Panasonic Lumix TZ30 – najštíhlejší fotoaparát s 20x zoomom

Dva týždne pred výstavou CP + v Japonsku pridáva spoločnosť Panasonic do svojho portfólia nový moderný hybridný fotoaparát. Panasonic Lumix DMC-TZ30 je vybavený 20-násobným optickým zoomom a 14,1 megapixelovým MOS snímačom.  Vďaka skvelej optike ponúka tento nový univerzálny model úžasnú kvalitu obrazu, či už sa rozhodnete fotiť, alebo zaznamenávať svoje spomienky v podobe videa.

Pozrite tiež recenzie Panasonic Lumix TZ30.

Panasonic Lumix TZ30 sa má na trhu objaviť v apríli 2012 vi v čiernom, bielom, hnedom a striebornom prevedení. Jeho predajná cena sa bude pohybovať okolo 350 Eur.

Rýchly a moderný

Základom pre inštinktívne fotografovanie je rýchlosť a Panasonic Lumix DMC-TZ30 je vybavený funkciami, ktoré zachytia každý zvláštny okamih rýchlo a dokonale. Vďaka pôsobivo vysokej rýchlosti a extrémne presnému automatickému zaostrovaniu urobí nový model aj zábery rýchlo sa pohybujúcich objektov detailne presne. Panasonic Lumix DMC-TZ30 môžete obsluhovať, ako vám to najlepšie vyhovuje. Buď jednoduchým stlačním spúšte, alebo pomocou 3-palcového dotykového LCD displeja. Nový model jednoducho spĺňa všetky predpoklady najmodernejšieho zariadenia. 

Kvalitná optika

Nový 14,1 megapixelový MOS snímač s vysokou citlivosťou zabezpečí vynikajúcu kvalitu obrazu aj za zhoršených svetelných podmienok. Panasonic Lumix DMC-TZ30 ponúka tiež vylepšenú funkciu reduckie šumu. O kvalitné snímky bez presvietenia, chromatickej aberácie a ďalších chýb sa starajú aj špeciálne optické nanovrstvy Nano Crystal Coating. Samozrejmosťou je výkonný optický stabilizátor. Výkonný 20-násobný optický zoom vám umožní dostať sa k fotenému objektu ešte bližšie. Či už fotíte zvieratá v prírode, alebo usmievajúce sa dieťa, vaše zábery budú za každých okolností ostré ako britva.

Profesionálny videozáznam

S Lumixom TZ30 si zhotovíte takmer profesionálne videozáznamy. Fotoaparát nakrúca v rozlíšení 1080p (Full HD) a  vo formáte AVCHD Progressive rýchlosťou 50/60 snímok za sekundu (PAL / NSTC), v nižšom rozlíšení QVGA (320×240 bodov) zvládne aj 220 snímok. Tento záznam sa potom premieta pri štandardnej rýchlosti, takže vzniká dojem spomaleného filmu. S novým Panasonicom si tak môžete vychutnať spomalené zábery padajúcich snehových vločiek, či kvapky rozstreknutej vody. 

GPS a ďalšie inovácie

Nový model od Panasonicu bol doplnený o širokú škálu inovatívnych režimov a funkcií, ako je napríklad možnosť fotenia 3D záberov či nakrúcanie nádherných panoramatických videozáznamov. Inteligentná automatika zahŕňa aj HDR režim, ktorý vám umožní urobiť až tri snímky s rôznymi expozičnými hodnotami. Panasonic Lumix DMC-TZ30 s vylepšenou funkciou GPS umožňuje nielen automaticky zaznamenávať polohu pri fotografovaní, ale doplní aj názov krajiny, regiónu a oblasti, v ktorej fotografia vznikla. Po prehratí do počítača tak môžete fotografie automaticky triediť podľa miesta vzniku a vytvoriť si tak mapu svojich vlastných fotografických spomienok.

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *