Vysokokvalitná tlač pre náročných fotografov: PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250

Spoločnosť Canon uvádza na trh dve nové špičkové tlačiarne „všetko v jednom“, ideálne pre nadšených fotografov. Vďaka sérii pokročilých funkcií ponúkajú tlačiarne PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250 tlač v kvalite fotolaboratória s pozoruhodnou rýchlosťou, ako aj množstvo inovačného softvéru, s ktorým možno dosiahnuť najlepšie výsledky pri spracovaní fotografií.

Nové tlačiarne majú elegantný dizajn a pokročilé možnosti pripojenia vrátane prístupu k novej službe PIXMA Cloud Link, umožňujú tlač z mobilných zariadení, sú inteligentné, jednoducho sa ovládajú, avšak dosahujú požadovanú obrazovú kvalitu. Vlajková loď novej série – PIXMA MG8250 – je navrhnutá s ohľadom na štýlový dizajn EOS s matnou tmavou povrchovou úpravou.

Jednoduché ovládanie

Tlačiarne PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250 sa ovládajú pomocou jedinečného dotykového systému Canon, ktorý zaručuje jednoduché ovládanie pomocou dotykového panela so svetelným navádzaním. Svetelné rozhranie pomáha pri navigácii a ukazuje užívateľovi momentálne dostupné funkcie. Technológia rýchleho ovládania Quick Operation použitá v oboch modeloch umožňuje jednoduchý a rýchly prístup k množstvu funkcií. Užívatelia tlačiarne PIXMA MG8250 môžu takisto využívať skener na filmy 35 mm, ktorý je zabudovaný vo vrchnom kryte tohto modelu a pomáha pri tvorbe výtlačkov profesionálnej kvality priamo z negatívov filmu 35 mm a diapozitívov, a to s rozlíšením až 4800 x 9600 dpi.

Nádherné výtlačky bez námahy

Aby mohli nové modely poskytovať špičkovú kvalitu tlače, využívajú tlačovú hlavu FINE spoločnosti Canon s minimálnymi kvapôčkami 1 pl a rozlíšenie tlače až 9600 dpi. Systém šiestich atramentov použitý v tlačiarňach PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250 obsahuje čiernu farbu na báze pigmentu a jednotlivé tonerové kazety farieb na báze farbiva (čierna, purpurová, azúrová, žltá a sivá), ktoré zaručujú jemné výtlačky farebných fotografií bez zrnitosti. Doplnkový sivý toner takisto zabezpečuje profesionálnu kvalitu čiernobielych výtlačkov. Tieto modely vytlačia bezokrajovú fotografiu formátu 10 x 15 cm približne za 20 sekúnd.

Pokročilé možnosti pripojenia

Tlačiarne PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250 ponúkajú pokročilé možnosti pripojenia a umožňujú prístup k internetovému obsahu priamo z tlačiarne. Vďaka službe PIXMA Cloud Link môžu užívatelia tlačiť fotografie priamo z online albumov CANON iMAGE GATEWAY  a Google Picasa. Tlačiarne takisto ponúkajú prístup k množstvu tlačových šablón, ako sú kancelárske materiály a kalendáre, takže fotografi môžu naplno uplatniť svoje kreatívne schopnosti.
Užívatelia môžu prostredníctvom služby Google Cloud Print  tlačiť aj z mobilných zariadení. Okrem toho nové modely podporujú technológiu na tlač z mobilných zariadení iPhone®, iPad® a iPod touch® bez potreby počítača a nová aplikácia Canon Easy-PhotoPrint App (pre zariadenia so systémom iOS a Android) umožňuje tlač fotografií a skenovanie priamo pomocou mobilného zariadenia.

Sofistikovaný softvér a sofistikované technológie

Na podporu kreatívneho spracovania fotografií je súčasťou tlačiarní PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250 množstvo inovatívneho softvéru a technológií vrátane aplikácií Full HD Movie Print a Easy-PhotoPrint EX, ktoré boli vylepšené a ponúkajú ešte viac kreatívnych možností.

Funkcia tlače obrázkov z videozáznamov Full HD Movie Print umožňuje zachytiť a vytlačiť spomienky na vzácne chvíle ako fotografie z videozáznamu HD zaznamenaného pomocou digitálnych zrkadloviek Canon alebo digitálnych fotoaparátov Canon. Na tieto snímky je možné použiť tvorivé efekty, ako napríklad Merge Frames, umožňujúci spojenie viacerých snímok tak, aby na vytlačených fotografiách vyvolávali dojem pohybu. Nová funkcia Layout Print umožňuje vybrať krátky videozáznam a pomocou efektu komiksovej sekvencie z neho vytlačiť obrázkový scenár – ideálny narodeninový alebo vianočný darček.

Softvér Easy-PhotoPrint EX umožňuje použiť na obľúbené snímky množstvo kreatívnych nápadov vďaka šablónam a efektom pri tlači fotografií, kalendárov a albumov. Jeho súčasťou sú aj zábavné filtre Fun Filter Effect, ktoré umožňujú použitie zábavných a umeleckých filtrov na vybraté fotografie (napríklad Rozmazané pozadie, efekt Rybie oko, Mäkké zaostrenie, Miniatúrny a hračkársky fotoaparát).

Tlačiarne PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250 tiež obsahujú zásuvný softvérový modul Easy-PhotoPrint Pro, ktorý funguje s aplikáciami Adobe Photoshop®, Photoshop Elements®, Adobe Lightroom® a Canon Digital Photo Professional a slúži na efektívnu úpravu a tlač fotografií so všetkými nastaveniami tlače zobrazenými v jedinom okne.
Užívatelia tlačiarní PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250 majú pri používaní originálnych tonerov Canon prístup k službe CREATIVE PARK PREMIUM. Vďaka tomu môžu využívať exkluzívne fotografie a ilustrácie od medzinárodne uznávaných fotografov a umelcov na tlač gratulačných kariet, kalendárov a ďalších produktov.

Dostupnosť

Tlačiarne PIXMA MG6250 a PIXMA MG8250 sú v Európe dostupné od septembra 2011 (NSO prispôsobia podľa trhu).

PIXMA MG6250 – základné charakteristiky:

  • Vysokovýkonná bezdrôtová tlačiareň „všetko v jednom“ s displejom TFT s uhlopriečkou 7,5 cm
  • Inteligentný dotykový systém
  • 6 samostatných tonerových kaziet, rozlíšenie až 9600 dpi, minimálne kvapôčky 1 pl
  • Špičková kvalita farebných a čiernobielych výtlačkov
  • Rýchlosť tlače dokumentov: približne 12,5 obr./min. čb a 9,3 obr./min. farebne (ISO ESAT), tlač bezokrajovej fotografie formátu 10 x 15 cm približne za 20 sekúnd
  • tlač z ľubovoľného miesta vďaka vstavanému rozhraniu Wi-Fi
  • Pokročilá manipulácia s médiami: Auto Duplex, podávanie papiera 2 smermi a Direct Disc Print
  • Tlač fotografií z videozáznamov HD pomocou Full HD Movie Print
  • Služba PIXMA Cloud Link: priamy prístup k internetovému obsahu a jeho tlač
  • Pri použití originálnych tonerov prístup k službe CREATIVE PARK PREMIUM

PIXMA MG8250 – základné charakteristiky:

  • Špičková bezdrôtová tlačiareň „všetko v jednom“ s displejom TFT s uhlopriečkou 8,8 cm
  • Inteligentný dotykový systém
  • 6 samostatných tonerových kaziet, rozlíšenie až 9600 dpi, minimálne kvapôčky 1 pl
  • Najvyššia kvalita farebných a čiernobielych výtlačkov
  • Skener CCD umožňujúci skenovanie filmu 35 mm
  • Rýchlosť tlače dokumentov: približne 12,5 obr./min. čb a 9,3 obr./min. farebne (ISO ESAT), tlač bezokrajovej fotografie formátu 10 x 15 cm približne za 20 sekúnd
  • Podpora Wi-Fi
  • Pokročilá manipulácia s médiami: Auto Duplex, podávanie papiera 2 smermi a Direct Disc Print
  • Služba PIXMA Cloud Link: priamy prístup k internetovému obsahu a jeho tlač
  • Tlač fotografií z videozáznamov HD pomocou Full HD Movie Print
  • Pri použití originálnych tonerov prístup k CREATIVE PARK PREMIUM

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *