Canon EOS 600D

Canon uviedol na trh nový model EOS 600D – kompaktnú a ľahkú digitálnu zrkadlovku (DSLR), ktorá robí fotografovanie zábavným a vzrušujúcim a tvorbu kreatívnych snímok jednoduchšou než kedykoľvek predtým. EOS 600D je ideálnou voľbou pre nádejných fotografov požadujúcich kombináciu vynikajúcej obrazovej kvality a jednoduchého ovládania. Tento model stojí na špici prístrojov Canon EOS základnej triedy, medzi súčasným modelom EOS 550D a novým EOS 1100D.

Pozrite si najnovšie recenzie fotoaparátu Canon EOS 600D

Tvorba špičkových fotografií a videa v kvalite Full HD je teraz mimoriadne jednoduchá – vďaka množstvu automatických režimov snímania, s ktorými môžu aj začiatočníci okamžite uplatniť vlastnú tvorivosť. Užívateľské rozhranie sme doplnili o sprievodcu funkciami, ktorý vám pomôže oboznámiť sa s možnosťami fotoaparátu a neustále rozvíjať svoje fotografické zručnosti. Unikátny výber objektívov EF, externých bleskov Speedlite a ďalšieho príslušenstva dáva majiteľom prístrojov EOS kľúč k dokonalým záberom – v každej situácii, kdekoľvek na svete.

Prvotriedna obrazová kvalita

EOS 600D vám poskytne všetky potrebné nástroje na tvorbu nádherných fotografií aj HD videa. Úžasné detaily získate vďaka 18-megapixelovému (MP) snímaču APS-C CMOS, ktorý vám v kombinácii so 14-bitovým procesorom DIGIC 4 umožní zachytiť krásu modrej oblohy a tešiť sa z mimoriadne hladkých prechodov medzi farbami. Skvelé vlastnosti fotoaparátu vám zaručia zreteľné, prirodzene vyzerajúce snímky aj v zhoršených svetelných podmienkach. K dispozícii máte rozsah citlivosti ISO 100 – 6400, ktorý je možné rozšíriť až na 12 800.

EOS 600D sa skvele uplatní pri záberoch detí alebo domácich či voľne žijúcich zvierat – umožňuje vysokorýchlostné snímanie 3,7 snímky za sekundu (sním./s), takže hravo zachytíte aj rýchle pohyby. Vďaka 9-bodovému systému automatického zaostrovania (AF), ktorý dokáže zamerať objekty v zábere prostredníctvom jednotlivých bodov, bude každý váš záber vynikať ostrými detailmi. Ešte presnejšie zaostrenie zabezpečuje mimoriadne citlivý stredový AF snímač. Systém merania expozície iFCL, ktorý sme prevzali z našich poloprofesionálnych modelov EOS 7D, je vybavený 63-zónovým dvojvrstvovým meracím snímačom. Pomôže vám získať správne exponované snímky aj v zložitých svetelných podmienkach.

Jednoduché ovládanie a skvelé výsledky

Nový plne automatický režim Scene Intelligent Auto vám umožní zhotoviť zábery vo vynikajúcej kvalite s minimálnym úsilím. Môžete sa tak sústrediť výhradne na kompozíciu – Scene Intelligent Auto analyzuje snímanú scénu a automaticky nastaví všetky potrebné hodnoty. Nová funkcia automatického nastavenia štýlu snímky sa zas postará o optimálnu úpravu farieb, takže vaše snímky získajú neprekonateľne atraktívny vzhľad.

EOS 600D vám tiež umožní jednoducho pridať svojim snímkam tvorivý rozmer. S funkciou Basic + môžete zmeniť atmosféru snímanej scény voľbou jednej z ôsmich možností vrátane nastavenia „teplej“, „studenej“ či „intenzívnej“ nálady. Či sa snažíte o panoramatické zábery krajiny, portréty alebo o detailné makrosnímky, Basic + vám vždy uľahčí tvorbu dokonalých snímok.

Jednoduchosť, flexibilnosť a tvorivý prístup

Systém menu fotoaparátu EOS 600D sme obohatili o nového sprievodcu funkciami, ktorý začínajúcim fotografom poskytne stručný opis všetkých dôležitých nastavení. Dozvedia sa tak viac o svojom fotoaparáte a spôsoboch jeho používania.

EOS 600D tiež umožňuje snímanie v polohe nad hlavou, na úrovni zeme alebo spoza rohu – vďaka výklopnému 7,7 cm displeju ClearView s pomerom strán 3:2. Rozlíšenie 1 040 000 bodov poskytuje mimoriadne detailné zobrazovanie a bočný pánt displeja umožňuje pohodlné a kreatívne zábery aj z neobvyklých uhlov – zo statívu alebo z ruky. Fluórová vrstva chráni displej pred nečistotami a antireflexný povrch zaisťuje zreteľné zobrazovanie na displeji v každej situácii.

EOS 600D je dokonalým nástrojom na experimentovanie s rôznymi kreatívnymi filtrami. Efekt Rybie oko vytvorí „súdkovité“ skreslenie podobné snímkam zhotoveným pri použití rovnomenných objektívov; s efektom Miniatúra zas môžete snímanej scéne okamžite pridať podobu miniatúrneho modelu. Ďalšie možnosti ponúkajú efekty Hračkársky fotoaparát, Zrnité čiernobiele snímky a Mäkké zaostrenie – s výslednou podobou snímky tak môžete experimentovať rozličnými spôsobmi.

Zachyťte svet v úžasných detailoch na EOS video

V režime videa vo Full HD (1080 p) zachytíte svoje zážitky v špičkovej kvalite a vďaka špeciálnemu tlačidlu záznamu videa môžete okamžite prepínať medzi režimami fotografovania a filmovania v rozlíšení HD. S novou funkciou digitálneho zoomu počas záznamu videa si priblížite aj vzdialené objekty: stredová oblasť snímača sa počas transfokácie zväčší z hodnoty 3x na 10x, pričom sa zachová obrazová kvalita Full HD – ideálne pri záberoch zvierat na safari.

Režim Videomomentka umožňuje tvorbu atraktívnych videoklipov v dĺžke dvoch, štyroch alebo ôsmich sekúnd. Získate tak krátke filmové úseky, ktoré sa jednoducho upravujú a majú podobnú dĺžku ako klipy väčšiny televíznych staníc. Počas filmovania sa tieto klipy ukladajú do albumu videomomentiek a spájajú sa do jedinej videosnímky. Do fotoaparátu si môžete nahrať hudbu a pridať ju k svojmu videu ako zvukovú stopu. Výsledný výtvor si môžete premietnuť na displeji fotoaparátu alebo na obrazovke HDTV prostredníctvom integrovaného konektora mini HDMI.

Systém EOS – tvorivosť bez hraníc

Možnosti modelu EOS 600D sa rozširujú s rozvíjaním vašich zručností. Fotoaparát je súčasťou série Canon EOS, takže je kompatibilný s bohatým výberom objektívov EF a množstvom ďalšieho príslušenstva. Vaša fotografická výbava sa tak môže s narastajúcimi skúsenosťami postupne rozširovať. Viac ako 60 objektívov vám poskytne neobmedzené tvorivé možnosti: širokouhlé objektívy zachytia panoramatické snímky krajiny, s makroobjektívmi zhotovíte nádherne detailné snímky aj tých najmenších živočíchov a teleobjektívy vám zas priblížia vzdialené objekty na dosah ruky.

S kolekciou externých bleskov Canon Speedlite a vysielačom Speedlite integrovaným v prístroji EOS 600D môžete experimentovať s rôznymi technikami osvetlenia alebo používať blesk mimo fotoaparátu. Pridáte tak snímanej scéne originálnu atmosféru. Funkcia jednoduchého bezdrôtového pripojenia Easy Wireless umožňuje automatickú konfiguráciu zložitých nastavení, takže vy sa môžete sústrediť na kompozíciu a osvetlenie scény podľa vlastných predstáv.

EOS 600D – základné charakteristiky

  •     18-megapixelový snímač CMOS
  •     Režim Scene Intelligent Auto
  •     EOS video v kvalite Full HD
  •     Sprievodca funkciami na displeji
  •     Sériové fotografovanie 3,7 sním./s
  •     9-bodový širokoplošný AF
  •     Výklopný 7,7 cm (3,0”) displej s rozlíšením 1 040 000 bodov
  •     Režim Basic+ a kreatívne filtre
  •     Bezdrôtové ovládanie blesku

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *