohrať s hĺbkou ostrosti, rozostreným pozadím a dokonalými portrétmi. V režime 3D spája SP-810UZ dve fotografie rovnakého objektu zhotovené z dvoch rôznych uhlov do jedinej trojrozmernej snímky. 3D fotografie je potom možné prezerať na televízoroch s 3D funkciou a s 3D okuliarmi. Ďalším lákavým prvkom je vstavaný panoramatický režim, s ktorým vytvoríte širokouhlé panoramatické scenérie jednoduchým stlačením tlačidla spúšte a otáčaním fotoaparátu dookola. Priamo vo fotoaparáte potom dôjde k spojeniu troch snímok do jedného širokouhlého.

HD prehrávanie

Ak si budete chcieť pozrieť natočené video zábery v dokonalej HD kvalite, stačí len pripojiť fotoaparát k televízii cez HDMI rozhranie. K rýchlemu náhľadu postačí aj rozmerná 3 "LCD obrazovka fotoaparátu vo formáte 16:9. Prípadne si môžete fotografie preniesť do počítača pomocou USB kábla, alebo s Eye-Fi pamäťovou kartou aj bezdrôtovo.

Jednoduché ovládanie

Elimináciou všetkých manuálnych nastavení sa môžete s SP-810UZ sústrediť na to najdôležitejšie, totiž zachytenie toho pravého okamihu. Inteligentný automatický režim rozpozná päť najčastejšie fotografovaných scén a podľa nich následne zvolí správne expozičné nastavenie, vykoná zaostrenie, prípadne zvolí režim blesku. S ďalšími funkciami, akými sú pokročilá detekcia tváre či režim Beauty zachytíte ľubovoľnú scénu v tej najlepšej možnej kvalite. S SP-810UZ je fotografovanie hračka.

SP-810UZ bude v predaji v čiernej a striebornej farbe začiatkom septembra 2011.

Galéria

Prvotriedne funkcie

Obrazová kvalita

  • 36x širokouhlý optický zoom (24-864mm *) pre dokonalé priblíženie a skupinové foto
  • TruePic III + obrazový procesor pre ideálnu reprodukciu farieb a nízku hladinu šumu
  • 720p HD video so zvukom pre zachytenie jedinečných filmových záberov v dokonalej kvalite
  • 14 megapixelov pre vysoko kvalitné video zábery, fotografie a výtlačky
  • Duálny stabilizátor obrazu pre perfektne ostré snímky
  • Funkcie a technológie
  • 3 "farebná LCD obrazovka vo formáte 16:9 (230,000 pixelov) pre pohodlnú kompozíciu, prehliadanie a zdieľanie
  • Pokročilá detekcia tvárí a technológia korekcie tieňov pre zachytenie portrétov v správnom svetle
  • Režim Beauty pre dokonalú pleť s použitím digitálneho make-upu
  • Inteligentný režim Auto (i-Auto) a AF Tracking pre jednoduché zaostrenie a sledovanie objektu
  • Režim detekcie domácich miláčikov pre automatické zaostrenie psov alebo mačiek, keď sa pozrú do objektívu
  • Scénické režimy pre automatické nastavenie expozície podľa snímanej situácie (napr. ohňostroj, západ slnka a pod)

Kreativita & flexibilita

  • 3D foto režim pre priestorové fotografie
  • Eye-Fi kompatibilný pre automatický bezdrôtový prenos dát do počítača alebo chytrého telefónu
  • 10 umeleckých filtrov pre pridanie špeciálnych efektov do fotografií a video záberov: Punk, Pop Art, Camera obscura, Kresba, Jemná kresba, Rybie oko (iba fotky), Vodové farby, plus nový filter Miniatúry (iba fotky) a Odlesky
  • Vstavaný Panorama režim pre jednoduchú tvorbu panoramatických záberov

Ostatné dôležité prvky

  • Photo Surfing a [ib] softvér pre prehliadanie, organizáciu a zdieľanie získaných dát – triedenie napr. podľa osoby, miesta, udalosti
  • HDMI technológia na premietanie snímok na HD televízoroch a ovládanie prehliadacieho menu fotoaparátu pomocou televízneho diaľkového ovládača
  • SDHC a SDXC pamäťovej karty (UHS trieda nie je podporovaná) ***
  • Vstavaný blesk
  • Vstavaný návod na použitie
  • Nabíjanie cez USB

* Ekv. na 35mm.
** V júli 2011.
*** SD je registrovaná ochranná známka asociácie SD Card Association.

(Tlačová správa)

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *