Tatranský fotomaratón 2011

Tatranský fotomaratónTatranský fotomaratón organizuje Horský internetový klub, o.z. v spolupráci s mestom Vysoké Tatry. Podujatie sa uskutoční v prvú októbrovú sobotu, dňa 1.10.2011 na území mesta Vysoké Tatry a TANAPu v úseku od osady Podbanské po Tatranskú Javorinu.

Tatranský fotomaratón je verejným podujatím, ktoré je určené pre všetkých fotografov a milovníkov Tatier. Tatranský fotomaratón je nový priestor pre sprostredkovanie a odovzdanie svojho vlastného pohľadu na Vysoké Tatry širokej verejnosti.
Úlohou účastníkov bude v limitovanom čase stvárniť 8 tém o Tatrách tak, aby zobrazené motívy mali jednoznačný súvis s týmto prostredím. Jedným z hlavných cieľov podujatia je priniesť nové pohľady na toto mimoriadne územie.

Na podujatie sa môže prihlásiť každý, bez rozdielu veku či fotografických zručností. V súčasnosti, až do 20.9.2011, sa môžu účastníci prihlásiť elektronicky, alebo potom v deň štartu podujatia pred jeho zahájením. Účastníci budú môcť počas podujatia využiť mestské parkoviská zdarma.
Štart Tatranského fotomaratónu bude 1.10.2011 o 10.00 hodine v Starom Smokovci na nádvorí mestského úradu. Uzávierka na odovzdanie fotografií je v ten istý deň o 18.00 hodine.

Fotografie vyhodnotí odborná porota zložená najmä z popredných horských a tatranských fotografov, ktorej čestným predsedom bude známy fotograf a fotografický publicista a horský vodca Ladislav Janiga.

Jednou z hlavných cien bude víkendový pobyt v Tatrách na Štrbskom plese v penzióne Kosodrevina.

Vyhodnotenie Tatranského fotomaratónu a zároveň vernisáž výstavy víťazných fotografií bude v Galérii hotela Grand v Starom Smokovci. Fotografie budú umiestnené aj na internete a tiež v informačných centrách na území Vysokých Tatier tak, aby ich mohli zhliadnuť aj návštevníci Tatier počas zimnej sezóny.
Všetky podrobnosti o Tatranskom fotomaratóne, ako aj jeho priebehu, môžu záujemcovia nájsť na stránke fotomaratónu www.fotomaraton.hory.sk.

Tešíme sa na všetkých účastníkov!

Za prípravný výbor

Stanislav Klaučo, Horský internetový klub, o.z., Vysoké Tatry

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *