Canon PowerShot S100

Canon prišiel s ďalšou novinku pod označením PowerShot S100. Má ísť o výkonný, všestranný a veľmi kompaktný fotoaparát, s ponukou profesionálnych možností ovládania a špičkovou kvalitou obrazu. Základom je nový objektív Canon so svetelnosťou f/2.0 a vylepšený Canon HS System, ktorý kombinuje vysoko citlivý CMOS snímač s najnovšou technológiou spracovania obrazu – procesorom DIGIC 5.

Canon PowerShot S100

Širokouhlý 24mm objektív Canon s 5x optickým zoomom poskytne väčší výkon a flexibilitu. V kombinácii s inteligentnou stabilizáciou obrazu zaistí ostrý, jasný obraz u fotografií aj videa vo Full HD. GPS funkcia zaznamenáva do každej snímky čas aj miesto obstarania. Všetky funkcie sú ukryté v kompaktnom tele s rozmermi 99 x 60 x 28 mm. PowerShot S100 je k dispozícii v 2 farbách – matnej čierne a titánovo striebornej.

Canon HS System s obrazovým procesorom DIGIC 5 – nová úroveň výkonu

PowerShot S100 má doposiaľ najvýkonnejší Canon HS System, čím nadväzuje na radu PowerShot S. Canon HS System optimálne kombinuje obrazový procesor DIGIC 5 s vysokou citlivosťou CMOS snímača veľkosti 1/1.7 s rozlíšením 12,1 MPx. Nový CMOS snímač vychádza z úspešného vývoja Canon EOS senzorov a poskytuje lepšiu kvalitu fotografovania aj za zlého osvetlenia. Fotoaparát podporuje citlivosť ISO 6400 aj pri plnom rozlíšení a na zníženie úrovne šumu má využívať výkon snímača CMOS v kombinácii s obrazovým procesorom DIGIC. V predchádzajúcej verzii fotoaparátu bol použitý snímať CCD, tak sme celkom zvedavý na obrazové výstupy.

Obrazový procesor DIGIC 5 posúva kvalitu obrazu na novú úroveň. Analyzuje štyrikrát viac obrazových informácií pre vytvorenie každého obrazového bodu a zaznamenáva viac detailov a farieb zo scény ako predchádzajúce verzie. Rýchlosť spracovania je v porovnaní s predchádzajúcim procesorom šesťkrát väčší. Efektívne riadi nárast informácií v scéne a súčasne znižuje výskyt šumu až o 75%.

Canon PowerShot S100

Originálny objektív Canon s inteligentnou stabilizáciou obrazu

PowerShot S100 je vybavený novým výkonným objektívom so svetelnosťou f/2.0, ktorý bol podľa spoločnosťi Canon vyvinutý a vyrobený rovnakými metódami ako profesionálny objektív Canon EF. 24mm širokouhlý objektív ocenia užívatelia pri fotografovaní krajiny. Objektív je vybavený 5x optický zoom.

Inteligentná stabilizácia obrazu Canon využíva vysoko efektívny 4-krokový optický stabilizátor pre režim fotografovania aj natáčania Full HD videa. Automaticky identifikuje scénu a zvolí najvhodnejší zo siedmych režimov stabilizácie. Režim panning IS je ideálny pre zachytenie rýchlych akcií, pretože spustí stabilizáciu na osi kolmej k zaznamenávanému pohybu, nie v jeho smere. Makro IS využíva hybridnú stabilizáciu obrazu pre snímanie z malej vzdialenosti. Režim Powered IS je vhodný na natáčanie vzdialených objektov pri maximálnom priblížení. Režim Tripod stabilizáciu naopak vypne, ak je fotoaparát na stabilnej ploche alebo fotograf používa statív.

Vylepšené ovládanie

Pre skúsených fotografov ponúka PowerShot S100 plnú manuálnu kontrolu nad nastavením a jednotlivými režimami. Zhotovené snímky je možné ukladať do formátu RAW. Fotoaparát je kompatibilný so softwarom Canon Digital Photo Professional, takže je vhodný aj pre majiteľov digitálnych zrkadloviek ako druhý fotoaparát.

Ovládací prstenec na objektíve je ideálny na rýchle úpravy nastavení, ako je napríklad zaostrenie alebo expozícia. Na ovládacom prstenci je možné predvoliť funkcie podľa potreby, vrátane rýchlosti uzávierky, citlivosti ISO a clony, a následne ich upravovať v 1 / 3 krokoch. Ľubovoľné funkcie možno priradiť i na Multi-Control Dial, takže fotoaparát zodpovedá individuálnym zvyklostiam.

Vysoká rýchlosť a jednoduché ovládanie

PowerShot S100 je vďaka výkonnosti obrazového procesora DIGIC 5 ideálny pre fotografovanie rýchlych akcií. Mód vysokorýchlostná sekvencia zachytáva rýchlu sekvenciu ôsmych záberov v plnom rozlíšení až 9,6 snímok za sekundu. Pre nahrávanie rýchlych akcií je určená funkcia Veľmi spomalený záber videa, ktorá zaznamenáva video rýchlosťou 240 snímkov za sekundu (QVGA kvalita) alebo 120 snímok za sekundu (VGA kvalita).

Režim Smart Auto automaticky zvolí optimálne nastavenia a vyberie najvhodnejší z 32 prednastavených scén. Nová funkcia Multi-are a White Balance detekuje scény s dvoma rôznymi svetelnými zdrojmi a vyváži bielu pre prirodzenejší vzhľad snímok. Napríklad pri fotografovaní portrétu s bleskom v priestore osvietenom žiarovkou vyváži svetlo na pozadí aj svetlo blesku osvetľujúce tvár fotografovanej osoby. Výsledná fotografia tak vyzerá prirodzenejšie.

Full HD video

PowerShot S100 umožňuje natáčať video vo Full HD (1080p) s frekvenciou 24 snímok za sekundu a so stereo zvukom. Pri snímaní videa možno využiť aj 5x optický zoom. Chvenie obrazu pri natáčaní pohybe alebo použitie zoomu zabraňuje inteligentný stabilizátor obrazu s dynamickou aj zosilnenú stabilizáciou. Port HDMI-CEC umožňuje jednoduché zdieľanie videa a prehrávanie obrazu na kompatibilnom televízore s HD rozlíšením pomocou diaľkového ovládača.

7,5 cm LCD Displej

Veľký 7,5 cm (3,0 ") LCD displej PureColor II G s rozlíšením 461 000 bodov ponúkne vysoký kontrast a vynikajúcu reprodukciu farieb. Navyše má displej široký pozorovací uhol. Vonkajšia vrstva je z tvrdeného skla odolného proti poškriabaniu a pre lepšiu manipuláciu s fotoaparátom sú na prednej i zadnej strane tela nové úchyty.

Canon PowerShot S100

Príslušenstvo

Nový externý blesk HF-DC2 možno použiť ako doplnok k vstavanému blesku. Pre milovníkov podvodnej fotografie je určené vodotesné puzdro WP-DC43, ktoré poskytuje ponáranie a ochranu prístroja až do hĺbky 40 metrov a zároveň chráni fotoaparát pred prachom, špinou a poškodením. Podvodné púzdro je ideálny doplnok pre šnorchlovanie a potápanie na dovolenke.

Canon PowerShot S100 – hlavné vlastnosti

  •     Vysoko citlivý snímač Canon CMOS veľkosti 1/1.7 s rozlíšením 12,1 MPx
  •     Systém Canon HS System s výkonným obrazovým procesorom DIGIC 5
  •     Širokouhlý 28mm objektív so svetelnosťou f/2.0 a inteligentnou stabilizáciou obrazu
  •     Rýchle ovládanie prstencom na objektíve, NR Control a možnosť ukladania snímok do formátu RAW
  •     GPS funkcie
  •     Full HD, HDMI
  •     7,5 cm (3,0 ") LCD displej PureColor II G
  •     High-speed Burst HQ
  •     Režim Smart Auto, Multi-area WB
  •     V predaji aj vodotesný obal

(Zdroj: Canon.cz)

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *