Panasonic Lumix GF3 – najľahší fotoaparát s výmennými objektívmi

Panasonic uviedol na slovenský trh fotoaparát Lumix GF3 systému Micro 4/3, ktorého hmotnosť 222 g preváži aj dlho zažitý zvyk. Zvyk, ktorý hovorí, že kvalitné fotografie urobíte len veľkou ťažkou zrkadlovkou. Zvyk, ktorý vás svojou  váhou ohýba na dlhých výletoch a núti vás každé fotografovanie vopred plánovať. Skúste si teda do vrecka strčiť malý Lumix GF3 a staňte sa reportérom aj tých zážitkov, ktoré sa nedajú naplánovať.

V prípade GF3 pritom nemusíte ustúpiť od svojich predstáv o kvalite snímok a dokonca ani videí.  Nový model ľahko ovládnete pomocou vylepšeného systému inteligentnej automatiky, manuálne alebo cez veľký dotykový displej. Na jeho rozsiahlu funkčnú výbavu, vrátane výkonného vstavaného blesku a bohatej ponuky výmenných objektívov pre každú fotografickú príležitosť, si zvyknete rýchlo. Jeho permanentná prítomnosť vás naozaj nezaťaží, ale môžete si na ňu vypestovať závislosť…

Pozrite si tiež najnovšie recenzie fotaparátu Panasonic Lumix GF3

Malý a ľahký fotoaparát s výmennými objektívmi na prvý pohľad zaujme tenkým  a elegantným telom s hliníkovou povrchovou úpravou. Jeho štýlový zovňajšok ide ruka v ruke s vynikajúcou obrazovou kvalitou. Lumix GF3 je vybavený vyspelým snímačom Live MOS Micro 4/3 s rozlíšením 12,1 MPix a obrazovým snímačom Venus Engine VII HD, vďaka ktorému sa užívatelia môžu tešiť na fotografie porovnateľné s výstupmi z veľkých digitálnych zrkadloviek.

Medzi najväčšie výhody nového fotoaparátu patrí nesmierne jednoduché ovládanie, ktorého základom je dotykový displej s uhlopriečkou 7,6 cm. Dotykom displeja sa dá meniť nastavenie fotografických parametrov v menu, ale tiež ostriť, prípadne nastaviť stupeň rozostrenia pozadia. To výrazne urýchľuje fotografovanie predovšetkým v akčných pohybových scénach. Panasonic GF3 sa tak hodí aj na momentky či športové zábery, kde bežné kompaktné fotoaparáty svojim výkonom často nestačia.

Tradičnou prednosťou fotoaparátov radu Lumix je režim inteligentnej automatiky, ktorý pochopiteľne nechýba ani pri GF3. Dočkal sa dokonca novej verzie s označením iA+, a užívatelia tak môžu využiť niektoré nové a veľmi príjemné vlastnosti – dotykom na ľudskú tvár na displeji sa napríklad automaticky aktivuje portrétny motívový program, dotykom na pozadie zase zapneme režim pre fotografovanie krajiny. Režim rozpoznávania tváre si zase pamätá tváre ľudí, ktoré uložíme do pamäti prístroja, a fotoaparát ich následne dokáže automaticky vyhľadať a označiť.

Okrem fotografovania obstojí GF3 aj ako kvalitná videokamera. Videozáznam natáča vo vysokom rozlíšení 1080i frekvenciou 25 okienok za sekundu a ukladá ho vo formáte AVCHD. Vďaka spoľahlivému kontinuálnemu ostreniu dokáže fotoaparát pri natáčaní neustále zaostrovať na vybraný motív, aj keď sa pohybuje. Na natáčanie slúži samostatná spúšť, nie je teda nutné meniť režimy v menu alebo na voliči – stačí spúšť stlačiť a natáčanie sa spustí.

Panasonic Lumix GF3 je kompatibilný so všetkými objektívmi pre systém Micro 4/3, ktoré v súčasnosti pokrývajú rozsah zodpovedajúci 17-600 mm pri klasickom fotoaparáte. Kreatívne možnosti užívateľov teda nie sú nijako obmedzené. Veľkou výhodou je tiež možnosť fotografovania alebo natáčania v 3D, ktorú umožňuje špeciálny objektív LUMIX G 3D 12.5mm / F12.

Milovníkov moderného designu iste poteší, že si môžu vybrať z troch farebných prevedení – čierneho, červeného a hnedého. K dispozícii budú za maloobchodnú cenu približne 600 eur.

(Tlačová správa)

Video zhotovené fotoaparátom Panasonic Lumix GF3

Galéria

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *