Panasonic Lumix DMC-FZ48

Neprešiel ani rok, čo spoločnosť Panasonic uviedla na trh Lumix DMC-FZ45 a už je na svete jeho nasledovník Lumix DMC-FZ48. Kompletnou obnovou prešiel najmä CCD snímač.  Vďaka technickým vylepšeniam umožňuje nový model väčšiu rýchlosť sériového snímania – 3,7 obrázku za sekundu a tiež tvorbu videa vo Full-HD.

Pozrite si tiež najnovšie recenzie na fotoaparát Panasonic Lumix DMC-FZ48

Na novom modely Lumix DMC-FZ48 pracuje lepšie aj autofokus. Vďaka rýchlejšej uzávierke, najmä pri fotení teleobjektívom omnoho rýchlejšie zaostruje. Objektív DC Vario-Elmarit sa vyznačuje 24-násobným optickým zoomom a rozsahom ohniska od 25 do 600 mm. Samozrejme, je vybavený optickým stabilizátorom obrazu.

Display má veľkosť 3,0 palca s rozlíšením 460.000 bodov. Alternatívne sa dá využiť aj elektronický hľadáčik o veľkosti 0,2 palca a rozlíšením 201.600 bodov. Čo sa týka možností pripojenia, Panasonic Lumix DMC-FZ48 má k dispozícii mini HDMI, USB-2.0, AV a tiež pripojenie na sieť. Batérie by mali vydržať okolo 400 záberov.

Na trhu by sa mal Panasonic Lumix DMC-FZ48 (pozn.: v USA je označovaný ako Lumix DMC-FZ47) objaviť zhruba v polovici augusta 2011 a jeho cena sa bude pohybovať od 399,– eur.

(Zdroj: www.dkamera.de, www.panasonic.co.uk)

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *