Nikon AF-S Nikkor 85mm f/1.8G

Pred dvomi týždňami sme v našom blogu predstavili najnovšiu digitálnu zrkadlovku od Nikonu D4. K tomuto nástroju pre profesionálov  už existuje aj nový objektív. AF-S NIKKOR 85 mm f/1.8G je však kompatibilný aj s jednookými zrkadlovkami nižšej cenovej triedy bez vstavaného motora automatického zaostrovania. 

Nový objektív od Nikonu s dĺžkou 80 mm váži 350 g a od marca 2012 bude možné zohnať ho za cenu cca 530 eur. 

Tlačová správa

AF-S Nikkor 85mm f/1.8G sa môže pochváliť hviezdnou kombináciou klasickej ohniskovej vzdialenosti a vysokej svetelnosti (f/1,8), čo spolu s prepracovanou konštrukciou optického systému napĺňa požiadavky dnešných digitálnych jednookých zrkadloviek s cieľom priniesť snímky vynikajúcej kvality. Tento objektív ponúka fotografom cenovo dostupnú možnosť využitia bohatého dedičstva preslávenej 85mm optiky NIKKOR spoločnosti Nikon.

Zurab Kiknadze, Product Manager Lenses, Accessories & Software spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Toto je ideálny objektív pre každého, kto miluje portrétnu fotografiu. Fotografi majú skvelú možnosť využiť výhody stredného vysoko svetelného teleobjektívu v štúdiu i pri maximálnom využití prirodzeného osvetlenia.“

Klasický charakter

Klasická ohnisková vzdialenosť 85 mm umožňuje zhotoviť zábery zvýraznenej kompozície hlavy a ramien s extrémnymi detailmi.
Clona f/1,8 ponúka výbornú rovnováhu ostrosti a rozostrenia (bokeh), takže fotografovaný objekt možno krásne oddeliť od pozadia. Objektív zaistí jasný obraz v hľadáčiku, aby ste mohli ľahšie komponovať zábery. Vysoká svetelnosť sa vynikajúco hodí na fotografovanie pri slabom osvetlení a súčasne pomáha vytvoriť pôsobivé ostré snímky pri fotografovaní v prirodzenom svetle.

Nový optický systém

Tento skvelý portrétny objektív pre digitálnu éru má úplne nový optický systém, optimálne spĺňajúci požiadavky súčasných digitálnych jednookých zrkadloviek. Pozostáva z 9 prvkov v 9 skupinách a poskytuje snímky vynikajúcej kvality. Je tiež zaujímavou alternatívou pre všetkých, ktorí chcú nahrávať video. Diskrétne a presné automatické zaostrovanie zabezpečuje špeciálny ultrazvukový zaostrovací motor (SWM).

Ergonómia

Tento nový kompaktný 85mm objektív odolný proti vlhkosti je vďaka hmotnosti iba 350 gramov ľahší ako jeho predchodcovia. Je kompatibilný s jednookými zrkadlovkami Nikon formátu FX, pri použití so zrkadlovkami Nikon formátu DX ponúka ohniskovú vzdialenosť (ekvivalentnú) 127,5 mm a je plne kompatibilný aj s jednookými zrkadlovkami nižšej cenovej triedy bez vstavaného motora automatického zaostrovania.

Objektív sa dodáva so slnečnou clonou objektívu HB-62 a mäkkým puzdrom CL-1015.

Author: Zuzka

Share This Post On

1 Comment

  1. Tá fotka dievčatka nieje Nikonom 85/1,8 ale 24-85mm

    Post a Reply

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *