Panasonic LUMIX GX VARIO PZ 45-175 mm

Spoločnosť Panasonic predstavuje nový objektív LUMIX GX VARIO PZ 45-175 mm f4-5, 6 ASPH. / POWER OIS pre fotoaparáty triedy Micro 4 / 3. Jedná sa o zoomový teleobjektív s veľmi praktickým rozsahom ohniskovej vzdialenosti, ktorý je ideálnym doplnok k základným sadám fotoaparátov Panasonic. Napriek dlhej ohniskovej vzdialenosti vyniká veľmi kompaktným prevedením a nízkou hmotnosťou, takže ho možno brať so sebou v podstate kamkoľvek. Vďaka najmodernejším optickým technológiám sa jeho majitelia môžu tešiť na skvelé snímky bez optických chýb.

Plnohodnotný zoomový teleobjektív Lumix 45-175 mm už na prvý pohľad vyniká malými rozmermi a nízkou hmotnosťou. V najkratšom stave meria na dĺžku len 90 mm a váži približne 210 g. V kombinácii s fotoaparátmi triedy Micro 4 / 3 teda tvorí relatívne kompaktnú sadu, ktorá je výrazne ľahšia a menšia než porovnateľné sady digitálnych zrkadloviek a pritom ponúka vynikajúcu kvalitu optiky aj rovnaké kreatívne možnosti.

Rozsah ohniskovej vzdialenosti zodpovedá 90-350 mm klasického fotoaparátu. Vďaka tomu slúži nový Lumix ako veľmi praktický teleobjektív pre celú radu fotografických príležitostí – na kratšom ohnisku sa výborne hodí pre fotografovanie portrétov alebo detailných záberov, na najdlhšom ohnisku zodpovedajúcom 350 mm sa mení na skvelé sklo pre fotografovanie športu, zvierat vo voľnej prírode či vzdialených detailov. Zoomovanie uľahčuje citlivý a výkonný servomotorček. Veľkou výhodou je výkonný optický stabilizátor Power OIS, ktorý umožňuje fotografovanie z ruky bez blesku s podstatne dlhším expozičným časom, ako u nestabilizovaných objektívov.

Lumix 45-175 mm je vybavený najmodernejšou optickou technológiou a dosahuje maximálnu obrazovú kvalitu pri zachovaní minimálnych rozmerov a hmotnosti. Prevratnou novinkou je predovšetkým vyspelý systém vnútorného zaostrenia Multi-Actuator Floating Inner Focus, vďaka ktorému sa optické členy delia do troch samostatne ovládaných skupín. To zrýchľuje automatické ostrenie a zároveň zmenšuje rozmery objektívu. Lumix 45-175 mm je navyše vybavený 2 asférickými členmi, 2 ED členy pre elimináciu chromatickej aberácie čiže farebných kontúr na prechode jasov a tieňov a špičkovú optickú vrstvu Nano Surface Coating, zabraňujúci zdvojené kresbe a prežiarenie. Ďalšou veľkou prednosťou je clona so 7 lamelami a dômyselnou konštrukciou, vďaka ktorej sa užívatelia môžu tešiť na príjemnú kresbu v rozmazané oblasti fotografií (bokehu).

Nový Lumix GX Vario 14-42 mm je ideálnym základným objektívom pre modely radu G s výmennými objektívmi, napríklad pre nový Lumix GF3. S ním sa teraz predáva v základnej sade. Príležitostní aj skúsení fotografi určite ocenia výbornú kresbu a kvalitu fotografií a rovnako tak užívateľský komfort, ktorý predčí kompakty i najmodernejšie digitálne zrkadlovky.

Panasonic Lumix GX Vario 45-175 mm sa na slovenskom trhu začne predávať v priebehu v novembra. Odporúčaná maloobchodná cena bude približne 420€.

(Tlačová správa)

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *