Olympus VG-170 valcuje svojich rivalov

Najsilnejší blesk vo svojej triede, užívateľsky priateľské funkcie, výborná cena. Reč je o novej vlajkovej lodi kompaktných fotoaparátov radu VG – Olympuse VG-170. Vďaka rozlíšeniu 14 megapixelov, 5-násobnému optickému širokouhlému zoomu a množstvu automatických funkcií a efektov si môžete byť istí kvalitnými fotkami a videami. Štíhle štýlové telo v robustnom retro dizajne vzbudí záujem všade, kde tento fotoaparát vytiahnete.

Pozrite si tiež recenzie Olympus VG-170

Olympus VG-170 si ľahko pomýlite s profesionálnym kompaktom najvyššej triedy. Aj preto je jeho nízka cena veľmi prekvapujúca. Nový kompakt zoženiete už za 129 eur v klasickej čiernej, elegantnej striebornej a štýlovej červenej farbe. Pomaly sa po ňom môžete oberať, na pultoch by sa totiž mal objaviť už v najbližších dňoch. 

Tlačová správa

Bezkonkurenčný blesk

Blesk je jednou z najčastejšie používaných súčastí pri fotografovaní s kompaktnými fotoaparátmi. Je preto prekvapujúce, ako málo pozornosti sa mu venuje. Kvalitný blesk má na kvalitné fotografie obrovský vplyv. Za zlého svetla stojí často na hranici medzi skvelým záberom alebo vôbec žiadnym záberom. Blesk na VG-170 je na lacný kompaktný fotoaparát veľmi robustný. Je približne 4x výkonnejší, ako jeho najbližší konkurent, čo znamená, že má dvakrát tak veľký dosah (smerné číslo blesku na VG-170 je 8.8, zatiaľ čo u bežných kompaktov je to bežne 4 až 5.6). VG-170 dokáže nasvietiť postavy či iné objekty vzdialené celých 15 metrov, pri nastavení na širokouhlé ohnisko. A naviac v režime dlhého dosahu blesku (Long Flash Mode) vymení rozlíšenie za citlivosť, aby dosiahol dokonalé nasvietenie objektu. Pri rozlíšení 5 megapixelov, na rozdiel od bežných 14, dokážete zachytiť jedinečné okamihy večernej oslavy v prvotriednej kvalite.

Fotografie pre každého

VG-170 je vybavený 5-násobným širokouhlým optickým zoom objektívom (26mm-130mm), ktorý vám poskytuje uhly záberov potrebné pre všetky každodenné situácie. Či už chytáte záber na diaľku, alebo snímate širokú scénu krajiny, jednoducho ich zakomponujete na rozmernej 3-palcovej LCD obrazovke. Pokiaľ sa vám trasú ruky, pomôže vám pri fotení digitálny stabilizátor obrazu, zatiaľ čo iné funkcie, ako sú i-Auto, detekcia tvárí a zaostrovací režim AF Tracking, sa postarajú o správnu expozíciu snímky. Vaše fotky tak budú jasné a ostré. Jediné, čo musíte urobiť sami, je vybrať správnu scénu na fotenie. Okrem fotografií dokážete s VG-170 zachytiť aj veľmi kvalitné video zábery vo vysokom rozlíšení HD. Na bežnej televíznej obrazovke si môžete prezerať dokonca aj priestorové 3D fotografie. Stačí len pred fotografovaním zapnúť 3D foto režim (červená & modrá). Pokiaľ chcete byť kreatívny a svoje snímky oživiť niečím netradičným, stačí len zapnúť jeden z deviatich magických umeleckých filtrov. Všetko čo s VG-170 zachytíte, môžete okamžite zdieľať s priateľmi, bez toho aby ste museli fotoaparát pripájať k počítaču, či z neho vyberať pamäťovú kartu. Vďaka kompatibilite s bezdrôtovými kartami Eye-Fi je možné dáta s Eye-Fi karty prenášať bezdrôtovo.

Obrazová kvalita:

• 5x širokouhlý optický zoom (26-130mm*) pre pohodlné priblíženie a širokouhlé zábery
• 720p HD video so zvukom pre jednoduché zhotovenie prvotriednych videosekvencií vo vysokej kvalite
• 14 megapixelov pre video v HD rozlíšení a kvalitné snímky či tlačené fotografie
• Digitálny stabilizátor obrazu pre redukciu rozmazania

Funkcie a režimy:

• Kompatibilita s kartami Eye-Fi pre automatické odosielanie zhotovených snímok do počítača alebo na internet
• 3” farebná LCD obrazovka (460,800 pixelov) pre jednoduchú kompozíciu, prezeranie a zdieľanie snímok
• Režim detekcie tvárí a korekcie tieňov pre správne exponované tváre
• Inteligentný automatický režim (i-Auto) a zaostrovací režim AF Tracking pre jednoduché nastavenie a zaostrenie
• Beauty Mode – alebo digitálny retuš pre dokonalé vyhladenie pleti
• Scénické režimy pre automatické nastavenie vhodné pre všetky situácie (napr., Krajina, Nočná scéna apod.)

Kreativita & flexibilita:

• Magické filtre pre dodanie špeciálneho umeleckého efektu do vašich videí alebo snímok: Punk, Pop Art, Camera obscura, Kresba, Rybie oko, Jemná kresba a Žiare svetiel (len fotky), Akvarel, Vodná hladina
• 3D foto režim (červená & modrá) pre tvorbu úchvatných priestorových záberov zdieľaných a prezeraných na 2D obrazovkách

Ďalšie výnimočné funkcie:

• Super štíhly atraktívny dizajn príjemný do každej dlane
• [ib] software na prezeranie, prehľadnú archiváciu a vyhľadávanie fotografií podľa zvolených tvárí, miesta zhotovenia či udalosti.
• ISO 80 až 1600, s automatickou korekciou v režime blesku s dlhou expozíciou
• SDHC a SDXC kompatibilný
• Vstavaný inteligentný blesk
• Návod vo fotoaparáte
• Nabíjanie cez USB kábel

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *