Sony Cyber-shot TX200V

Spoločnosť Sony predstavila nový outdoorový kompakt Cyber-shot TX200V. Novinka je určená všetkým, ktorí chcú  vyraziť na cesty s odolným a atraktívnym fotoaparátom. Fotoaparát ponúka na svoju triedu prekvapivo vysoké rozlíšenie, až 18 megapixelov na malom 1/2.3-palcovom Exmor R CMOS snímači s BSI technológiou. Sony Cyber-shot TX200V je prachotesný, vodotesný do hĺbky piatich metrov a odolá mrazom do -10 ° C.

Neuveriteľne malý čip dokáže doslova zázraky. Vďaka rýchlosti čítania dát 240 fps dokáže tento fotoaparát ostriť rýchlejšie ako zrkadlovky. Za dobrého svetla potrebuje nový model na zaostrenie 13 stotín sekundy, za horších svetelných podmienok zaostrí za 25 stotín. Tento outdoorový  "génius" sa má začať predávať koncom marca za cenu 499,99 dolárov vo farbách červena, fialová a strieborná. 

Sony Cyber-shot TX200V zachytí zábery v pomere strán 4:3 v rozlíšení 4896 x 3672 pixelov a v pomere strán 16:9 v rozlíšení 4896 x 2752 pixelov. Aj pri tomto vysokom rozlíšení dokáže nový model nasnímať sériové zábery rýchlosťou 10 fps. Vo fukncii Full-HD video s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov urobí 60 snímkov za sekundu. 

Objektív Carl Zais Vario – Tessar s 5-násobným optickým zoomom a rozsahom od 26 mm do 130 mm pozostáva z 12 šošoviek v 10 skupinách. Polovica šošoviek je asférických a keďže ide o periskopický objektív, súčasťou optiky je aj jeden hranol. Sony Cyber-shot TX200V zaostrí už od vzdialenosť 3 cm na širokouhlom a 60 cm na dlhom ohnisku. Svetelnosť objektívu dosahuje F3,5 na najširšom ohnisku a F4,8 na najdlhšom. Optickú stabilizáciu vo fotoaparáte zabepečuje Optical SteadyShot, ktorý funguje aj pri nakrúcaní videa. Niektorých možno poteší automatická expozícia, ktorá sa dá ešte korigovať v rozmedzí od -2 EV do +2 EV. Čas expozície sa pohybuje od 1/1600 s až 2 sekundy. Nový model prekvapí aj citlivosťou od ISO 64 do ISO 12800. Sony Cyber-shot TX200V sa ovláda prostredníctvom LCD dotykového displeja Xtra Fine TruBlack. 

O zábavné fotenie sa starajú funkcie Picture Effects a Photo Creativity. Zaujímavosťou je funkcia Natural Flash pri fotení s bleskom. Najprv si urobíte záber bez blesku, vďaka čomu si obrázok zachová farebnosť a potom zase s bleskom, kvôli detailom a ostrosti. Prístroj potom obrázky skombinuje tak, aby boli pekne farebné a zároveň ostré. Na fotenie pohybujúcich sa objektov ponúka fotoaparát funkciu Motion Detection, kedy dochádza k automatickému zvýšeniu citlivosti. Zabudované GPS dokáže zaznamenať polohou fotoaparátu, vďaka čomu si potom pomocou služby PlayMemories Home môžete zobraziť miesta, kde ste jednotlivé zábery nafotili a na Google Earth dokonca aj celú cestu. 

Sony Cyber-shot DSC-TX200V funguje na Li-lon akumulátor NP-BN s napätím 3,6 V a kapacitou 620 mAh, čo by malo vystačiť na 220 záberov. Nový prístroj je kompatibilný s kartami MS Micro, microSD a microSDHC. Súčasťou fotoaparátu je aj micro HDMI výstup. 

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *