Sigma SD1 „Wood Edition“ – drevená zrkadlovka

“Prémiová technika zabalená do vzácneho koreňového dreva.” Týmito slovamí ponúka Sigma limitovanú drevenú edíciu SD1. Vianočný darček pre fotonadšencov presviedča nielen luxusným obalom ale aj prvotriednou kvalitou fotiek. Treba sa však poponáhľať, pretože mimoriadna ponuka sa týka iba desiatich exemplárov. Za drevenú Sigmu SD1 si budúci vlastník zaplatí 9.999 eur (bez objektívu).

Technika sa prelína s prírodou, chlad s teplom: Sigma SD 1 “Wood Edition” je plná kontrastov. Digitálna higtech-zrkadlovka ukrýva 46 megapixelov v tele z najstaršieho a najodolnejšieho materiálu sveta. Vďaka intenzívnej červeno-oranžovej farbe vzácneho koreňového dreva Amboyna sa SD1 zaraďuje medzi najluxusnejšie fotoaparáty. Desať dostupných exemplárov bolo vyrobených ručne. SD1 “Wood Edition” je považovaná tak za technické ako aj remeselné veľdielo. Kým sa jedna z najvzácnejších a najzriedkavejších drevín premenila na telo jedinej luxusnej zrkadlovky, bolo potrebných 60 hodín pílenia, brúsenia, frézovania a leštenia. Drevená zrkadlovka je krásna nielen opticky, ale je aj príjemná na dotyk. Teplá farba navyše nádherne kontrastuje k čiernym doplnkom Sigmy SD1.

Samozrejme, SD1 “Wood Edition” presviedča aj jedinečnou kvalitou obrazu. Senzor s rozlíšením 46 megapixelov (4.800 x 3.200 x 3 vrstvy) dokáže zreprodukovať realitu ostrejšie a detailnejšie ako kedykoľvek predtým. Vynovený obrazový snímač Foveon X3 ukladá na každom pixeli červenú, zelenú a modrú, vďaka čomu sú farby exaktejšie a prirodzenejšie. Perfektné zaostrovanie a vysoké rozlíšenie SD1 “Wood Edition” garantujú detailné zábery s jemným farebným odstupňovaním. Kombinácia snímača s obrazovým procesorom Dual True II sa postará o rýchle spracovanie fotiek, takže fotografovi neujde žiadny záber.

Viac informácii nájdete u každého predajcu Sigmy a na stránkach www.sigma-foto.de alebo www.SIGMA-SD.com/SD1. Luxusnú novinku nekúpite v žiadnom obchode, môžete si ju len objednať a to priamo v spoločnosti SIGMA (Nemecko).

(Zdroj: Dpreview.com, Photoscala.de)

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *