Samsung WB750 s novým BSI CMOS čipom

Samsung Electronics Co., Ltd., svetový líder v digitálnych médiách a technológiách dnes ohlásil uvedenie nového fotoaparátu Samsung WB750, ktorý ponúka najnovší snímač BSI (Back Side Illuminated) CMOS čip, ktorý zaisťuje konzistentné a profesionálne fotky so širokou škálou jedinečných funkcií. Prvýkrát sa tak v kompaktnom fotoaparáte od Samsungu nachádzajú tri kľúčové komponenty – CMOS čip, objektív a Digital Signal Processor – vyrobené spoločnosťou Samsung a ktoré ukazujú prelomové a inovatívne technológie na trhu.

Model WB750 sa tiež môže pochváliť doteraz najväčším zoomom z celého portfólia kompaktných fotoaparátov. Vybavený 18x optickým, 24x Smart zoomom a 24mm Ultra Wide Angle objektívom pridáva modelu WB750 to najlepšie pre dnešného cestovateľa.

Vďaka 12,5-Megapixelovému BSI CMOS snímaču je s WB750 jednoduchšie získať konzistentné a profesionálne obrázky. Táto technológia je po prvýkrát predstavená v rámci radu kompaktných fotoaparátov. Funguje tak, aby významne redukovala poruchy a skreslenia obrázku v prospech kvalitných fotografií a videí aj za zhoršených podmienok. S WB750 je možné fotografovať rýchlosťou 10 snímok za sekundu a v režime Movie Recording rýchlosťou až 1000 snímok za sekundu.

WB750 dáva užívateľovi to najlepšie z oboch svetov: vysoko kvalitné digitálne fotografie a Full HD video s neuveriteľnou hĺbkou farieb a detailov. Sofistikovaný systém Dual Capture spája dve funkcie, umožňuje užívateľovi fotiť 10 megapixelové snímky a nahrávať video vo Full HD kvalite.

V okamihoch, kedy je rýchlosť rozhodujúca, Creative Movie Maker umožňuje užívateľovi, ktorý je na cestách, vytvoriť ľahko a rýchlo videoklip vo Full HD kvalite. Vložením celého radu efektov je teraz z fotografií a videa možné okamžite zostaviť svoj vlastný jedinečný film. Skôr ako nahrávanie obsahu do PC vám táto funkcia umožňuje byť tvorivými pomocou zhromažďovania všetkých fotografií a videí do jednej tematickej zložky, kde môžete pridávať impozantné efekty a bezprostredne i hudbu. Movie Maker sa stará o to, aby ste si v nadchádzajúcich rokoch užívali svoje chvíle cestovania na maximum.

Vdýchnite svojim snímkam život

So škálou funkcií Panorama, pomáha WB750 obrazom vyjadriť pocit dynamiky. Či už sa jedná o Live Panorama, 3D Panorama alebo Action Panorama, dych berúce scenérie alebo nezabudnuteľný moment z prázdnin s priateľmi, množstvo vlastností garantuje naplnenie vašich fotografických potrieb. Napríklad Action panorama sleduje pohybujúce sa osoby alebo objekty na statickom pozadí a zaznamenáva pohyb v rámci jednej ostrej fotografie. Funkcia Live Panorama uľahčuje zachytenie veľkej skupiny ľudí jednoducho pomocou pridržania uzávierky a prechádzaním po zábere. To umožňuje užívateľovi na LCD displeji predbežne nahliadnuť na záber, ktorý práve zachytil. 3D Panorama sa postará o to, aby Vaše fotky ožili. Používa pri tom jednu šošovku a jeden senzor na vytvorenie 3D obrázku, ktorý dá rodine alebo priateľom príchuť vašej cesty i po príchode domov.

Stála kvalita na dosah ruky

Inovatívne HDR (High Dynamic Range) poskytuje veľké množstvo farieb, ktoré dávajú snímkam pozoruhodnú prenikavosť. Okrem toho prináša ďalšiu úroveň jasu snímok, či už pri natáčaní jazera, západu slnka, alebo stromov v rannom slnku. WB750 jednoducho dodá vašim snímkam umelecký nádych.

Smart Auto 2.0 automaticky rozpoznáva a vyberá jeden najvhodnejší zo 16 fotografických a zo 4 video módov, aby Vám pomohol dosiahnuť tie najlepšie výsledky. Takže aj keď nemáte čas na vhodné nastavenie, WB750 sa postará o to, aby došlo k zachyteniu každého jedinečného momentu.

Prispôsobte si svet

Vytváranie dokonalých obrázkov je s WB 750 a využitím Smart Filter 3.0 ešte jednoduchšie. Rozsiahle variácie efektov a možnosti farieb dávajú užívateľovi príležitosť prispôsobovať zábery s neobyčajnou ľahkosťou a nespútanou kreativitou. Nové špeciálne efekty zahŕňajú: Oil paint, Cartoon, Ink painting Color a Cross Filter.

Zostaňte tvoriví

Nastavenie Aperture Priority a Shutter Priority dáva užívateľom možnosť experimentovať s rýchlosťou uzávierky, takže fotenie rýchlo sa pohybujúcich obrazov za slabého svetla nebolo nikdy jednoduchšie. Fotograf si tak môže doslova vytvoriť snímku na mieru.

Ide hlavne o zábavu

Magic Frame Vám umožní vyjadriť sa prostredníctvom prispôsobenia fotiek vašej nálade a osobnosti. Šablóny rámčekov zahŕňajú napríklad Wall Art, Old Firm, Ripple, Full Moon, Old Record, Magazine, Holiday, Classic TV a mnoho ďalších. Sú neuveriteľne jednoduché na vytvorenie. Len namierite fotoaparát na požadovaný objekt, zameriate ho do šablóny na obrazovke, vyfotíte a rámik sa do fotografie automaticky premietne.

Inteligentná detekcia tváre

Pri fotení sa objekt väčšinou hýbe a to môže fotenie skomplikovať. Funkcia inteligentnej detekcie tváre sa automaticky zameriava na objekt aj počas pohybu a Vám uľahčuje zaostrovanie. Takže aj keď sa snažíte zachytiť rýchlo sa pohybujúce zvieratá na safari alebo vašich milovaných na pláži, môžete si byť istí, že vždy trafíte ten správny záber.

Technická špecifikácia

 

Samsung WB750

Senzor obrazu

Typ

1/2.3″ (približne 7.76mm) CMOS

Megapixely

12.5 Megapixelov

Šošovka

Šošovka

Schneider-KREUZNACH f = 4 ~ 72mm

(35mm film ekvivalent : 24~432 mm)

Digitálny zoom

Still Image mód : 1.0X ~ 4.0X(Optický x Digitálny : 72.0X)

Play mód : 1.0X ~ 9.4X (záleží od veľkosti obrázku)

Smart zoom

1.34X (Optical x Smart Zoom : 24X)

Stabilizátor obrazu

Dual IS (OIS + DIS)

* OIS (Optical Image Stabilization), DIS (Digital Image Stabilization)

Displej

TFT LCD, 3.0" (7.62cm) hVGA

Programy

1.Smart Auto, 2.Program, 3.Scéna, 4.Dual IS, 5.3D fotka, 6.Panorama(3D/Live/Action), 7.Video

 

Smart Auto

Portrait, Night Portrait, Backlight Portrait, Night, Backlight, Landscape, White, NaturalGreen, BlueSky, Sunset, Macro, Macro Text(with Smart Guide), Macro Color, Tripod, Action, Fireworks

 

Smart Filter

Nomal, Miniature, Vignetting, Soft focus, Old Film, Half tone Dot, Sketch Effect, Fish Eye, Classic, Retro, Oil Paint, Cartoonize, Water Color, Cross Filter

 

Prispôsobenie obrazu

Ostrosť, Kontrast, Saturace(5 krokov)

 

Slide show

Slide show s efekty a muzikou

 

Vlastnosti

– 18X Optický zoom (Max. nahrávací čas : 20min)
*Kvôli hluku počas optického zoomu si môže užívateľ vybrať, či si želá nahrať zvuk nebo nie
(Voice recording selectable : Sound Alive zapnout/ Sound Alive vypnúť/stíšiť )

Video klipy

Smart Movie

Krajina, Nebo, Prirodzený, Zeleň, Západ Slnka

 

Oprava (Playback)

Pauza počas nahrávania a prehrávania, Still Image snímok

Interface

Digital Connector výstup

USB 2.0 (Micro USB)

Video výstup

AV : NTSC, PAL (možnosť výberu)
HDMI 1.4 (CEC) : NTSC, PAL (možnosť výberu)
(Built-in HDMI Typ D)

Špeciálne vlastnosti

– 12.5M BSI CMOS
– 24mm 18X Zoom (24x Smart Zoom)
– 3.0” TFT LCD (h
VGA)
– 1080@ 30fps Video nahrávanie / H.264 Formát + HDMI (D Typ)
– Dual IS
– Dual Capture (1080p + 10M Photo)
– Creative Movie Maker
– 3D/Live/Action Panorama, 3D Photo
– Sound Alive
– Advanced HDR
– FD+FR+FT (Face Tracking)
– Smart Auto 2.0
– Smart Filter 3.0
– Magic Frame
– Built in PC S/W (intelli studio), supporting F/W Update

 

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *