Sony Cyber-shot DSC-TX55

Najtenší digitálny fotoaparát s videofunkciou Full-HD – to je nový Sony Cyber-shot DSC-TX55. Aj napriek svojej hrúbke 13,2 mm sa táto novinka zaraďuje medzi technické špičky. Dotykový displej OLED s vysokým rozlíšením, 5-násobný optický zoom a funkcia sériového fotenia až 10 záberov za sekundu sľubujú príjemný zážitok z fotenia.

Sony Cyber-shot DSC-TX55 je vybavený senzorom CMOS Exmor R vo veľkosti 1 / 2,3 palca s rozlíšením 16,0 megapixelov a rozsahom citlivosti od 100 do 3200 ISO. Citlivosť sa dá pritom nastaviť manuálne, alebo je možné zvoliť automatiku. Čo sa týka optiky, fotoaparát má optický päťnásobný objektív Carl Zeiss Vario Tessar. Počtom a zoskupením šošoviek technicky zodpovedá ohniskovému rozsahu od 26 do 130 mm. Maximálna svetelnosť sa pohybuje od F3,5 do F4,8. Samozrejmosťou fotoaparátu je optický stabilizátor obrazu.

Výrobca opäť vynechal tlačidlá a aj tento nový digitálny kompakt od Sony sa teda ovláda iba prostrednícvom dotykového displeja vo veľkosti 3,3 palca. Displej vo formáte 16:9 ponúka rozlíšenie 1.229.760 pixelov. Široký uhol pohľadu a tiež farebnosť displeja majú podľa výrobcu zaručiť, že funkcie sú dobre viditeľné aj na priamom slnečnom svetle. Obrázky a videá je možné uložiť na mikro SD(HC) kartu alebo na Sony Memory Stick Micro. Je možné použiť aj Eye-Fi pamäťové karty s funkciou W-LAN.

Sony Cyber-shot DSC-TX55 so svojimi rozmermi 93 x  54 x 13,2 mm  váži iba 109 gramov. Samozrejmosťou je možnosť pripojenia na USB. Jedna sada batérii vydrží na 250 záberov. Sony Cyber-shot DSC-TX55 sa na pultoch objaví v septembri 2011 vo farbách čierna, strieborná, červená a fialová. Odporúčaná cena nového ditigálneho kompaktu je 379 eur.

(Zdroj: dkamera.de, sony.eu)

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *