Panasonic Lumix DMC-FT20 – fotoaparát pre aktívne rodiny

Ďalším z radu fotoaparátov od Panasonicu na  dovolenkovú sezónu 2012 je Lumix DMC-FT20. Patrí medzi outdoorové kompakty a rovnako ako nový Panasonic Lumix DMC-FT4, o ktorom sme písali začiatkom mesiaca,  je určený pre ľudí milujúcich dobrodružstvo. Treba však upozorniť, že v porovnaní so spomínanou FT4-kou jeho telo nie je až také robustné a treba naň dávať pozor o čosi viac. Jeho vlastnosti sú zohľadnené aj v cene, ktorá je takmer o 180 eur nižšia. 

Panasonic Lumix DMC-FT20 by už mal byť na predajných pultoch. Za odporúčanú cenu 219 eur si môžete vybrať z troch farebných prevední. čiernej, červenej a modrej. 

Nový, 16,1-megapixelový DMC-FT20 je prachotesný a tiež vodotesný do hĺbky 5 metrov. Odolá mrazu do  -10°C a pokiaľ vám spadne z 1,5 metrovej výšky, nič sa mu nestane. Fotoaparát má integrovaný objektív s rozpätím ohniska od 25 mm do 100 mm, pričom sa jeho rozsah dá ešte 8-násobne zväčšiť , a to pri minimálnej redukcii obrazovej kvality. Panasonic FT20 nakrúca HD-video s rozlíšenim 1.280 x 720 pixelov vo formáte MP4. 

Zábavu z fotenia znásobia aj praktické funckie ako sú efekt miniatúr či funkcia panoráma. Uložené zábery môžete ešte podľa potreby vylepšovať pomocou automatickej retuše. Jedným stisnutím tlačidla tak dokážete upraviť kontrast a svetelnosť uloženého záberu a zosvetlíte tak nechcené tmavé miesta. Inteligentná automatika garantuje aj v tomto fotoaparáte vydarené zábery a videá. Po jej aktivovaní fotoaparát automaticky skoordinuje najdôležitejšie funkcie, aby fotený motív spracoval čo najlepšie. Image-Uploader podporuje komunikáciu s internetom a sociálnymi sieťami. Kdekoľvek sa nachádzate, svoje zážitky tak môžete zdieľať so svojimi priateľmi takmer okamžite napríklad prostrednícvom siete Facebook, alebo YouTube. Panasonic Lumix DMC-FT20 má 2,7-palcový LCD displej. Vďaka automatickému prispôsobovaniu sa svetelným podmienkam je ľahko čitateľný aj v náročných podmienkach. 

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *