Canon EOS 1100D

Canon uviedol na trh nový fotoaparát EOS 1100D – digitálnu zrkadlovku (DSLR) pre užívateľov, ktorí chcú vstúpiť do vzrušujúceho sveta špičkových fotografií a HD videa. EOS 1100D je vybavený mnohými technológiami, ktoré boli pôvodne vyvinuté pre pokročilejšie modely, a tiež funkciami umožňujúcimi hneď od začiatku fantastické snímky. S týmto fotoaparátom si budete užívať každý záber a ohromíte priateľov úžasnými portrétmi, krajinkami alebo umeleckými snímkami.

Pozrite si najnovšie recenzie fotoaparátu Canon EOS 1100D

Možnosti modelu EOS 1100D sa rozširujú s rozvíjaním vašich zručností. EOS 1100D je vstupnou bránou do sveta preslávených produktov EOS – môžete experimentovať s viac ako 60 rôznymi objektívmi a ďalším príslušenstvom vrátane externých bleskov Speedlite. Vydáte sa tak na dobrodružnú cestu svetom fotografie.

Jednoduché snímanie v špičkovej kvalite

Kompaktná a ľahká digitálna zrkadlovka EOS 1100D je tiež mimoriadne univerzálna a jednoducho sa prenáša – vždy tak zachytíte ten správny moment v úžasnej kvalite. Ak si určitý okamih žiada zvečnenie nielen na fotografii, ale aj na videu, rýchlo prístupná funkcia filmovania na ovládači režimov vám okamžite umožní nakrúcať v kvalite 720p HD. Zreteľný optický hľadáčik s novým dizajnom ponúka až 95 % pokrytie snímanej scény. Vďaka nemu nikdy nezmeškáte žiaden okamih počas prípravy kompozície, ktorá bude vždy jednoduchá a presná. Alebo môžete použiť režim Live View a zobraziť si na veľkom zadnom displeji, ako rôzne režimy snímania ovplyvnia podobu výslednej snímky.

Skvelé snímky získate, hneď ako začnete používať svoj nový EOS 1100D. Sprievodca funkciami v systéme menu ponúka stručný opis hlavných nastavení fotoaparátu aj ich účel, takže začínajúci užívatelia sa dozvedia viac o možnostiach svojho fotoaparátu.

Režimy Basic+ a Creative Auto nepoužívajú pri vysvetľovaní nastavení a ich vplyvu na zobrazenie žiadne zložité technické termíny, len jednoducho pochopiteľný jazyk. Basic+ umožňuje pridať snímke ozvláštňujúcu atmosféru – úpravou expozície, vyváženia bielej a nastavení spracovania obrazu prostredníctvom jednoduchých predvolieb, ktoré zohľadňujú váš tvorivý zámer alebo typ osvetlenia snímanej scény. V režime Creative Auto zas môžete snímku urobiť svetlejšou či tmavšou, alebo môžete rozostriť pozadie, a získať tak pôsobivejšie výsledky. Požadovaný efekt dosiahnete jednoducho a bez starostí.

Snímajte a zdieľajte svoje výtvory kdekoľvek

EOS 1100D tiež uľahčuje snímanie a okamžité zdieľanie vašich fotografií a HD videa s priateľmi či rodinou. Veľký 6,8 cm (2,7”) displej disponuje rozlíšením 230 000 bodov a širokým pozorovacím uhlom, takže okamžité prezeranie vytvorených záberov je veľmi jednoduché. Alebo sa môžete pohodlne usadiť a prehrať si vytvorený záznam na veľkej obrazovke – po pripojení fotoaparátu EOS 1100D priamo k HDTV cez rozhranie HDMI. Potom môžete diaľkovým ovládačom televízora listovať jednotlivými fotografiami alebo si vychutnať vlastné video vo vysokej kvalite.

Systém EOS používajú všade na svete – začiatočníci aj profesionáli

EOS 1100D je užívateľsky prívetivá a výkonná digitálna zrkadlovka (DSLR) základnej triedy s množstvom pôsobivých funkcií. Tie sa podieľajú na obrazovej kvalite a výkone, ktorými je značka Canon EOS preslávená.

12,2-megapixelový snímač APS-C CMOS umožňuje zväčšenie snímok do formátu A3 alebo ich orezanie a tvorbu atraktívnych kompozícií bez straty obrazovej kvality. Obrazový procesor DIGIC 4 zas umožňuje zachytiť aj rýchle udalosti vysokorýchlostným snímaním 3 snímky za sekundu. Aj v slabom osvetlení vytvoríte snímky s minimálnym obrazovým šumom a bez potreby používať blesk – vďaka citlivosti ISO v rozmedzí 100 – 6400. Rýchly a presný systém deväťbodového automatického zaostrovania (AF) sa postará, aby snímané objekty boli vždy dokonale ostré, nezávisle od ich umiestnenia v kompozícii. EOS 1100D tiež používa systém merania expozície iFCL, ktorý bol pôvodne vyvinutý pre poloprofesionálny model EOS 7D. To zaisťuje dobrú expozíciu všetkých objektov dokonca aj v najnáročnejších svetelných podmienkach.

EOS 1100D – základné charakteristiky:

  •     Prvotriedna obrazová kvalita 12 megapixelov
  •     Sprievodca funkciami na displeji
  •     Režimy Creative Auto a Basic+
  •     HD video
  •     ISO 100 – 6400
  •     Širokoplošný 9-bodový systém AF
  •     Meranie expozície iFCL v 63 zónach
  •     6,8 cm (2,7”) displej s rozlíšením 270 000 bodov
  •     Kompatibilita so všetkými objektívmi EF a EF-S

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *