Olympus VH-210 – šťavnatý automat

Jablko, kiwi, slivka, marhula, liči, ostružina… Nie, nepomýlili sme si tému. Iba hovoríme o najnovšom kompakte spoločnosti Olympus. Dizajnéri koncernu sa pri výbere farieb Olympusu VH-210 pravdepodobne inšpirovali v obchode s ovocím. Vďaka doslova "šťavnatému" prevedeniu upúta tento automat na prvý pohľad. Navyše sa jednoducho používa a vďaka štíhlemu tvaru ho môžete mať vždy po ruke. Z vrecka ho z pochopiteľných dôvodov budú asi skôr vyberať dámy. 

Tlačová správa

Olympus VH-210 kombinuje skvele vyzerajúce farebné prevedenie s vyspelými technologickými prvkami a funkciami. Funkcie ako i-Auto a Beauty režim automaticky zvolia to správne nastavenie vhodné pre danú príležitosť. Rozhodne tak nemusíte byť odborníkmi na fotografiu, stačí len vybrať tú správnu kompozíciu a stlačiť spúšť. Rozlíšenie 14 megapixelov a 5x širokouhlý optický zoom (26-130 mm*) sa postarajú o všetko ostatné. S magickými filtrami dodáte svojim fotkám umelecký nádych, zatiaľ čo v režime 3D (červená & modrá) vytvoríte jednoducho a rýchlo priestorové fotografie. K samotnej kompozícii, prezeraniu a zdieľaniu fotografií poslúži rozmerná 3-palcová LCD obrazovka. Zdieľať zhotovené snímky môžete aj bezdrôtovo pomocou karty Eye-Fi, ktorá prenáša zhotovené fotky okamžite do počítača alebo ich ukladá na vybranú internetovú stránku. So všetkými týmito možnosťami ponúka VH-210 jedinečný výkon za veľmi priaznivú cenu od 119 eur. V predaji sa objaví už v priebehu januára 2012.

Nádherný vo fialovej, skvelý v zelenej

Nezáleží na tom, kam sa chystáte, je jedno čo robíte a vôbec nie je dôležité, aká farba sa Vám páči. VH-210 si vo vašom živote vždy zahrá svoju úlohu. Vo svojej cenovej kategórii sa vďaka kovovému plášťu jedná prakticky o unikát.  Či už sa jedná o teplú marhuľovú farbu alebo studenú bielu, každá z 6 použitých farieb výrazne vystupuje z priemeru dnešných kompaktov. A naviac dizajnéri Olympusu znížili počet tlačidiel a ovládacích prvkov na minimum, čo samo o sebe robí s tvarom fotoaparátu a jeho ovládaním zázraky. Aj keď len tak leží vypnutý na stole, vyzerá VH-210 proste úžasne. Prírodné farby a prirodzene zaoblené tvary tela prístroja z neho robí majstrovské dielo, ktoré je príjemné do dlane a pohodlne sa s ním pracuje. Štíhly zaoblený tvar potom pohodlne vkĺzne do každého vrecka.

Príjemný na pohľad, ešte príjemnejší pri práci

Málo je niekedy viac. Najmä čo sa týka manuálneho nastavenia u vreckového kompaktu. Taká je filozofia radu VH a nového modelu VH-210. Nový kompakt sa zbavil všetkého, čo v praxi nie je potrebné a vymenil tak hromadu tlačidiel a ručných nastavení za automatické funkcie. Výsledkom je na jednej strane fotoaparát, s ktorým je radosť fotografovať a natáčať, na strane druhej sú to úchvatné fotky a video sekvencie. Vďaka 14 megapixelom a univerzálnemu objektívu s 5x širokouhlým optickým zoomom a digitálnou stabilizáciou obrazu, budú vaše snímky vždy ostré a jasné. Pokiaľ by ste chceli byť kreatívni, makro režim vám umožní zachytiť detaily v sýtych farbách, zatiaľ čo režim 3D červená & modrá vygeneruje priestorové zábery sveta okolo vás, ktoré je možné prezerať na bežných 2D televízoroch. Ak budete chcieť pridať svojim fotografiám či video záberom trochu umeleckého nádychu, stačí len zvoliť jeden z deviatich magických filtrov, ktoré fotoaparát ponúka. Aj to je v danej cenovej kategórii celkom nadštandardné.

S VH-210 dokáže urobiť skvelé fotky úplne každý. Inteligentný režim i-Auto rozpozná jednu z ôsmych najčastejšie fotografovaných situácií a automaticky prispôsobí nastavenie fotoaparátu pre čo najlepší a najvyváženejší výsledok. Inteligentná automatika, ale aj automatické zaostrovacie režimy, vrátane AF Tracking systému, technológia korekcie tieňov či Beauty režim, ktorý sám vyhladí a vyretušuje pleť portrétovaných osôb, sú len niektoré z funkcií, ktoré robia z fotografovania s VH-210 prechádzku ružovou záhradou. Jediné na čo nesmiete zabudnúť je stisnúť spúšť v ten pravý okamih.

Obrazová kvalita:

• 5-násobný širokouhlý optický zoom (26-130mm) pre pohodlné priblíženie a širokouhlé zábery
• 720p HD video so zvukom pre jednoduché zhotovenie prvotriednych videosekvencií vo vysokej kvalite
• 14 megapixelov pre video v HD rozlíšení a kvalitné snímky či tlačené fotografie
• Digitálny stabilizátor obrazu pre redukciu rozmazania

Funkcie a režimy:

• 3-palcová farebná LCD obrazovka (460,000 pixelov) pre jednoduchú kompozíciu, prezeranie a zdieľanie snímok
• Režim detekcie tvárí a korekcie tieňov pre správne exponované tváre
• Inteligentný automatický režim (i-Auto) a zaostrovací režim AF Tracking pre jednoduché nastavenie a zaostrenie
• Scénické režimy pre automatické nastavenie vhodné pre všetky situácie (napr. Krajina, Nočná scéna a pod.)

Kreativita & flexibilita:

• Magické filtre pre dodanie špeciálneho umeleckého efektu do vašich videí alebo snímok: Punk, Pop Art, Camera obscura, Kresba, Rybie oko, Jemná kresba a Žiara svetiel (len fotky), Akvarel, Vodná hladina
• 3D foto režim (červená & modrá) pre tvorbu úchvatných priestorových záberov zdieľaných a prezeraných na 2D obrazovkách
• Beauty Mode – alebo digitálny retuš pre dokonalé vyhladenie pleti

Bezdrôtové pripojenie:

• Kompatibilita s kartami Eye-Fi pre automatické odosielanie zhotovených snímok do počítača alebo na internet

Ďalšie výnimočné funkcie:

• [ib] software na prezeranie, prehľadnú archiváciu a vyhľadávanie fotografií podľa zvolených tvárí, miesta zhotovenia či udalosti.
• ISO 80 až 1600
• SDHC a SDXC kompatibilný
• Vstavaný blesk
• Návod vo fotoaparáte
• Nabíjanie cez USB kábel

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *